Reacties voor: Apple belooft producten met lagere marge, geen prijsverlaging voor iPhone

Apple-topmannen Tim Cook en Peter Oppenheimer deden bij de presentatie van de kwartaalcijfers een boekje open over nieuwe producten, die met een lagere marge verkocht zullen worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. dan maar http://www.apple.nl in de gaten houden voor nieuwe producten…..

  2. Plastic macbooks.. dan koop ik wel een iMac.. plastic, kom op zeg.. 😐

  3. Plastic, fantastic..

  4. Was juist zo blij met die allu macbooks, plastic is zo goedkoop

  5. Na het lezen van dit artikel zal ik het aankopen van een nieuwe IMac (mijn eerste) toch nog maar wat uitstellen. Toch wel opmerkelijk dat er nog geen enkele fabrikant de iPhone heeft kunnen overtreffen,ja misschien op èèn vlak “de prijs”

    Wanneer zouden dan de nieuwe producten worden voorgesteld ?

  6. Intel i7 core Imacs 😀

  7. ze bedoelen met de plastic macbook wss gewoon een goedkopere variant op de MacBook Pro… die allu blijft dus gewoon bestaan, maar hopelijk komt er nu ook een budget model met fatsoenlijke specificaties( want zeg nou zelf die witte macbook is zo zwaar overprijsd… voor dat geld kun je 2 laptops halen met dezelfde specs)
    een die rond de 900 a 1000 euro kost en gewoon echt goed is, en dan de witte voor 600 a 700 euro… meer is die in mijn opzicht ook niet waard

  8. Haha lagere marge. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer. Athans niet de marge die zit op windows troep.

    Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

  9. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de nieuwe plastic Macbook, ondanks dat ik net een Macbook Pro heb aangeschaft. Wat Edo zegt is wel waar. De plastic Macbook is een beetje te duur. zeker als je voor 200 euro meer het instapmodel Macbook Pro hebt.

    Mocht er een nieuwe plastic Macbook uitkomen, verwacht ik wel dat er minimaal een multitouch trackpad opzit zoals op de huidige MBP.

  10. @fetdigitaal: Met sfeer bedoel je…?

    Ik vind het een top idee als de plastic variant goedkoper zal worden! Zal meteen een Macbook Pro aanschaffen!

  11. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Haha lagere marge. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer. Athans niet de marge die zit op windows troep. Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    Het maakt toch niet uit dat de Apple producten zijn exclusiviteit kwijtraakt? Ik denk dat Apple juist zijn doelgroep wil uitbreiden door lagere marges toe te passen. Wat opzicht wel een verstandige keuze is: Wet van de grote getallen.

    Ik snap wel wat je bedoeld. Zodra meer mensen een Apple product kunnen aanschaffen, dan is de “WOW factor” er een beetje vanaf. Maar zie het van de positieve kant, we kunnen met meer mensen enthousiast zijn

  12. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Haha lagere marge. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer. Athans niet de marge die zit op windows troep. Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    huh? Vreemde reactie… Moet het een select clubje zijn, waartoe je behoort?

  13. As the mobile operators is to double then i hope it means another dutch provider for the iphone

  14. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    Ga toch fietsen man! “De sfeer rond het product.” Wat maakt dat nou uit? Het is toch juist mooi als meer mensen zich de superieure ervaring van een Mac kunnen veroorloven?

  15. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    Jezus wat een misselijke arrogante ‘zogenaamde-elitaire reactie’… Dus jij vindt je zelf beter ten opzichte van andere mensen die geen Mac hebben? Hier heb ik zo’n hekel aan. Gun andere mensen het nou ook. En wat boeit jou het nou?

    Zo van ‘Ik heb een Mac, ik ben beter alleen gun ik anderen geen Mac omdat hij dan niet meer exclusief is’.

    Laat die 16 jarige jongen gewoon zijn iMac hebben.

  16. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer.

    Het gaat bij de presentatie van Apple’s kwartaalcijfers natuurlijk over de marge voor Apple, niet de marge voor retailers…

  17. @fetdigitaal:

    dat is inderdaad een jammerlijke feit…

  18. Vreemd dat je dit elke keer ziet, elke keer als er een nieuw product wordt aangekondigd of er iets wordt geupdate waardoor iets anders minder exclusief wordt beginnen er allemaal mensen te roepen dat ze er tegen zijn, omdat iedereen er dan mee rond gaat lopen. Aan de ene kant begrijpelijk, omdat je dan iets [soortgelijks] voor een lagere prijs had kunnen krijgen, maar ook erg egoistisch. Gunnen we anderen geen meevallers? Want als iedereen een Mac kan kopen, dan zou dat toch alleen maar geweldig zijn, iedereen zou van dit fantastische OS kunnen genieten, compatibiliteits problemen zullen over zijn en grote bedrijven zouden zich meer op Apple gaan richten, waardoor Apple weer groeit en nog betere producten kan leveren. Moeten de prijzen dan hoger worden? Zodat jij net geluk hebt gehad en anderen het dus niet kunnen kopen?

  19. haha ik vind eigenlijk de plastic witte macbook mooier dan de alu macbook pro :p Enige reden dat ik over ben gestapt van mijn mooie witte macbook naar de alu pro is omdat de pro meer aankan…(meer geheugen enso)

  20. Origineel geplaatst door Bart
    Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.Ga toch fietsen man! “De sfeer rond het product.” Wat maakt dat nou uit? Het is toch juist mooi als meer mensen zich de superieure ervaring van een Mac kunnen veroorloven?

    Niet als daardoor de “superieure” beleving naarbeneden wordt bijgesteld.

  21. Origineel geplaatst door Studentje
    Was juist zo blij met die allu macbooks, plastic is zo goedkoop

    Daarom dalen de prijzen ook 🙂

  22. ik begrijp het commentaar wel over de ‘sfeer’ van het product. Tot nu geven de meeste Apple producten je een gevoel van exclusiviteit. Als de prijs ver zakt en het dus beschikbaar wordt voor een grotere groep mensen vervalt een beetje de exclusiviteit..

  23. Geen iphone tablet,jammer.

  24. Plastic??? OMG ben ik blij dat ik gister me MacBrook pro 17″ in de wacht heb gesleept 😀

  25. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Haha lagere marge. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer. Athans niet de marge die zit op windows troep. Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    En bedankt… Moet ik hem dan maar inruilen bij de Bart Smit? iPhone ook, en Mac Mini? Apple TV, AirPort Express en TimeCapsule dan ook maar, of ben ik daar wel oud genoeg voor? Ik ben 17, waar ligt de grens?

    Ik voel anderzijds wel wat je bedoelt hoor, Julian noemde het al het WOW-gevoel. Maar gun anderen dat alsjeblieft ook gewoon…

  26. Origineel geplaatst door Nils Veldhuis
    Plastic??? OMG ben ik blij dat ik gister me MacBrook pro 17″ in de wacht heb gesleept

    Er wordt gezegd dat er een nieuwe model van de witte plastic MacBook aankomt. Niet dat de bestaande MacBook Pro’s vervangen zullen worden door plastic exemplaren.

  27. Denk je nou echt dat er plastic MacBooks komen na alle investeringen in die unibody’s?

  28. Origineel geplaatst door Melvin
    En bedankt… Moet ik hem dan maar inruilen bij de Bart Smit? iPhone ook, en Mac Mini? Apple TV, AirPort Express en TimeCapsule dan ook maar, of ben ik daar wel oud genoeg voor? Ik ben 17, waar ligt de grens?Ik voel anderzijds wel wat je bedoelt hoor, Julian noemde het al het WOW-gevoel. Maar gun anderen dat alsjeblieft ook gewoon…

    Nee jij hoort op dit moment gewoon bij het groepje dat hem wel mag hebben 😉 Ze zijn nu nog duur en redelijk exclusief..
    Maar als ze dus goedkoper worden gaan ook 16 jarige die het normaal niet zouden kunnen betalen er mee rond lopen en dat zou fetdigitaal jammer vinden. Ik ergens ook wel denkik..

  29. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    Toevallig ben ik 17 (zelfde categorie leeftijd) en loop ook met een Mac rond, erg? Nee totaal niet. Iedereen wil met dat ding werken! Als ik op school het ding open klapt zit iedereen met open ogen te kijken hoe mooi die wel niet is! In mijn ogen is er dan toch echt wel sfeer rondom het product ook al is het van een puber.

  30. Waarom deze hele discussie over ‘pubers van 16’? Wil je MacBook, dan koop je een MacBook. Maakt toch niet uit hoe duur ie is? Als je echt een MacBook wilt ben je bereid de prijs te betalen, anders wil je ‘m eigenlijk niet.
    Waarom zou een 16-jarige geen MacBook mogen hebben? Wanneer juist iedereen een Mac zou hebben dan zou dat de connectiviteit, het marktaandeel en het aantal gelukkige mensen verbeteren. Én, helaas ook het aantal virussen..

  31. We are busy updating the store for you and will be back soon…

    http://store.apple.com/
    http://store.apple.com/nl nu ook

    Zou mij erg goed uitkomen als er een update komt van de Mac Mini. M’n windows pc is net naar de naggel, dus daarmee wordt een Mac mini dan toch aantrekkelijker dan hij nu is.
    Grootste nadeel vind ik toch het gaming aspect, als dat er niet was had ik zeker gekozen voor een Mac, maar je hebt nu nog meer games op windows.
    Daarnaast heb ik al een MacBook dus de noodzaak is er minder, ik ben al voorzien. Prettig werken kan ik al, prettig gamen doe ik dan graag op m’n windows bak.

  32. Origineel geplaatst door fetdigitaal
    Haha lagere marge. Er zit al helemaal geen marge op voor de retailer. Athans niet de marge die zit op windows troep. Verder zonde als Mac met de prijzen omlaag zou gaan. Als straks elke 16jarige puber met een mac loopt is de hele Sfeer rond het product verdwenen.

    Ik hoop dat dat over die pubers sarcastisch bedoeld is? Persoonlijk zou ik het prettig vinden als de prijs-kwaliteitsverhouding van die Mac(books) beter wordt..nee, ik ben geen 16-jarige puber maar een hardwerkende vijftiger die geen topinkomen heeft..;-)

  33. Zou inderdaad erg jammer zijn als straks elke blowende pauper met een Mac loopt.Het zelfde gevoel heb ik bij een Rolce Royce die ”gepimped” word door een verwaande rappert.

    Hoop dat er een groot verschil blijft tussen de MBP en de Mac el cheapo dan.

    (Steve laat dat niet toe denk ik 😛 )

  34. 16jarige was meer een voorbeeld. De mensen die Apple van de iPod en iPhone kennen zullen we maar zeggen.

    Tuurlijk verdiend iedereen een Apple maar als dat dan ten kosten moet gaan van design en kwaliteit vind ik dat onzin (door hem goedkoper te maken en dus meer voor de “massa”)

    Ik geloof ook niet dat Apple gaat komen met een notebook van (BV) €500. Apple is een bedrijf wat graag werkt met het gevoel van kwaliteit en je kan geen nieuw notebook leveren voor €500 met de kwaliteit van Apple. Athans ik zou niet weten hoe.

  35. Al die Mac mensen kijken neer op Windows, ze noemen het troep, maar blijkbaar is het wel goed genoeg voor de massa, want o wee als iedereen een Mac gaat kopen, dan heeft men niets meer om op te zeuren…

    Iedereen moet ‘switchen’, maar als dat dan ook gebeurt, dan is het niet exclusief genoeg meer..?

    Vreemde redenatie.

  36. Alsof Sony geen plastic(achtige) gebruikt in hun mooie laptops
    en zo zijn er nog veel meer merken die zeker zo mooie laptops maken als de MacBook die ook gewon van en plastic achtige gemaakt zijn.

    De MacBook is. Trouwens een policarbonaat. Het is een verstevigd plastic achtige hibride @Rowin:

  37. Ik vind ook dat iedereen die een Mac wil, gewoon een Mac moet kunnen aanschaffen, ongeacht de leeftijd. Daarom juist beter dat de prijs omlaag gaat voor het instapmodel.

    Goede ontwikkeling: Ook middelbare scholen geven scholieren een Macbook om mee te werken.

  38. Origineel geplaatst door Donstil
    16jarige was meer een voorbeeld. De mensen die Apple van de iPod en iPhone kennen zullen we maar zeggen.Tuurlijk verdiend iedereen een Apple maar als dat dan ten kosten moet gaan van design en kwaliteit vind ik dat onzin (door hem goedkoper te maken en dus meer voor de “massa”) Ik geloof ook niet dat Apple gaat komen met een notebook van (BV) €500. Apple is een bedrijf wat graag werkt met het gevoel van kwaliteit en je kan geen nieuw notebook leveren voor €500 met de kwaliteit van Apple. Athans ik zou niet weten hoe.

    Apple is idd een bedrijf dat het GEVOEL van kwaliteit wil leveren, maar dat gevoel ligt momenteel veel hoger dan de daadwerkelijke kwaliteit, daar is Apple altijd heel goed in geweest! De onderdelen van Apple producten verschillen niet zo danig in prijs als die van de concurentie, de winstmarge is gewoon veel groter, en ze hebben nu enmaal de sfeer weten te creeeren dat hun producten superieur zijn aan de concurentie. In werkelijkheid ligt dit volgens mij vooral aan het OS. Wij mac gebruikers zijn gewoon jaren in het zak gezet en Apple heeft hun “monopolie” goed weten uit te spelen! Het ligt voor een groot deel aan de concurentie dat Apple producten zo duur zijn, als deze concurentie voor bedreigende producten had gezorgd hadden de prijzen al lang lager gelegen.
    Maar ik ben volledig voor de mac for THE masses. Ik wordt er alleen maar beter van.

  39. Ik ben wel blij dat de prijzen gaan dalen.
    Als Apple betaalbaarder word zullen meer mensen de oversteek maken.

    Een goedkoper productie proces gaat niks verranderen aan de OSX ervaring. De hackintoch community heeft bewezen dat OSX prima draait op B en C merk onderdelen vaak nog sneller en voor een fractie van de prijs.

    Als Apple slim is gaan ze die kant op met hun ondersegment computers. En houden ze hun top lijn voor de zelfde prijs en kwaliteit.

    Wat Apple nu mist is een degelijk aan of onder de €1000. Dat zijn vooralsnog nog alleen de witte MacBook en de MacMini. Dat moet beter kunnen lijkt mij.

    Ik ben daarom ook erg benieuwd waar Apple vandaag mee gaat komen als ze gaan komen.

  40. Origineel geplaatst door Julian
    Ik vind ook dat iedereen die een Mac wil, gewoon een Mac moet kunnen aanschaffen, ongeacht de leeftijd. Daarom juist beter dat de prijs omlaag gaat voor het instapmodel. Goede ontwikkeling: Ook middelbare scholen geven scholieren een Macbook om mee te werken.

    Mammie, ik wil een Mac. Ik wil het, ik wil het, ik wil het.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.