iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: MadPad, Telesport Voetbal, NRC en meer

Iedere week pikken we de interessantste apps die voorbij kwamen uit het nieuwsoverzicht en vertellen je er over in de App Weekly.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MadPadHet aantal apps dat iedere week hier op iPhoneclub voorbij komt is gigantisch. Soms zoveel, dat wij zelf aan het einde van de dag alweer kwijt zijn wat voor moois er ‘s ochtends er allemaal voorbijkwam. Daarom stellen we iedere zaterdag een lijst van de meest interessante apps van die week op. Op die manier kun jij rustig nalezen wat je misschien gemist hebt en kun je deze apps alsnog downloaden.

MadPadMadPad – Smule biedt je met MadPad een manier om je eigen soundboard te maken. Zodra je een geluid voor je board opneemt maakt de app een foto van je, die vervolgens de knop wordt die je moet indrukkwen. Wat ontstaat is een visuele soundboard, waarin de afbeelding op de knop duidelijk maakt wat voor een geluid je ermee maakt. Hoe je de app gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou: je kunt flauwe geluidjes opnemen en afspelen bij vrienden, of je eigen muzieknummers spelen.
Downloaden: MadPad (€0,79)

TelesportTelesport Voetbal App – Ook de Telegraaf heeft nu een voetbal-app gelanceerd. In Telesport volg je de voortgang van jouw favoriete club(s) en kun je via pushberichten lezen hoe het er live aan toe gaat. Helemaal perfect steekt de app alleen nog niet in elkaar: wat er nog aan scheelt lees je in onze review.
Downloaden: Telesport Voetbal App (gratis)

BloggerBlogger – Gebruikers van de blogservice Blogger moesten al enige tijd via de mobiele website inloggen als ze op de iPhone hun blog wilden bijhouden. Met de nieuw verschenen app heb je toegang tot alle basisfuncties van Blogger, maar dan zonder dat je moet rotzooien met de resolutie van de browser. Blogpostings waar je aan werkt worden op al je devices gesynchroniseerd, zodat je bijvoorbeeld een tekst waar je op de iPhone aan begon verder kunt schrijven op een iPad.
Downloaden: Blogger (gratis)

Stop Motion AppStop Motion App – Een app van supermarktketen C1000? Het lijkt een bizar gegeven, maar ze zijn toch echt verantwoordelijk voor Stop Motion App. Kinderen kunnen hiermee een stop motion-filmpje maken door verschillende foto’s achter elkaar te schieten. Deze kan meteen vanuit de app je filmpje naar YouTube uploaden. De app is gemaakt voor de Gogo-campagne van C1000. Zo kunnen kinderen filmpjes met de verzamelspeeltjes zelf schieten.
Downloaden: Stop Motion App (gratis)

KinetikKinetik – Wil je graag een leuke iPhone-app met je vrienden delen? Dan kun je ze een link naar de App Store mailen, maar erg aantrekkelijk is dat natuurlijk niet. Kinetik is een app waarin je al je vrienden kunt toevoegen, waarna je ziet wat ze hebben geïnstalleerd en wat ze aanbevelen. Benieuwd of de app echt wat is? Lees dan ook onze uitgebreide recensie.
Downloaden: Kinetik (gratis)

Google Plus Photo ImporterGoogle Plus Photo Importer – Voor iedereen die Facebook achter zich wil laten en op Google+ wil overstappen. Met Google Plus Photo Importer download je alle foto’s die op je oude sociale netwerken staan, om ze vervolgens direct te uploaden naar Google’s nieuwste succesverhaal. Niet alleen Facebook-foto’s kunnen overgezet worden: ook Instagram, Flickr en Photobucket worden door de app ondersteund. Alles werkt in de cloud, waardoor je volgens de ontwikkelaar wel honderd foto’s per minuut kunt overzetten.
Downloaden: Google Plus Photo Importer (€0,79)

TripColorTripColor – Ga je binnenkort op vakantie? Dan is TripColor misschien wel de app om dit mee te documenteren. Je stuurt je foto’s naar de service, die ze vervolgens op jouw profiel netjes ordent in de vorm van een vakantiefotoboek. Zo hoef je niet zelf achteraf de boel bij elkaar te knippen en plakken, maar hoef je alleen maar een linkje te delen.
Downloaden: TripColor (gratis)

WeatherWiseWeatherwise – Er zijn aardig wat weerapplicaties in de App Store, maar weinig hiervan laten je kiezen uit meer dan een paar thema’s. WeatherWise brengt hier gelukkig verandering in. De app geeft je de gebruikelijke weersinformatie, maar laat je jouw favoriete thema gebruiken. Via een downloadpagina haal je nieuwe thema’s binnen, waardoor er genoeg nieuwe looks spul tot je beschikking zijn.
Downloaden: WeatherWise (gratis)

FoodzyFoodzy – Het inchecken op locaties of bij televisieprogramma’s die je kijkt gaat een stapje verder met Foodzy. Met deze app houd je bij wat je allemaal eet met een soortgelijk incheckmechanische. Door dit vol te houden en bepaalde dingen te doen, verdien je badget. Foodzy is een Nederlandse dienst die de afgelopen maanden alleen nog maar als webpapplicatie beschikbaar was. Maar let wel op: de app is misschien gratis, maar om hem te gebruiken moet je een abonnement van 10 euro per jaar afsluiten.
Download: Foodzy (gratis)

NRCNRC – De nieuwe iPhone-app van NRC was de afgelopen week opeens groot nieuws: hij verving de oude variant, maar droeg ook de nodige bugs en problemen met zich mee. Het feit dat de prijs van de krant ook nog eens werd verdubbeld, viel bij veel gebruikers niet bepaald goed. Vervelend, vond Han-Menno Depeweg in een interview met iPhoneclub, maar de switch naar een nieuwe app was noodzakelijk. Als tijdelijke maatregel heeft de krant de oude app nog heel eventjes in de App Store gezet, totdat de grootste problemen zijn opgelost.
Downloaden: NRC (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:32
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.