Vodafone logo

Vodafone introduceert You, prepaidbundels voor jongeren

Vodafone You is een prepaid-bundel voor jongeren, waarmee je per maand beslist of je er gebruik van wil maken. Volgens Vodafone is het de toekomst van prepaid.

Vodafone logoVodafone denkt dat jongeren anders willen afrekenen voor prepaid en introduceert daarom Vodafone You. De speciaal op jongeren gerichte bundels, zijn in drie varianten verkrijgbaar (You S, M en L) en zijn ook erg geschikt voor vakantiegangers in Nederland. De grootste bundel (€15) geeft recht op 1,1 GB data en 100 belminuten of sms’jes. De ongebruikelijke grootte heeft ermee te maken, dat Vodafone 10% gratis geeft bovenop de bundel. De andere databundels hebben een omvang van 550MB en 220MB.

Vodafone You: verschillen met abonnement

Bij de meeste prepaid-kaarten koop je een tegoed van bijvoorbeeld €10, waarbij je vervolgens per MB en per belminuut afrekent. Zodra het tegoed op is, koop je weer nieuw tegoed. Vodafone You lijkt wat meer op een maandelijks opzegbaar abonnement, maar er zijn wel verschillen:

  • Je betaalt vooraf, zoals bij prepaid gebruikelijk is.
  • De bundel stopt elke maand automatisch, terwijl een normaal abonnement automatisch doorloopt.
  • Je kunt elke maand een andere bundel kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften. Bij sommige abonnementen kan dat ook, maar is iets meer werk.
  • De bundels zijn anoniem, je hoeft geen persoonsgegevens achter te laten en er vindt ook geen toetsing bij BKR plaats.
  • De maximale snelheid is 3G.

Er zijn ook overeenkomsten:

  • Je betaalt een vast bedrag per maand.
  • Het tegoed vervalt als je het niet helemaal opmaakt.

Volgens Vodafone hebben ze nu 1 miljoen prepaid-klanten in Nederland, waarvan een groot deel bestaat uit jongeren. Vodafone You kan handig zijn voor jongeren die een normale prepaid-kaart zijn ontgroeid, maar van hun ouders geen langdurig abonnement mogen afsluiten. Wil je het nog flexibeler, dan zou je bij Bliep kunnen kijken, waar je per dag bepaalt hoeveel MB’s je gebruikt. Die aanbieder richt zich ook op jongeren, maar maakt gebruik van een ander netwerk (Tele2).

Ook voor oudere jongeren

Vodafone You kan ook handig zijn voor ‘oudere jongeren’, die een extra simkaartje voor hun iPad willen hebben, of die een groot deel van het jaar in hun tweede huis in Frankrijk zitten en daarom geen langdurig abonnement in Nederland nodig hebben.

Als de bundel op is, betaal je het normale prepaid-tarief van 10 cent per MB of sluit je een dagbundel af (€1 voor 100MB). Vanaf 3 augustus kun je deze nieuwe bundels afsluiten.

Lees ook: iPhone-abonnementen van Vodafone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 9:42
Categorie Providers
Onderwerpen prepaid, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.