Apple haalt 50 procent van omzet uit iPhone en iPad

De afgelopen 3 jaar is de omzet van Apple gemiddeld met 37,5% en de winst met 68,5% gegroeid. Dit zijn enorme percentages en je zou denken dat deze groei eens zou moeten ophouden. Robert Paul Leitao denkt in ieder geval dat dit voorlopig niet gebeurd.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen drie jaar (11 kwartalen om precies te zijn) is de omzet van Apple jaarlijks met gemiddeld 37,5% en de winst met een gemiddelde van 68,5% gegroeid. Dit illustreert eens te meer het succes van Apple, maar als je logisch nadenkt kan deze groei niet lang meer doorgaan. Door de wet van de grote aantallen toe te passen zou een bedrijf steeds sneller en harder moeten groeien, wil het dezelfde procentuele groei vasthouden. Voorlopig is dit precies wat Apple de laatste jaren gedaan heeft, maar kan het technologiebedrijf dit volhouden?

In een blogpost van Robert Paul Leitao, ook bekend als DawnTreader, wordt uitgelegd waarom Apple nog lang niet uitgegroeid is. Volgens hem gaat de wet van de grote aantallen voor de iPhone-fabrikant – in ieder geval voorlopig – niet op, omdat het afgelopen kwartaal de omzet van Apple voor ongeveer 50% werd gegenereerd uit producten die drie jaar geleden nog niet op de markt waren: de iPhone en de iPad.

Groei Apple afgelopen kwartalenHij denkt dat in de komende kwartalen dit percentage alleen maar verder zal stijgen en uiteindelijk de omzet voor veel meer dan 50% uit iPhone- en iPad-verkopen zal bestaan. Zijn reden hiervoor: “Op dit moment is het nog moeilijk te zeggen wanneer de markt voor deze twee producten verzadigd is”. Aangezien de iPhone-verkopen ten opzichte met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 90% zijn gestegen en de iPad al goed is voor 14% van de omzet, kan hij hier best wel eens gelijk in hebben. Tel hier bij op de geruchten dat er een iPhone die compatibel met het CDMA-netwerk in de maak is en het einde van exclusieve deals nabij is en er komt (als de geruchten waar zijn) een grote groep potentiële nieuwe iPhone-gebruikers bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2010, 0:04
Categorie Apple
Onderwerpen apple, groei, omzet, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.