Apple gaat ‘moederschip’ bouwen in Cupertino

Gebogen glas, gevangen in een vallei vol bomen en met ruimte voor 12,000 werknemers. Apple krijgt toestemming van de gemeente Cupertino om 'het moederschip' te bouwen.

Cupertino-mothership-van-AppleTwee dagen geleden hield Steve Jobs een speech die voor hem misschien nog wel belangrijker was dan de presentatie van iOS 5. De hoge pief van Apple presenteerde de plannen voor een nieuw Apple-hoofdkantoor in Cupertino. Die moet werkgelegenheid bieden aan 12.000 werknemers, zal enkel gebruik maken van gebogen glas en zal groene energie als voornaamste energiebron hebben. Bovendien wordt de omgeving er ook nog mooier op, voegde Jobs toe. Nu is bekend dat het gebouw er komt. Burgemeester Gilbert Wong maakte bekend dat gemeente Cupertino ‘het moederschip’ geen strobreed in de weg zal leggen.


In de presentatie van dinsdag stak Jobs niet onder stoelen of banken dat hij gehecht is aan Cupertino. Hij haalde een moment aan uit zijn eerste baantje bij Hewlett-Packard waarin hij oog in oog kwam te staan met het gebied. Ook vertelt hij over de huidige verpaupering van het gebied die wordt tegengegaan als Apple het nieuwe hoofdkantoor in 2015 af heeft. Het wordt een groen complex met meer bomen en natuur dan er nu aanwezig is. Apple gaat nadrukkelijk niét de hoogte in bouwen en parkeren gebeurt ondergronds.

Het meest bijzondere aspect van de presentatie is misschien wel dat Apple de huidige kantoren naast ‘het moederschip’ gewoon behoudt.

In de onderstaande video licht burgemeester Wong toe waarom hij Apple’s hoofdkantoor met open armen ontvangt.

Via 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.