iPhone met iOS 5 wel te herstellen naar iOS 4?

Een iPhone met iOS 5 blijkt, met een trucje, toch te herstellen naar een eerdere iOS-versie (iOS 4.3.3).

iOS 5Afgelopen maandag introduceerde Apple iOS 5 voor de iPhone, iPod touch en iPad met allerlei nieuwe functies, zoals verbeterde notificaties met het nieuwe berichtencentrum, Twitter-integratie, de nieuwe iOS-berichtendienst iMessage en meer. Kort daarna stelde het bedrijf ook de eerste betaversie van het nieuwe mobiele besturingssysteem aan geregistreerde ontwikkelaars beschikbaar, maar waarschuwde daarbij uitdrukkelijk dat teruggaan naar iOS 4 niet mogelijk zou zijn. Dat blijkt niet helemaal te kloppen.

Ontwikkelaar Philip Plotnikov (Moop.me en MoopMobility) besloot de proef op de som te nemen en te kijken of hij zijn iPhone vanaf iOS 5 zou kunnen herstellen naar iOS 4.3.3, de meest recente publieke versie van iOS. In theorie zou het mogelijk moeten zijn, omdat iOS 4.3.3 gewoon door Apple ondertekend wordt. Op internet circuleren verschillende berichten dat herstellen naar iOS 4 wel mogelijk is, maar dat het zou resulteren in een steeds terugkerende ‘error 01’-foutmelding. Dit zou dan vervolgens weer te verhelpen zijn met jailbreaktool TinyUmbrella, maar ook dat leverde gemengde resultaten op.

Plotnikov plaatste zijn iPhone in de bij jailbreakers welbekende DFU-modus om daarna te herstellen naar iOS 4.3.3. Vervolgens kon hij met behulp van iTunes met goed gevolg zijn reservekopie terugzetten. Daarbij is het overigens niet mogelijk om de meest recente reservekopie, die gemaakt is met iOS 5, terug te zetten. Het moet een reservekopie zijn van vóór iOS 5. Het is overigens ook geen garantie dat het bij iedereen die van iOS 5 naar iOS 4.3.3 herstelt zo voorspoedig zal gaan, maar het lijkt er op dat deze methode (die bedoeld is om foutmeldingen te voorkomen) ook in het algemeen zou kunnen werken.

Vragen of aanbieden om/van UDID’s en/of links naar iOS5 beta-firmware is nadrukkelijk niet toegestaan in de reacties of op het forum. Eventueel gebruik van iOS 5 en/of het herstellen naar iOS 4.3.3 naar aanleiding van dit bericht is op eigen risico.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.