earpods plant

‘Geen oordopjes met ruisonderdrukking bij iPhone 7’

Volgens twee analisten zal Apple geen oortelefoons met Actieve Noise Cancelation bundelen met de iPhone 7. Wel voorspellen ze wederom dat de iPhone 7 geen traditionele koptelefoonaansluiting krijgt.

earpods plant

Volgens een analist is het onwaarschijnlijk dat Apple dit jaar een setje oordopjes met ruisonderdrukking bundelt met de iPhone 7. Deze uitspraak bevestigt wederom dat Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting schrapt in de nieuwe iPhone. Maar het druist in tegen eerdere geruchten dat Apple ruisonderdrukking (noise canceling) zou willen gebruiken.

Het bericht is afkomstig van de analisten Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn van Barclays (via Business Insider). Zij noemen specifiek het bedrijf Cirrus Logic, een leverancier van Apple die hoogstwaarschijnlijk een grote rol gaat spelen als Apple de koptelefoonaansluiting schrapt.

Geen iPhone 7-oortjes met ruisonderdrukking

Hoewel Curtis en Hemmelgarn allebei denken dat de iPhone 7 een Lightning-koptelefoon krijgt, zal deze volgens de analisten niet de Active Noise Canceling-techniek van Cirrus bevatten. Met Active Noise Canceling (ANC) kun je het omgevingsgeluid effectief wegfilteren, zodat je beter naar muziek kunt luisteren.

Apple zal dit jaar geen ANC- maar een digitale koptelefoon bundelen met de iPhone. Apple zal door het verwijderen van de headphone jack een digitale koptelefoon moeten bundelen, maar wilde niet extra betalen om de ANC-functie toe te voegen.

Het zal minimaal tot 2017 (en de iPhone 7s?) duren totdat Apple een koptelefoon die deze techniek gebruikt bundelt met een iPhone. Dit neemt niet weg dat Cirrus Logic goede zaken kan doen met Apple dit jaar. Zo bezitten ze speciale software (een codec) voor het afspelen van audio via een digitale aansluiting (de Lightning-poort) in plaats van een analoge aansluiting.

Volgens Curtis en Hemmelgarn zal Apple de plaats van de traditionele koptelefoonaansluiting inruilen voor een extra speaker, die een versterker krijgt van Cirrus Logic. Het bericht van de analisten is opvallend, omdat Cirrus Logic een paar weken geleden zelf een hint liet vallen dat ze wel met ANC-koptelefoons voor de iPhone 7 bezig waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2016, 15:59
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.