Apple doet aanbesteding voor Europese advocaten

Apple zoekt een juridisch adviseur voor Europa. Advocatenkantoren die zich geroepen voelen kunnen zich tot 30 juni een voorstel indienen voor de aanbesteding.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appleApple zoekt een externe juridisch adviseur, zo schrijft The Lawyer. Het gaat om een uitbesteding, waarbij geïnteresseerde advocatenkantoren een offerte moeten indienen vóór de deadline van 30 juni. Tot nu toe huurde Apple een reeks advocatenkantoren in, waaronder Baker & McKenzie, Freshfields Bruckhaus Deringer en Jones Day. De maatregel is op zich bijzonder, omdat veel juridische zaken van Apple vanuit de VS worden gedaan. De juridische afdeling is klein in de VS en nog veel kleiner buiten de VS.

Er is maar één jurist die heel Europa, het Midden-Oosten en Azië afdekt: een zekere Elaine Hutton, die vanuit Engeland werkt. Onderwerpen waarmee de juristen zich gaan bezighouden zijn concurrentie, productgarantie, gezondheid en veiligheid, overheidsregulering en aandeelhoudersconflicen, naast nog een hele reeks aan andere activiteiten. Het gaat trouwens om juristen voor Apple Retail, de divisie die verantwoordelijk is voor alle winkels. Binnenkort wapengekletter vanuit Apple? Of hebben ze de juristen gewoon nodig omdat de maatregelen van de EU teveel werk opleveren voor Hutton?

Via: The Lawyer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2009, 22:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.