IFTTT

Push.co krijgt integratie met IFTTT; maak je eigen pushbericht-recept

Dankzij integratie van IFTTT en Push.co kan je bijna voor elk doeleinde pushberichten laten versturen op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

IFTTTTwee apps voor power-users van de iPhone en iPad hebben elkaar gevonden. Push.co is nu beschikbaar als kanaal in IFTTT; de dienst waarmee je allerlei webservices kunt automatiseren. Push.co is nu nog vooral bekend als app voor het ontvangen van pushberichten van websites (waaronder iCulture als launching partner), maar kan dankzij de IFTTT-integratie nu pushberichten voor elke kanaal in IFTTT pushnotificaties ontvangen. Daardoor ontstaan talrijke mogelijkheden; mails met een bepaalde zoekterm in Gmail, het weerbericht van morgen of nieuwe berichten in je favoriete Reddit-topic: je kan het allemaal als pushbericht ontvangen.

De integratie van Push.co gebeurt vanuit IFTTT. Een update van de Push.co-app of de IFTTT-app is hiervoor niet nodig. Het nieuwe Push.co-kanaal is per direct beschikbaar in de IFTTT-app of via ifttt.com. In IFTTT hanteer je letterlijk de formule if this () then that (), waarbij je nu Push.co kan selecteren als optie. ‘Als een Nederlandse sporter een medaille wint, verstuur me dan een pushbericht via Push.co’. ‘Is het donderdagavond 21.30 uur? Herinner me met een pushbericht mijn moeder te bellen’. IFTTT noemt de formules ‘recepten’ en op de de Push.co-kanaalpagina van IFTTT zijn er al voor de release van de samenwerking drie pagina’s met recepten te vinden. Je kunt ze meteen inzetten, of zelf een eigen recept aanmaken.

Push.co alle notificaties iPhoneHet is overigens niet voor het eerst dat je met IFTTT allerlei interessante dingen kan laten versturen per pushbericht. De vergelijkbare iPhone-app Pushover werd ook al ondersteund door de dienst en bood ook al allerlei handige recepten. De verbetering ligt hem in het verschil tussen Push.co en Pushover zelf. Push.co is met ingang van de samenwerking (tijdelijk) gratis om te downloaden en bovendien handiger. Artikelen van websites die je in Push.co krijgt doorgestuurd, kan je namelijk meteen volledig lezen in de applicatie. Bij Pushover is dat niet het geval.

Push.co sloeg tot nu toe nog niet aan. Dat lijkt alles te maken te hebben met de relatief kleine groep websites in Push.co en vanuit de app te gebruiken waren. Wel bewees de app zich al als een stabiele en betrouwbare app: pushberichten met berichten komen altijd kort naar de publicatie van het originele bericht binnen. Door IFTTT’s handige en gratis manier van apps en sites aan elkaar koppelen, is Push.co zelf een flink stuk nuttiger geworden.

Downloaden: IFTTT (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Push.co (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

De prijs van Push.co is net aangepast. Let goed op of je de app niet per ongeluk voor €1,79 downloadt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:25
Onderwerpen ifttt, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.