doug-betts-apple

Apple neemt auto-expert van Chrysler in dienst

Apple heeft een topman uit de auto-industrie in dienst genomen: Doug Betts. Hij werkte voorheen bij Chrysler. Ook haalde Apple een expert op het gebied van zelfrijdende auto's in huis.

doug-betts-appleApple heeft een topman uit de auto-industrie in dienst genomen, waardoor de geruchten steeds sterker worden dat Apple bezig is een elektrische auto te bouwen. Doug Betts was voorheen werkzaam als hoofd kwaliteitscontrole bij de toenmalige Chrysler Group, dat tegenwoordig Fiat Chrysler heet. Eerder werkte hij voor autofabrikanten Toyota en Nissan.

dough-betts-apple-operations

In 2014 verliet Betts zijn toenmalige werkgever om ‘andere interesses te volgen’. Inmiddels weten we waar hij terecht is gekomen: volgens het LinkedIn-profiel van Dough Betts werkt hij sinds juli 2015 voor het ‘Operations’-team van Apple. Klein aandachtspuntje waar hij bij Apple aan zal moeten werken: Chrysler staat niet echt bekend om z’n onovertroffen productkwaliteit.

Zelfrijdende auto

Apple zou recent ook Paul Frugale in dienst hebben genomen, een auto-expert uit Zwitserland. Frugale is gespecialiseerd in autonome (zelfrijdende) voertuigen en helpt Apple bij het zoeken naar experts op het gebied van robotica en machine-technologie. Zijn zoektocht is daarbij gericht op studenten en onderzoekers.

De indiensttreding van beide mannen maakt het nog geloofwaardiger dat Apple aan een elektrische auto werkt. Apple heeft al langere tijd interesse getoond om een eigen auto uit te brengen. Sinds vorig jaar is de eerste stap gemaakt, met de introductie van CarPlay. Sinds februari worden geruchten steeds sterker dat Apple nog grotere ambities heeft: een eigen auto. Het project met de naam ‘Project Titan’ zou al een tijdje bezig zijn, maar de eerste producten laten voorlopig nog op zich wachten. Bloomberg verwacht dat Apple pas in 2020 kan beginnen met de productie van de eerste Apple Car.

Lees ook: dossier Apple Car

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 8:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, auto, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.