Reacties voor: Apple grootste computermaker in de VS – als je de iPad meetelt

Als de iPad als pc zou worden meegeteld, is Apple niet de derde computermaker van de VS, maar staan ze op nummer 1. En waarom zou je tablets niet meetellen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Een schot in de roos. Apple boven.

  2. Lijkt me duidelijk dat de iPad gewoon meegeteld zou moeten worden maar daarmee zou de iPhone er weer net zo goed bij horen toch?

  3. Ik vind het al een goed teken dat de
    macs ook beter verkopen!

  4. Als een netbook een pc is, dan is de iPad dat ook. iPhone is duidelijk een smartphone en het lijkt me handig om die in z’n eigen categorie te tellen.

    Maar de boel verschuift en vervaagt wel steeds meer. Tablets waar je mee kunt bellen, smartphones van bijna 5 inch. Het wordt nog moeilijk voor de statistiekenmakers onder ons :p.

  5. Grens is inderdaad moeilijk te leggen. De iPhone kan niks minder dan de iPad (integendeel) maar het scherm is kleiner, dus straks telt de 7 inch iPad ook niet mee?

  6. computermaker?
    Ontwerper lijkt me meer iets, ze maken niets zelf toch?

  7. Origineel geplaatst door huplahoi
    computermaker?
    Ontwerper lijkt me meer iets, ze maken niets zelf toch?

    ze ontwerpen en maken alles zelf. Ze zijn geen cloonbouwers of rebranders. Ze ontwerpen de computer van a tot z. Dus zowel het uiterlijk als het binnen werk. Je snap wat ik bedoel als je een Mac open maakt. Zelfs daar zie je dat er een flinks staaltje design in zit om betere koeling geruisloosheid en toegankelijkheid te creeeren. Dat Apple dat laat vervaardigen door lage lonen landen in hitech fabrieken verrandert niets aan of Apple ze wel of niet zelf maakt.

    Ze laten iets dat geheel hun ontwerp is uitvoeren door fabrikanten. Net zoals wel meer bedrijven doen die niet voor elk onderdeeltje een eigen fabriek hebben staan.

  8. @Biker: Apple ziet de iPad niet als een computer als het gaat om studenten korting in ieder geval. Dan is het ineens iets anders net als de iPod

    Terecht dat als Apple de iPad al niet als volwaardig computer ziet in al zijn facetten dat ze de iPad dan ook niet in die telling mee nemen.

  9. Zou Steve jobs hier nu wakker over liggen? Ik in ieder geval niet.

  10. Denk het niet. Ze hebben met het aandeel dat ze nu al bezitten al niets te klagen.

    En het blijft vooralsnog elk jaar in omzet groeien.
    Ik denk dat Steve Jobs wel wakker ligt van welke markt ze straks succesvol kunnen verpesten/overnemen

    :p

  11. Ik werkte van 1988 t/m 2001 voor Apple dealers en aanverwante industrie, kan me herinneren dat Apple ± 13 jaar geleden (vlak voordat de iMac uitkwam) op sterven na dood was en dat Bill Gates persoonlijk 1 miljoen $ aan Apple gaf om te kunnen overleven.

    En dan nu deze resultaten. Ongelofelijk.

    Zo grappig ook: ik loop al vanaf eind jaren ’80 tegen al mijn familie en kennissen te evangeliseren hoe mooi ‘Apple’ is en dan komen er nu wel eens mensen naar me toe en die zeggen dan: wist jij eigenlijk hoe mooi zo’n Apple werkt..? > Joh !? Hahahahah

  12. @Sjaak:
    Hahaha klinkt bekend 😉 ik ben applefan door een vriend sinds de 1e ipod.. heb vanaf mat moment apple goedd gevolgd, en sinds 4 jaar een apple pc, en bij familie lopen evangeliseren dat apple een goede pc is.. en nu komen ze er steeds meer zelf achter, inmiddels hebben mn ouders (die al moeite hadden met XP, toch over durven stappen)en paar andere familieleden naar apple overgestapt..
    OT: hoe je t ook bekijkt, wat Apple bereikt met producten en een goede marketing is echt ongelofelijk! Hoe krijgen ze t voor elkaar..

  13. Ironisch dat Microsoft Apple een finantiele injectie gaf om er bovenop te komen en Apple nu eigenlijk Microsoft voorbij streeft in succes.

    Allemaal door een verschil in inzicht en marketing. En daar heeft Steve jobs en flinke rol in gehad. Toen hij weer terug kwam bij Apple heeft ie het bedrijf gesaneerd.

    De productlijn is vereenvoudigd en er is focus gekomen.

    Er is een hele gave film te zien over het op komen van Apple en Microsoft.

    Zoek op YouTube naar: pirates of the silicon valley

  14. Toch moet je de producten van Microsoft niet onderschatten. Deze producten zitten zo verweven door internet heen. Volgens mij hebben Microsoft en Apple raakvlakken, maar bedienen ze net zo goed een heel andere markt. Daarnaast heb ik toch begrepen dat Steve Jobs de drive is achter een aantal enerverende producten. Sterker nog, de CEO die het stokje van Steve overnam heeft toegegeven vanuit zijn visie door gegaan te zijn. Steve heeft een broze gezondheid en laten we hopen voor dat hij nog even onder ons is, maar elke dag kan dat veranderen en alleen al dat hij er niet meer is voor Apple kan ervoor zorgen dat Apple in grote moeilijkheden komt

  15. Origineel geplaatst door Kasuja
    Origineel geplaatst door huplahoicomputermaker?
    Ontwerper lijkt me meer iets, ze maken niets zelf toch? ze ontwerpen en maken alles zelf. Ze zijn geen cloonbouwers of rebranders. Ze ontwerpen de computer van a tot z. Dus zowel het uiterlijk als het binnen werk. Je snap wat ik bedoel als je een Mac open maakt. Zelfs daar zie je dat er een flinks staaltje design in zit om betere koeling geruisloosheid en toegankelijkheid te creeeren. Dat Apple dat laat vervaardigen door lage lonen landen in hitech fabrieken verrandert niets aan of Apple ze wel of niet zelf maakt. Ze laten iets dat geheel hun ontwerp is uitvoeren door fabrikanten. Net zoals wel meer bedrijven doen die niet voor elk onderdeeltje een eigen fabriek hebben staan.

    dat zei ik toch?
    Ontwerpen, niet maken. Niets mis mee, maar het is zo.

  16. Geen enkele computer companie maakt zijn computers zelf.

    Behalve de pc boer op de hoek.

    En dan doel ik op het echt insteken van modules en insteek kaarten en of andere andere onderdelen.

    @huplahoi:

  17. Dat zeg ik ook niet.
    Ik bedoel alleen dat de titel niet helemaal juist is….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.