Geen iPhone-verkoopverbod in Zuid-Korea

De Koreaanse rechter heeft een door Samsung geëist verkoopverbod op de iPhone 4s, iPhone 5 en iPad 2 verworpen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungApple heeft in Zuid-Korea een patentzaak gewonnen die was aangespannen door Samsung. In de zaak werd gesteld dat de iPhone 4s, iPhone 5 en iPad 2 patenten van Samsung schonden, maar volgens de rechter is hier geen sprake van. Het geëiste verkoopverbod en de schadevergoeding van 100 miljoen won (ongeveer 69.000 euro) zijn door de rechter verworpen. De Samsung-patenten beschrijven een manier waarop korte berichten op een scherm getoond kunnen worden en een methode om groepsberichten te tonen.

Het door Samsung geëiste verkoopverbod was inmiddels alweer wat achterhaald. Sinds de komst van de iPhone 5s en iPhone 5c verkoopt Apple de iPhone 5 niet meer in de Koreaanse Apple Store. Een verbod zou daarom vooral slaan op andere partijen die de iPhone nog steeds aanbieden. De oudere iPhone 4s is wel via Apple’s kanalen in Zuid-Korea verkrijgbaar – deze wordt net als in Nederland als goedkoop alternatief aangeboden. De iPad 2 wordt ook nog door Apple verkocht.

In augustus 2012 bepaalde de Koreaanse rechtbank wel dat Apple twee Samsung-patenten schond waarin bepaalde draadloze technologieën worden beschreven. Apple moest daarom 40 miljoen won (27.000 euro) betalen. De rechter legde Samsung tegelijkertijd echter een boete van 25 miljoen won (17.000 euro) op voor een geschonden Apple-patent op een scrollfunctie.

De Koreaanse patentzaken maken deel uit van de grote internationale strijd tussen Apple en Samsung. Daarin zijn inmiddels al flinke klappen gevallen, vooral in de vorm van grote boetes voor Samsung in de Verenigde Staten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 12:39
Categorie Apple
Onderwerpen ipad 2, iPhone 4s, korea, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.