Reacties voor: Apple denkt in patent na over speech-to-text voor iPhone

Apple heeft in een patent een oplossing voor speech-to-text voor de iPhone voorgesteld. De iPhone 3GS kan al gesproken commando's herkennen, maar het plan is om de tekst ook te kunnen opschrijven.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. laat maar komen

  2. lets get it on!

  3. Dit is oud en bestaat al meer dan 10 jaar speech-to-text- en wordt veel gebruikt in de gehandicapten wereld op pc’s mijn nichtje verstuurd zo al jaren haar emails etc dus niks nieuws en lijkt me sterk dat ze op iets wat al jaren bestaat patent gaan krijgen.

    Hier een voorbeeld van het programma http://netherlands.nuance.com/naturallyspeaking/products/preferred.asp

    en hier een mooie demo ervan

    http://netherlands.nuance.com/naturallyspeaking/swf/nuanceVideo.swf

    en in de talen:

    Beschikbare taalversies

    * Engels (V.S.)
    * Engels (Australië)
    * Engels (Zuid-Azië)
    * Engels (India)
    * Engels (Groot-Brittannië)
    * Engels (jongeren)
    * Nederlands
    * Frans
    * Duits
    * Italiaans
    * Spaans

  4. [q]geschreven tekst laten opschrijven.[/q]

    klopt niet echt of wel ?

  5. Apple heeft het prima programma MacSpeech. Dus het moet kunnen, alleen vraag ik me af hoe ze zo’n groot programma kunnen inzetten op een iPhone (en dan moet het ook nog nederlands kunnen herkennen….). Eigenlijk zie ik het niet zo snel functioneren. Philips is er al jaren mee bezig. Die programma’s worden er niet kleiner op, inegendeel.

    Een enkel commando omzetten okay, maar een gewone tekst?

  6. GREAT!!!

  7. Mooi voor de toekomst. Apple wil dit vast niet op korte termijn maken. Ze willen denk ik alleen de patenten voor zich zelf.

  8. Je kan toch via de n97 al gewoon dingen in je smsje zetten door te praten?

  9. Origineel geplaatst door Tommey
    Apple heeft het prima programma MacSpeech. Dus het moet kunnen, alleen vraag ik me af hoe ze zo’n groot programma kunnen inzetten op een iPhone (en dan moet het ook nog nederlands kunnen herkennen….). Eigenlijk zie ik het niet zo snel functioneren. Philips is er al jaren mee bezig. Die programma’s worden er niet kleiner op, inegendeel.Een enkel commando omzetten okay, maar een gewone tekst?

    Zelfs als het zou komen en als de optie Nederlands er was zou ik nog Engels doen. Gewoon omdat ik geen problemen heb met Engels en tot nu toe werkt, met alle spraakherkenningsdingetjes, Engels het beste.

    Verder zouden ze het zo kunnen maken dat je gesproken tekst word opgestuurd via het mobiele netwerk of WiFi naar een van de servers van Apple. Daar word de rest van het werk gedaan en word een commando teruggestuurd. Natuurlijk, als dit ooit in een nieuwe iPhone komt zal het bij de lancering niet altijd zo vlotjes werken maar na verloop van tijd zullen mensen het minder gebruiken en komt het op een ‘normaal’ niveau.

  10. Handig voor in de auto 😀 om te smsen ofzo

  11. Als dit net zo goed werkt als Voice Control, ga ik hele rare smsjes versturen ben ik bang!

  12. Hmmm weet het niet zal nog niet voor direct zijn denk dat er nog wel wat iphones tussen zullen zitten eer dit op punt staat

  13. Weet iemand wanneer het mogelijk word om voice control ook op de 3G te gebruiken? Het is waarschijnlijk een software blokering van apple zodat de 3G S beter verkocht word, maar dat moet toch te hacken zijn zodat het ook op de 3 G werkt? Net als eerder met video activeren door er in de software een 1 achter te zetten.

  14. @GertJan
    Kijk eens naar vLingo.app, die doet het al enige tijd.
    Daarom moet Apple er eens op gewezen worden dat je op gedachten geen patenten kunt krijgen, en dit allemaal overkomt als aandachttrekkerij (als anderen het al waarmaken)

  15. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Weet iemand wanneer het mogelijk word om voice control ook op de 3G te gebruiken? Het is waarschijnlijk een software blokering van apple zodat de 3G S beter verkocht word, maar dat moet toch te hacken zijn zodat het ook op de 3 G werkt? Net als eerder met video activeren door er in de software een 1 achter te zetten.

    dat komt er aan , tap to focus voor foto`s is al unlocked nu voice nog

    http://www.youtube.com/watch?v=aN436cG1n6I

  16. btw voice control is al werkend op de 3G , kwestie van zoeken en als je geen hack kan vinden surf dan eens naar http://www.vlingo.com/ “Deze app is gratis ” of bekijk deze http://www.youtube.com/watch?v=V5PK68di2qk

    of deze “Fonix iSpeak” in de appstore voor 2,39

    voicebox is ook een gratis app voor voice control en is ook gratis , maar jammer genoeg niet in nederlandse appstore http://www.voicebox.com/ http://www.youtube.com/watch?v=nlh_VpCn8cY

  17. Text-To-Speech is ook typisch Apple. Go Apple Go!

  18. Cool, alhoewel het niet echt een origineel idee is, heb ik wel al vaker zitten denken dat ik zoiets (mits het goed werkt!) erg handig zou vinden.
    Hansfree SMSjes typen in de auto, ideaal!

  19. Vlingo heeft enkel speech to text functionaliteit in de Blackberry, Nokia en Windows Mobile versies. Niet voor de iphone, alleen voice control van apps. Is dus overbodig dit programma aangezien Apple dit nu zelf heeft ingebakken.

    Speech to text is al beschikbaar op diverse Nokia’s. Het is van Nuance en heet NVC 2.0. De Nokia 5630 heeft het zoiezo.

    Maar laat de Iphone maar uitgerust worden met speech to text, geen overbodige luxe lijkt me.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.