‘Meer blootstelling aan straling door death grip’

Volgens het bedrijf Tawkon komt er veel meer straling vrij als je een iPhone 4 vasthoudt in de zogenaamde death grip. Het bedrijf ontwikkelde een app die voor verschillende toestellen de straling berekent.

Stralingsmeting met TawkonDe death grip van de iPhone 4 zou er toe luiden dat gebruikers worden blootgesteld aan meer mobiele straling dan bij het gebruik van andere mobiele telefoons. Dat stelt Tawkon, een bedrijf dat een applicatie heeft ontwikkeld die onder meer bijhoudt hoeveel straling een telefoon uitstoot.

Volgens Tawkon zijn mobiele telefoons zo gemaakt dat er meer vermogen op de antenne wordt geplaatst zodra de ontvangst verstoord is, zoals bij de death grip. Meer vermogen op de antenne betekent automatisch dat er meer straling vrijkomt vanuit de mobiele telefoon.

Volgens sceptici kan UMTS-straling negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben. Tawkon mikt met zijn applicatie op mensen die hier bang voor zijn en die bij willen houden hoeveel straling hun telefoon uitzendt. De straling wordt overigens niet vastgesteld op basis van concrete metingen, maar via een berekening.

De applicatie is ontwikkeld voor diverse platforms, waaronder iOS, Android en Blackberry. Uit een testfilmpje blijkt overigens dat de iPhone in death grip nog steeds minder straling uitzendt dan de BlackBerry 9700 of Nexus One wanneer je die toestellen ‘verkeerd’ vasthoudt.

Als je Tawkon zelf wil proberen moet je overigens nog even geduld hebben: de applicatie is nog niet te downloaden in de App Store.

Bron: Mobile Cowboys

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2010, 14:25
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4, straling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.