tempo-slimme-agenda-app

Slimme agenda-app Tempo stopt op 30 juni

De slimme agenda-app Tempo zal op 30 juni verdwijnen. De app is overgenomen door Salesforce, die de technologie in eigen producten wil toepassen.

Goed nieuws voor klanten van Salesforce, maar slecht nieuws voor bestaande gebruikers van de agenda-app Tempo. Tempo is overgenomen door Salesforce en zal op 30 juni stoppen. Twee jaar geleden ging Tempo van start, als een agenda die tevens als slimme assistent fungeerde. Tempo bracht automatisch relevante informatie voor het voetlicht, afgestemd op jouw afspraken. De insteek van de app was altijd al op zakelijke gebruikers gericht, dus de overname door Salesforce is een logische stap. Maar toch zullen bestaande gebruikers niet blij zijn.

tempo-slimme-agenda-app

Tempo vooral zakelijke agenda

Tempo ontstond met hulp van SRI International, waar ook Apple’s spraakassistent Siri is ontstaan. In een aankondiging legt het team van Tempo de achtergrond van de app als volgt uit:

We zijn begonnen met Tempo om een assistent te bouwen voor de mobiele zakelijke professional. De agenda was de perfecte interface daarvoor, omdat het de hartslag is van ons professionele leven. Met Tempo maakten we een slimme agenda, die kunstmatige intelligentie gebruikte voor de volgende generatie mobiele productiviteit. We toonden context bij je evenementen en automatiseerden veel van jouw taken, net zoals een assistent in de werkelijke wereld. Daardoor besparen onze gebruikers miljoenen minuten.

Lees ook: Tempo: slimme agenda-app nu ook in Nederland

Het werkte als volgt: bekijk je de afspraken van de dag, dan zie je daarbij een kaartje van de locatie en krijg je ook te zien welke parkeergarages in de buurt zijn. Je ziet ook de berichten op sociale media van alle genodigden en je kunt gerelateerde e-mailberichten en documenten zien. Bij een conference call kun je mensen met één handeling toevoegen aan het gesprek. Kortgeleden werd Tempo nog aangepast voor de iPhone 6 en 6 Plus.

Geld terug voor Tempo

Tempo zal op 30 juni stoppen. Heb je betaald voor de app, dan kun je via Apple’s App Store geld terugvragen. Nieuwe gebruikers worden niet meer toegelaten. Het lijkt erop dat Salesforce vooral van plan is Tempo’s technologie en kennis te gebruiken in eigen producten. De bedenkers van de app verwachten dat de overname ervoor gaat zorgen dat ze op een veel grotere schaal hun oorspronkelijke missie kunnen voortzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 7:49
Categorie Apps
Onderwerpen activity, tempo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.