Apple adverteert met iPhone en iPod touch voor studenten

Apple heeft een nieuwe pagina over de iPhone en iPod touch geopend in de studenten-sectie van haar website. Daar wordt op een andere manier reclame gemaakt voor beide apparaten.

iPhone iPod touch voor studentenApple heeft de studenten-sectie van haar website opnieuw ingericht. Naast de Mac zijn er nu twee aparte pagina’s ingericht voor iOS-apparaten. De iPad heeft een eigen pagina gekregen, maar er is ook een pagina met de kop ‘Waarom een iPod touch of iPhone voor school’. Op de desbetreffende pagina worden verschillende aspecten van de apparaten belicht die handig uit kunnen komen in de collegezaal, waaronder bijvoorbeeld FaceTime en iTunes.


De nadruk ligt natuurlijk op apps. Onder het bekende en terugkerende motto ‘There’s an app for that‘ (‘Daar is een app voor’) wordt getoond dat er werkelijk overal een applicatie voor bestaat op de handzame Apple-apparaten.

Er zijn duizenden onderwijsapps om je te helpen bij je studie en om je zaken op orde te houden. Of je nu wilt oefenen met een vreemde taal of de stand van de sterren uit je hoofd moet leren.

In een aparte tekst laat Apple zien dat er veel applicaties zijn voor alledag die met elkaar werken. In dat specifieke geval gaat het over gesynchroniseerde mailboxen en groepskalenders.

Zo zijn er meerdere koppen waarin Apple aspecten van de iPhone en iPod touch aan de studerende man/vrouw brengt. Wat betreft het eerder genoemde iTunes raadt Apple studenten niet aan om massaal muziek te downloaden tijdens het hoorcollege, maar stelt het dat er in iTunes U meer dan 350.000 gratis colleges, video’s, lezingen en podcasts zijn te downloaden van universiteiten en instanties van over de gehele wereld. En met FaceTime kun je een college live meekijken als je onverhoopt thuis zit in plaats van in de studieruimte. Zo geeft Apple een studentikoze draai aan meer kanten van de iPod touch en de iPhone.

Zo kun je alles vastleggen met de HD-camera in de iPhone 4 of nieuwste generatie iPod touch. Dat is volgens Apple niet enkel handig voor in de collegezaal, maar ook voor projecten die je moet maken. Als het zonder beelden mag, is de audiorecorder een goede optie.

De leukste van de acht verkoopargumenten is het kopje ‘Je iPod touch of iPhone terugvinden’; aangevuld met de uitleg:

Met de gratis functie Zoek mijn iPod touch of iPhone kun je je toestel op een kaart terugvinden, op afstand een codeslot activeren, een melding laten weergeven en gegevens wissen.

En dan maar hopen dat de iPhone gewoon onder de papierstapel op het bureau ligt.

Helaas gaat de 75 euro aan kortingsbonnen van de back-to-school actie nog steeds alleen op bij aanschaf van een Mac.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.