Apple denkt in patent na over speech-to-text voor iPhone

Apple heeft in een patent een oplossing voor speech-to-text voor de iPhone voorgesteld. De iPhone 3GS kan al gesproken commando's herkennen, maar het plan is om de tekst ook te kunnen opschrijven.

speech to textBijna wekelijks valt er wel iets te vertellen over nieuwe patenten waar Apple mee bezig is (geweest). Eén van de nieuwste ideeën is speech-to-text-technologie voor de iPhone en iPod. Dit moet het makkelijker maken om gegevens in te voeren op mobiele apparaten. In het patent is onder andere een afbeelding te zien waarin wordt uitgelegd hoe je makkelijker een e-mailbericht zou kunnen schrijven. De spraakherkenning kan niet alleen tekst aan, maar ook leestekens. De iPhone 3GS heeft al spraakherkenning, maar kan dat nog niet omzetten in geschreven tekst, die je bijvoorbeeld meteen via een sms-bericht kunt versturen.

Microsoft is ook al een tijdlang bezig geweest met spraakherkenning; hun systeem heet Voice Command en kan bijvoorbeeld vertellen hoe laat het is, wat je batterijduur en je telefoonsignaalsterkte is en wanneer de volgende afspraken zijn. Maar ook hier kun je alleen opdrachten geven en geen geschreven tekst laten opschrijven.

Meer info: Patent Apple
Via: Informationweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2009, 20:00
Categorie Apple
Onderwerpen herkenning, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.