Programmeren met visuele beperking

Apple geeft programmeerles aan mensen met een visuele beperking

Een groep programmeurs van Apple heeft lesgegeven op een school voor blinden en slechtzienden, om aan te tonen dat ook zij kunnen leren programmeren met Swift. Het bezoek is onderdeel van Apple's Everyone Can Code-programma.

Programmeercursus voor leerlingen met visuele beperking
Een team van Apple-programmeurs is aan de slag gegaan om mensen met een visuele beperking te leren programmeren op een iPad. Ze willen daarmee zien dat niets je in de weg hoeft te staan. De lessen vonden plaats op de Texas School of the Blind and Visually Impaired en er werd gebruik gemaakt van Swift Playgrounds, Apple’s programmeercursus voor kinderen. Tijdens een sessie van een uur leerden de studenten de basis van het programmeren met Swift.

Programmeren met visuele beperking

Programmeren met drones
Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met drones die de programmeurs hadden meegenomen. Sinds de komst van Swift Playgrounds 1.5 is het mogelijk om via de app drones en andere robots aan te sturen.

Programmeren met drones

Everyone Can Code-programma

De reden achter het bezoek van Apple is dat ze de leerlingen willen laten zien dat het ook mogelijk is om te programmeren wanneer je een visuele beperking hebt. Het bezoek is onderdeel van het Everyone Can Code-programma, een initiatief om leerlingen te leren programmeren met de programmeertaal van Apple, Swift. Deze lessen zijn ook te volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zit je nog op de middelbare school, dan kun je voor de programmeerlessen terecht op het Ichthus Lyceum in Driehuis, ten noorden van Haarlem. De lessen zijn op 70 Europese scholen en opleidingsinstituten te volgen en nu dus ook voor mensen met een visuele beperking.

Lees onze special over iPhone-gebruik van blinden en slechtzienden om meer over dit onderwerp te weten te komen. Of lees onze review van Swift Playgrounds.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2018, 13:04
Bron Bron 512Tech
Categorie Achtergrond
Onderwerpen programmeren, school, swift
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.