NFC iPhone foto

‘Apple werkt met American Express, VISA en Mastercard aan iPhone-betaalsysteem’

Apple gaat samenwerken met American Express voor een betaalsysteem op de iPhone. Ook zou Apple met MasterCard en VISA een overeenkomst hebben gesloten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NFC spotlightApple heeft een overeenkomst met American Express gesloten om iPhone-betalingen te kunnen aanbieden. Dat schrijft Re/code, die eraan toevoegt dat American Express één van de benodigde partners zal zijn. Bloomberg vulde de onthulling al vrij snel aan met het bericht, dat ook deals met VISA en Mastercard zijn gesloten. Alledrie zouden meedoen met Apple’s betaalsysteem, dat vermoedelijk op 9 september wordt aangekondigd tijdens een (reeds bevestigde) mediabijeenkomst.


Eerder waren er al geruchten dat Apple met de komst van de iPhone 6 en iOS 8 ook een betaalsysteem gaat introduceren. Met Passbook en de Touch ID-vingersensor werden daarvoor al de eerste fundamenten gelegd. Nu de geruchten over NFC in de nieuwe iPhone steeds meer aanzwellen, kan ook dat een belangrijke component in de betaaloplossing zijn. Topmensen van Apple zouden bovendien eerder dit jaar al gesprekken hebben gehad met diverse winkelketens en aanbieders van betaaloplossingen.

Met het betaalsysteem kun je naar verwachting de iPhone 6 gebruiken als portemonnee. Je zou dan je vingerafdruk via Touch ID kunnen gebruiken om toestemming te geven voor grote bedragen, terwijl je voor kleine bedragen contactloos afrekent via NFC. Het betaalsysteem is bedoeld voor fysieke winkels, waarbij je via een kassa afrekent. Aan de achterkant heeft Apple alles ook al voor elkaar: ze hebben honderden miljoenen iTunes-accounts waar een creditcard aan is gekoppeld. Voor online betalingen is daarmee ook al alles voor elkaar.

Update: Volgens Bank Innovation is Apple in gesprek over de betaaldienst met Amerikaanse winkelketen Nordstrom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.