Reacties voor: Apple A13 Bionic: dit is bijzonder aan de iPhone 11 processor

Apple’s snelste chip ooit
Al jaren zijn de chips in iPhones en iPads van eigen makelij. Voor de iPhone 11 (Pro Max) heeft Apple de A13 Bionic ontwikkeld. Dit is de snelste en energiezuinigste chip die Apple ooit gemaakt heeft.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Nou, als de telefoons weer wat dikker worden dan duurt het nog wel even voordat de toekomst, die Corning in zijn world of glass filmpjes schetst, realiteit wordt ☺️.

  2. Leuk om te zien dat de tekst cope/pasted wordt vanuit een Engelse post.. 1 biljoen is namelijk 1 miljard.

  3. Op de Keynote hadden ze het over Trillion, wat inderdaad een biljoen is dus iCulture heeft het gewoon goed. Wel blijven opletten hè 😉

  4. De Iphone is nog niet uit , hoe weet je als het de snelste en zuinigste chip is ? Omdat ze dat zeggen , dat zijn gewoon marketing praatjes dat mensen graag willen horen. Pas als de Iphone uit is kan je testen op hetvde zuinigste en snelste chip is.

  5. Er is ook duidelijk meer dikte nodig voor de lenzen… en meer ruimte lijkt me.
    Met een tear down gaan we inderdaad zien of er heel veel meer batterij in zit. Of de chip écht enorm zuinig is.

    Ben benieuwd!

  6. Origineel geplaatst door Peter
    De Iphone is nog niet uit , hoe weet je als het de snelste en zuinigste chip is ? Omdat ze dat zeggen , dat zijn gewoon marketing praatjes dat mensen graag willen horen. Pas als de Iphone uit is kan je testen op hetvde zuinigste en snelste chip is.

    En waarom zou je die chipsets niet eerder kunnen testen?

  7. Tuurlijk prima dat iedere nieuwe generatie sneller en efficiënter wordt. Maar waar ik me wel beetje aan stoor is feit dat een feature als “night mode” foto’s niet zou kunnen met de A12. Die was toch al zo krachtig dat de meeste apps niet alles er van gebruikte. Die zou dus ook best in staat moeten zijn om meerdere foto’s samen te voegen. Maar dat doen ze dan niet om marketing redenen.

    Vermoed dat er wel camera apps gaan komen die dit wel gaan doen. Maar is toch anders dan dat de standaard camera, die je snel vanaf lockscreen kunt starten, het zou kunnen.

  8. De GPU heeft 4 cores, niet 2.

    Dat ze zuiniger en sneller zijn geworden komt voor een deel natuurlijk doordat ze nu op “tweede generatie” echt 7nm worden gefabriceerd. (Hierdoor kan de klok ook weer iets omhoog bij gelijkblijvende stroomverbruik en warmteproductie.)

    Nu maar hopen dat de planning van het 5nm process op schema ligt. 😉

  9. Ik heb de iPhone X

    Twijfel of de iPhone 11 een goede vervanger is voor mijn X. Enige wat je echt mist is dan geen OLED op de iPhone 11

    Of mis ik nog andere (technische) zaken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.