iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Sparrow, Afterparty App NL, Skirt Alert en meer

Elke zaterdag presenteert iPhoneclub.nl App Gemist: een overzicht van de leukste, mooiste en beste nieuwe applicaties die afgelopen week zijn verschenen op de iPhone en iPod touch. Deze week: Spruit, Nighttag, Afterparty NL App en een gerenommeerd medisch woordenboek.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG 17 maart 2012 Skirt Alert headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week: een nieuwe mail-app die een essentiële functie mist, een stijlvolle nieuwe tekstverwerker en een app waarmee je kan zien of het al rokjesdag is.


AG Douchebag Jar iPhoneDouchebag Jar – Een succesvolle methode om kinderen van het vloeken af te helpen is om te te laten betalen als ze woorden gebruiken die niet door de beugel kunnen. Het probleem is echter dat de pot om het geld in te doen niet altijd in de buurt is. Met Douchebag Jar kan je een virtuele pot aanmaken en bijhouden wanneer iemand in de fout gaat. Naast vloeken kan je de app ook gebruiken om het slechte gedrag van je familie of vrienden te meten. Anderen kunnen natuurlijk ook bijhouden wat jij allemaal niet goed doet.
Downloaden: Douchebag Jar (gratis)

AG Spruit iPhone iPod touchSpruit – De iPhone als hulpmiddel bij de opvoeding. Maandagochtend zagen we het al aan Douchebag Jar, een app waarmee je de virtuele pot moet spekken als je vloekt. Spruit is een ander, misschien iets minder betuttelend, hulpstuk. In de app krijg je allerlei vragen op het scherm die je aan een kind kan voorleggen. Voor elke vraag die het kind goed beantwoordt, krijgt het kind een hap van het zo gevreesde avondeten.
Downloaden: Spruit (€0,79)

AG Nighttag iPhone iPod touchNightTag – Waar ben je te vinden, hoe ziet het feest er daar uit en welke muziek wordt er gedraaid? Met de Amsterdamse startup NightTag zet je het in één bericht op Facebook. De applicatie laat je eerst een foto nemen, berekent ondertussen je locatie en scant daarna de muziek die speelt. Dat gebeurt op dezelfde manier als de bekende muziekscanners Shazam en SoundHound. Daarnaast kan je in de app naar een kleine selectie dancestations luisteren.
Downloaden: NightTag (gratis)

AG Afterparty App NL iPhone iPod touchAfterparty App NL – Een avondje met vrienden? De televisie kan uit en het pak kaarten mag in de kast blijven liggen. Afterparty App NL is een nieuwe applicatie waar je de avond wel even mee doorkomt. Het biedt steeds opnieuw sessies van zes verschillende spellen die je in twee teams van elk maximaal vijf personen speelt. Het team dat verliest, kan je een gepaste straf opleggen. Daarbij heb je de keuze uit drank, sociale media, lichamelijk en sexy. Als je gewoon een leuke avond wil hebben, kun je de straf ook achterwege laten.
Downloaden: Afterparty App NL (gratis)

AG Coelho Zakwoordenboek der Geneeskunde iPhone iPod touchCoëlho: Zakwoordenboek der Geneeskunde – De dertigste druk van het medische woordenboek Coëlho is niet alleen onlangs op papier verschenen, maar ook als handige applicatie op de iPhone. Coëlho – Zakwoordenboek der Geneeskunde bevat 40.000 medische termen die je offline en dus overal kan raadplegen. De app is bedoeld voor medische vakmensen en medici in spe, niet voor patiënten. De eerste druk van het woordenboek verscheen in 1946 en sindsdien is het een van de toptitels uit het boekenportfolio van Elesevier Gezondheidszorg.
Downloaden: Coëlho: Zakwoordenboek der Geneeskunde (€29,99)

AG Skirt Alert iPhone iPod touchSkirt Alert – Het werd ooit geïntroduceerd door de inmiddels overleden schrijver Martin Bril en tegenwoordig is het aan het begin van ieder voorjaar trending topic op Twitter: rokjesdag. Het is die dag van het jaar dat het lijkt of alle vrouwen tegelijk hebben afgesproken een rokje aan te doen, omdat het eindelijk lente is. De app Skirt Alert checkt het weer op je locatie en berekent of het voldoet aan de eisen voor rokjesdag.
Downloaden: Skirt Alert (gratis)

AG SchuldVrij iPhone iPod touchSchuldVrij – Een mooie app is het niet, maar de applicatie SchuldVrij kan je wel een lieve duit besparen. De Nederlander Egge van der Poel maakte de toepassing om te berekenen hoeveel het aflossen van zijn studieschuld nou eigenlijk kostte. Nadat hij dat deed voor zichzelf, zijn vriendin en ook andere geïnteresseerde vrienden, zou en moest de app er komen. Van der Poel: “De 500.000 Nederlanders die bezig zijn met het aflossen van hun studieschuld, moeten wakker worden geschud.”
Downloaden: SchuldVrij (€0,79)

AG You're On iPhone iPod touchYou’re On – We hadden er een thema van kunnen maken deze week op iPhoneclub: elkaar uitdagen. Maandag bespraken we al apps waarmee je kinderen uitdaagt beter te eten en minder te vloeken. Ook behandelden we een applicatie waarmee je vrienden uitdaagt in sociale spelletjes met dubieuze straffen. You’re On is alweer een app waarmee je elkaar uitdaagt, maar deze is wél helemaal verantwoord. Je nodigt vrienden uit op het sociale netwerk en vervolgens geef je elkaar bijvoorbeeld de opdracht een tijdje te sporten vandaag, of geen tussendoortjes mee te nemen na het avondeten.
Downloaden: You’re On (gratis)

AG Roller Journal iPhone iPod touch dagboekRoller Journal – Wat maakte je dag? Wat had je anders moeten doen? Hoe staat het met de liefde? Wat droomde je? Roller Journal voor de iPhone en iPod touch is een dagboek met een twist. Je begint je dagverslag niet elke keer met een leeg vel, maar laat de app een vraag stellen die je vervolgens kan beantwoorden. Je kiest zelf welke vraag je altijd gesteld wilt hebben, welke af en toe mag langskomen en welke je sowieso niet voor je kiezen wilt krijgen. Ook kan je eigen vragen invoeren.
Downloaden: Roller Journal (€1,59)

AG Sparrow iPhone iPod touch mailprogrammaSparrow – De mailapplicatie Sparrow is uitgekomen op de iPhone en iPod touch. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de iPhone-versie van de toepassing, die op de Mac wordt geroemd om zijn fraaie interface en simpele bediening. De teleurstelling was dan ook groot toen een paar dagen geleden bekend werd dat de dienst op de iPhone voorlopig géén pushberichten ondersteunt. Het is te hopen dat die alsnog snel worden ingevoerd, want verder zet Sparrow voor de iPhone standaard voor mailapplicaties.
Downloaden: Sparrow (€2,39)

AG Byword iPhone iPod touchByword – De nieuwe applicatie Byword bewandelt een pad dat al vele apps hebben bewandeld. Het is een fraaie, minimalistische tekstverwerker met als doel dat je in een rustige omgeving kan schrijven. Eigenlijk precies hetgeen wat iA Writer en Elements recent ook al aanboden, om nog te zwijgen van het inmiddels (helaas) uit de App Store verdwenen Essay. Byword probeert gebruikers voor zich te winnen met een paar handige foefjes.
Downloaden: Byword (€2,39)

AG Rechner iPhone iPod touch calculatorRechner – Vliegt het zo weer voorbij of zal het een nieuwe trend worden? Wat Clear deed voor de to-do lijst, doet Rechner nu voor de calculator op de iPhone en iPod touch. Waar alle andere rekenmachines ervoor kiezen om iets toe te voegen ten opzichte van eerdere apps, stript Rechner alle uitgebreide functies en zet het een zo simpel mogelijke calculator neer. De toverwoorden: gelikte interface en intuïtieve bediening met veegbewegingen. Na een korte periode van gewenning moet Rechner sneller werken dan de standaardrekenmachine.
Downloaden: Rechner (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.