iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Mr. Reader, NASA’s Images of Change, Blek en meer

in de App Gemist lees je over aantal nieuwe iPad apps, zoals de spellen Blek en Space Hulk. Ook komen updates van Mr. Reader en PDF Expert 5 aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

pencilDeze week draaide grotendeels om de opening van de Apple Store in Haarlem, maar er kwamen deze week ook veel noemenswaardige leuke apps en updates uit. Zowel het hersenkraakspel Blek als NASA’s Images of Change zijn op hun eigen manier erg mooi om naar te kijken. Op het vlak van productiviteit kregen DeskConnect, PDF Expert 5 en Mr. Reader belangrijke updates, waardoor ze nog handiger in het gebruik zijn. Tot slot kreeg teken-app Paper by FiftyThree de aangekondige update voor de bijzondere iPad-stylus. Erg jammer dat die stylus vooralsnog alleen in de VS en Canada verkrijgbaar is. Anders zou hij vast en zeker veel verlanglijstjes aanvoeren.

readerMr. Reader – “Een dijk van een applicatie waarmee je het nieuws kan volgen op de iPad.” Zo concludeerden we ons vorige artikel over Mr. Reader, toen de iPad-app eind juni dit jaar gereed werd gemaakt voor ondersteuning van nieuwsdiensten als Feedly, Feed Wrangler, Feedbin en FeedHQ. In een grote nieuwe update is er nog veel meer support voor allerlei diensten bijgekomen. Maar dat is niet het meest in het oog springende aspect van de nieuwe versie 3.0. De nieuwsapp is volledig gestileerd voor iOS 7.
Downloaden: Mr. Reader (€3,59, iPad, iOS 7.0+)

coopCoop Keukentafelgids – De Coop Keukentafelgids maakte in november een wat ongelukkige start. Inmiddels is de app van supermarktketen Coop bijgewerkt. Het gaat niet om een simpele PDF-versie van het kwartaalblad, maar om een magazine dat speciaal is ingericht voor de iPad en iPhone. Het eerste nummer blikt vooruit op de winter, heeft een handvol recepten en gaat over kerst en kerstgedachten. In de vrolijk vormgegeven app vind je kookvideo’s van recepten, foto’s en stappenplannen van knutselprojecten, allerlei acties en prijzen.
Downloaden: Coop Keukentafelgids (gratis, universeel, iOS 5.1+)

space hulkSpace Hulk – Het nieuwe Space Hulk volgt in de voetsporen van Warhammer Quest, maar doet dit met een sci-fi-sausje. De game speelt af in het Warhammer 40K-universum, waar je aan het hoofd staat van een groep Space Marines. Aan jullie de taak om een groot ruimteschip te betreden en een aanvallende groep aliens te elimineren. Dit doe je door beurtelings stappen te zetten in een grote spelomgeving die je van boven bekijkt. Je moet zorgvuldig kiezen waar je soldaten heen lopen, wie ze aanvallen en hoe ze deze aanval uitvoeren. Je krijgt daar alle tijd voor, maar daar staat tegenover dat een verkeerde keus grote gevolgen kan hebben.
Downloaden: Space Hulk (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

blekBlek – Blek is een nieuw en minimalistisch spel dat je hersenen doet kraken. De screenshots doen mysterieus aan, de recensies zijn tot nu toe positief en het ziet er mooi uit: meer dan genoeg reden om zelf de proef op de som te nemen. De app lijkt een simpel doel te hebben: een lijn trekken die alle gekleurde bollen raakt, maar niet de zwarte. Je kunt deze lijn echter niet door de tekening heen trekken, maar moet een patroon tekenen dat daarna automatisch wordt herhaald. Wanneer de door jou getrokken lijn een zwarte bol raakt ben je af, wanneer je de zijkanten raakt kaatst hij terug. Als de lijn omhoog of naar beneden kronkelt verdwijnt hij uit beeld.
Downloaden: Blek (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

nasaNASA’s Images of Change – De apps van NASA zijn altijd het vermelden waard, omdat ze zowel informatief als visueel aantrekkelijk zijn. Nu heeft het Amerikaanse ruimtevaart-agentschap een nieuwe app uitgebracht, genaamd Images of Change. De app brengt de gevolgen van de opwarming van de Aarde in beeld door nieuwe en oude foto’s en satelietbeelden naast elkaar te leggen. Je ziet bijvoorbeeld een gletsjer in Alaska 1941 en in 2004, waarbij een zee van ijs in een binnenmeer is veranderd. Bij iedere vergelijking kun je een verhaal over de veranderingen op die plek lezen, waarin de oorzaken en gebeurtenissen worden uitgelegd.
Downloaden: Images of Change (gratis, iPad, iOS 6.0+)

pdf expertPDF Expert 5 – Readdle heeft vandaag PDF Expert 5 voor iPad uitgebracht. De app heeft een compleet nieuwe interface en is qua design ook bijgewerkt voor iOS 7. De ontwikkelaars hebben alle menu’s en de manier van werken onder handen genomen, zodat je voortaan alles kan doen in een paar taps. Als nieuwe functies zitten er text-to-speech en AirDrop-ondersteuning in. Je kunt nu PDF’s uitwisselen met anderen, zonder dat je naar e-mail of een online opslagruimte hoeft te grijpen.
Downloaden: PDF Expert 5 (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

deskconnectDeskConnect – Een update zorgt ervoor dat de iPhone-app DeskConnect nu ook is geoptimaliseerd voor de iPad. Daardoor kan je makkelijk bestanden uitwisselen tussen het tablet en de Mac waarop de applicatie staat geïnstalleerd. Vanaf de iPad kan je zo documenten, foto’s, je klembord en documenten versturen en andersom is het net zo makkelijk. Bestanden vanaf de Mac komen in DeskConnect voor de iPad terecht, waarna je ze kan openen in iPad-apps die er goed mee overweg kunnen.
Downloaden: DeskConnect (gratis, universeel, iOS 5.1+)
Mac-toepassing: DeskConnect (gratis, Mac OS X 10.6+)

53Paper by FiftyThree – De prachtige tekenapp Paper by Fiftythree voor de iPad ondersteunt vanaf nu haar eigen iPad-stylus Pencil. Je kan het bijzondere tekenpotlood voor het scherm bestellen vanuit de in-app store die je vindt onder de 53-knop rechtsboven in beeld. Dankzij de nieuwe update naar versie 1.5 is de tekenapplicatie speciaal op de Pencil ingesteld. Zo weet Paper wanneer je de bovenkant van het potlood gebruikt, waarmee je makkelijk kan wissen alsof het een potloodgummetje is.
Downloaden: Paper by Fiftythree (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.