Horizon Go: nieuwe naam en interface voor UPC’s tv-app

Horizon Go is de nieuwe naam van Horizon TV, UPC's digitale tv kijk-service op iPhone en iPad. De app is volledig vernieuwd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

horizon-go-icoonHorizon TV heet vanaf nu Horizon Go, Het is de nieuwe naam die verbonden is aan de grote update die UPC’s digitale tv-kijk applicatie heeft gekregen. Horizon Go heeft een compleet nieuwe interface en allerlei verbeterde functies. Zo vind je de optie TV Gemist voor het terugkijken van programma’s en on-demand dienst MyPrime tussen de andere functies in het hoofdmenu. Voor het eerst kan je ook buitenshuis kijken. Dat kan standaard als je op een andere Wi-Fi-verbinding zit, maar na een bezoekje aan de instellingen in de app ook via mobiele verbindingen 3G en 4G.


Ook heeft de applicatie nu de afstandsbediening voor de Horizon Mediabox geïntegreerd. De afstandsbediening was voorheen te downloaden als aparte applicatie. Het is dus wel te stellen dat UPC meer functies prominenter brengt in de Horizon-app, ook als je er niet het juiste UPC-pakket voor hebt om ze te gebruiken.

Een aardige verandering is ook te vinden in de TV gids. Die kan je persoonlijk samenstellen. Je stelt, conform gerichte televisiegids-apps, nu zelf het zenderaanbod samen waarvan je de programmering wilt zien. De zoekfunctie en bladerfunctie van de app moeten eveneens verbeterd zijn.

Horizon Go hoofdmenu Horizon Go tv gemist

De veranderingen gaan gepaard met een nieuwe visuele stijl die alle informatie wat ruimer opzet. Het aanbod van MyPrime wordt gepresenteerd met grote filmcovers en letters, knoppen voor andere tv-zenders in TV Gemist zijn groot en het schuifmenu bevat ook erg grote knoppen. De applicatie ligt niet in lijn met het standaard iOS 7-uiterlijk, maar in ieder geval is het appicoon flatter geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.