Apple: ‘800.000 apps, 250 miljoen iCloud-accounts, 2 miljard iMessages per dag’

Er staan nu 800.000 iOS-apps in de App Store, maakte Apple bekend. Ook zijn er 250 miljoen iCloud-accounts en er worden elke dag 2 miljard iMessage-berichten verstuurd.

tim cook appsAls Apple kwartaalcijfers presenteert, betekent dat een eindeloze reeks cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Uiteindelijk blijven de veel interessante cijfers nog steeds buiten beeld (“Hoeveel iPhones zijn er nou eigenlijk in Nederland verkocht? Verkoopt de iPad mini véél beter dan de grote iPad?”). Maar dat mag de pret niet drukken. Naast de 500 miljoen verkochte iOS-apparaten rapporteerde Apple ook dat er nu 800.000 apps beschikbaar zijn in de App Store. Ook zijn er 250 miljoen iCloud-accounts. En er worden elke dag 2 miljard iMessages verstuurd, een cijfer dat de mobiele operators vast met horror vervult. Toch ligt het nog ver af van de ruim 10 miljard berichten die WhatsApp elke dag verstouwt.

Wat het aantal iCloud-accounts betreft: vorige kwartaal liet Apple nog weten dat er 190 miljoen iCloud-accounts waren aangemaakt. Sindsdien zijn er zo’n 70 miljoen iOS-apparaten verkocht, dus het huidige aantal van 250 miljoen was wel te verwachten. Apple verkocht elke week trouwens 312.000 Macs en dat is minder dan een jaar geleden. Volgens Apple’s CFO Peter Oppenheimer had dat te maken met productieproblemen bij de nieuwe iMacs. Dat zou te maken hebben met niet goed functionerende laminering van het scherm. Maar er speelt meer. Volgens Cook heeft IDC voorspeld dat de markt voor computers met 6 procent zou krimpen tijdens het afgelopen kwartaal. Bovendien gaf Cook aan dat er sprake is van enige kannibalisatie van de iPad. Er werden 3 iPads per seconde verkocht. In vergelijking met een jaar geleden zijn de verkoopcijfers van de iPad met 33% gestegen. Het is daarmee ook een van de grootste groeiers, want de iPhone-verkoopcijfers stegen ‘maar’ met 23%.

Cook leek kannibalisatie binnen Apple-producten zelfs te omarmen. Hij ziet liever dat het ene Apple-product marktaandeel van het andere Apple-product afsnoept, dan dat mensen weglopen naar de concurrentie.

I see cannibalization as a huge opportunity for us. Our core philosophy is to never fear cannibalization. If we don’t do it, someone else will. We know that iPhone has cannibalized some of our iPod business. That doesn’t worry us. We know that iPad will cannibalize some Macs. But that’s not a concern. On iPad in particular, we have the mother of all opportunities because the Windows market is much, much larger than the Mac market. It is clear that it is already cannibalizing some. I still believe the tablet market will be larger than the PC market at some point. You can see by the growth in tablets and pressure on PCs that those lines are beginning to converge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2013, 7:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.