XStylus Touch: nieuwe stylus voor de iPad via IndieGoGo

De XStylus Touch is een stylus voor de eerste en tweede generatie iPad, die je kunt vastklemmen aan je iPad. Een bredere body moet ervoor zorgen dat de stylus makkelijker in de hand ligt.

xstylus-touchDe XStylus Touch is een stylus (schrijfpen), die geschikt is voor de eerste en tweede generatie iPad. Er hoort een houder bij, waarmee je de stylus kunt vastmaken aan de onderkant van de iPad. Comfort en gemak staan voorop. Daarom heeft de pen volgens de makers een wat dikkere behuizing gekregen, zodat je meer grip hebt en de pen langere tijd kunt gebruiken. De pen bestaat uit een combinatie van een ijzerlegering en glimmend zwart plastic en is daardoor wat zwaarder (32 gram) dan de doorsnee iPad-pen. De pen wordt via een Kickstarter-achtige site aangeboden, met de naam IndieGoGo.

Er zijn twee manieren om de pen in handen te krijgen: doneer 15 dollar en vertel je vrienden via Facebook, Twitter of je eigen blog over het project. Je krijgt dan een zwarte of witte XStylus Touch (willekeurige selectie) thuisgestuurd, zodra het project voldoende geld bijeen heeft gebracht. Dit is bedoeld voor de eerste 200 early adopters, waarvan inmiddels bijna 50 plekken zijn geclaimd. Wil je je enthousiasme over het project niet delen met vrienden, dan betaal je 25 dollar voor de pen. Je hebt dan wel zelf de keuze om een zwarte of witte pen toegestuurd te krijgen. De verzendkosten zijn in alle gevallen inbegrepen. Wie nog meer wil, kan een pakket van twee stuks of een pakket van 23, 52 of 147 stuks kopen die je aan je vrienden kunt uitdelen.

Het duurt nog tot half oktober om in te schrijven; pas op dat moment moet het ambitieuze doel van 50.000 dollar zijn bereikt. Vervolgens duurt het nog zo’n 3 maanden totdat de bedenkers een producent hebben gevonden en de styli klaar zijn voor verzending. Net als bij Kickstarter moet je dus behoorlijk wat geduld hebben. Het verschil met Kickstarter is dat IndieGoGo open staat voor iedereen met een goed idee, overal ter wereld, terwijl Kickstarter alleen projecten van Amerikanen accepteert. IndieGoGo was oorspronkelijk bedoeld om onafhankelijke films te financieren, maar ze besloten om een breder aanbod mogelijk te maken, waaronder iPhone- en iPad-accessoires en zelfs iOS-apps.

Terug naar de XStylus Touch: die zou volgens de makers zo geconstrueerd zijn, dat je er duidelijk mee kunt schrijven en tekenen. Bijvoorbeeld als je je hond wilt natekenen:

Hieronder zie je ook nog een filmpje over de vraag, hoe sterk de magnetische houder van de XStylus is:

Meer info: XStylus Touch op IndieGoGo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 11:27
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.