Apple: ‘300 miljoen toestellen met iOS 6’

Er zijn 300 miljoen iPhones, iPads en iPod touch-apparaten met iOS 6, heeft Apple bekendgemaakt.

ios 6Van de 500 miljoen iOS-apparaten die Apple heeft verkocht draaien er bijna 300 miljoen stuks al op iOS 6. Dat bleek gisteren tijdens het vrijgeven van iOS 6.1. In een persbericht meldde Apple de nieuwe mijlpaal. Het is een opmerkelijk snelle overstap, want slechts vijf maanden na het beschikbaar komen van iOS 6 is zestig procent van de gebruikers al overgestapt.

Bij andere mobiele besturingssystemen gaat dat vaak een stuk trager. Zo is nog maar 10% van de Android-gebruikers overgestapt naar de nieuwste versie Android 4.1/4.2 (Jelly Bean), terwijl dat in juli 2012 al beschikbaar kwam. Dat iOS-gebruikers zo snel kunnen overstappen heeft te maken met het feit dat Apple alles in de hand heeft, terwijl bij toestelmakers bij Android het OS na de release nog moeten aanpassen aan hun specifieke hardware. Dat kost tijd.

Phil Schiller speculeert in het persbericht dat gisteren uitkwam dat iOS 6 misschien wel de meest populaire nieuwe versie van een OS in de geschiedenis is. Apple herhaalde in het persbericht ook nog een aantal cijfers, zoals de 800.000 apps die nu in de App Store verkrijgbaar zijn, waarvan 300.000 speciaal voor de iPad zijn gemaakt. App Store-klanten hebben meer dan 40 miljard apps gedownload en Apple heeft meer dan 7 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 9:20
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.