Twitter iOS icon

Twitter gaat privéberichten in mobiele app verbeteren

Twitter gaat de DM-functie op iPhone en iPad verbeteren. Je krijgt de hele historie te zien en bij het wissen van DM's is het gedrag voorspelbaarder.

twitter-dmGebruik je op Twitter vaak privéberichten (DM’s) om met vrienden te overleggen, dan zul je merken dat er flinke verbeteringen in de iOS-app gaan optreden. Twitter kondigde aan dat ze de komende weken een update van de iPhone- en iPad-app gaan uitbrengen, waarmee je voortaan je hele DM-historie kunt terugzien. Nu zijn de DM’s in mobiele apps nog beperkt tot de meest recente. Bovendien zal het wissen van DM’s consistenter verlopen tussen web en mobiel. Er moeten wel wat aanpassingen in de systemen worden gedaan, waardoor problemen kunnen optreden bij bijvoorbeeld het versturen van weblinkjes in DM’s.

DM’s zijn bedoeld om 1-op-1 met vrienden berichten te kunnen uitwisselen. Twitter wil met deze verbeteringen waarschijnlijk een weerwoord bieden op de vele directe berichtenapps die zijn ontstaan. Apps als Snapchat en WhatsApp hebben ondertussen miljoenen gebruikers, omdat niet iedereen zin heeft om met de hele wereld te praten. Toch is de insteek van de genoemde apps anders: terwijl Snapchat en WhatsApp bedoeld zijn om eindeloos aan één stuk te chatten, gebruiken twitteraars de DM-functie vaak alleen om even kort overleg te plegen.

Een paar dagen geleden kreeg de officiële Twitter-app al een update, waarin melding wordt gemaakt van ‘Small changes to Direct Messages’ (die tekst is in de Nederlandse vertaling van de update-omschrijving verloren gegaan). Sinds kort is het ook mogelijk om in Twitter geanimeerde gifs te bekijken en te uploaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 16:05
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.