Untethered jailbreak iOS 6.1 aanstaande zondag verwacht (jailbreak)

De jailbreak van iOS 6 voor de iPhone 3GS, 4, 4S en 5, de 4e en 5e generatie iPod touch de 2e, 3e en 4e generatie, iPad en de 2e generatie Apple TV wordt aanstaande zondag verwacht.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6 jailbreakNa een luwte van enkele maanden is de jailbreak van iOS 6 bijna een feit. De meest recente iOS-versie 6.1 blijkt volgens planetbeing kwetsbaar voor de exploits waarover de hackersgroep @evad3rs beschikt. Naast planetbeing bestaat de gelegenheidsgroep uit pod2g, pimskeks en MuscleNerd, die ernaar hint dat de universele untethered jailbreak aanstaande zondag verwacht mag worden. Onder de zinspreuk “Sunday is a funday!” werden jailbreaks van MuscleNerds’ iPhone Dev Team al eerder op zondag uitgebracht. Daarbij wordt over het algemeen Pacific Standard Time (GMT-8) aangehouden, oftewel zondag 3 februari om 15:00 tot maandag 4 februari 09:00 Nederlandse tijd.

Het is een tijdje stil geweest rond jailbreakniews op iPhoneclub. Dat had te maken met een aantal factoren, waaronder het feit dat er weinig gebeurde in de jailbreakscène. Lees hier meer over onze huidige jailbreakverslaggeving.

evad3rs: planetbeing, pimskeks, pod2g en MuscleNerdOp dit moment wordt het jailbreakproces op de diverse iDevices getest. Afhankelijk van de resultaten daarvan zou de jailbreak volgens planetbeing ook nog eerder of later kunnen volgen. In totaal zal de jailbreak drieëntwintig unieke iDevices ondersteunen, te weten de verschillende versies van de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad, iPad Mini en de 2e generatie Apple TV. Naast iOS 6.1 zal de jailbreak ook geschikt zijn voor de iOS-versies 6.0, 6.0.1 en 6.0.2. De 3e generatie Apple TV zal om de bekende redenen niet worden ondersteund.

Als je er van plan bent om voor het uitvoeren van de jailbreak iOS 6.1 te installeren, dan wordt het aangeraden om het toestel daarbij met behulp van iTunes te herstellen en vooral geen gebruik te maken van een OTA (Over The Air) update. Je kunt ondertussen ook de SHSHs (een per toestel unieke handtekening) voor iOS 6.1 opslaan, met behulp van Tiny Umbrella, waarmee je toestel eventueel ook op een later moment nog met deze firmwareversie hersteld kan worden. De SHSHs voor iOS 6.0.1 en iOS 6.0.2 kunnen inmiddels niet meer worden opgeslagen.

31 januari Inmiddels is bekendgemaakt dat de jailbreak Evasi0n zal heten en wordt aangeboden op evasi0n.com. Alles wijst nog steeds op een verschijning op zondag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

78 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.