iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Week Calendar 7, MEGA, Radium, WadsApp en meer

We zullen de komende weken nog wel meer weken krijgen bomvol leuke apps. Apple heeft bekend gemaakt dat de App Store tussen 21 en 27 december sluit voor nieuwe apps en daarom mag je gerust een storm aan applicaties voor die tijd verwachten. Ondertussen kijken we terug op een goede week, met de blitse vernieuwing […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

album-radiumWe zullen de komende weken nog wel meer weken krijgen bomvol leuke apps. Apple heeft bekend gemaakt dat de App Store tussen 21 en 27 december sluit voor nieuwe apps en daarom mag je gerust een storm aan applicaties voor die tijd verwachten. Ondertussen kijken we terug op een goede week, met de blitse vernieuwing van radio-app Radium, de leuke toeristen-apps WadsApp, de vernieuwde muziekdienst Deezer en nog veel meer.


AG SickweatherStickweather – Nu de winter eraan komt, horen we ook weer de eerste verhalen over griepjes, verkoudheden en andere winterse ongemakken. Sickweather is een ideale app voor hypochonders en mensen die geïnteresseerd zijn in de verspreiding van ziektes. De app werkt als een radar voor ziektemeldingen en waarschuwt je met een pushbericht als je in een zone met veel ziektegevallen komt. Daarvoor gebruiken ze een gepatenteerd proces om ziekmeldingen van sociale media te analyseren.
Downloaden: Sickweather (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG WadsAppWadsApp – De Waddeneilanden Texel en Terschelling introduceren een app met een wel heel grappige naam: WadsApp. Beide apps zitten bomvol informatie over de eilanden en worden uitgebracht door de lokale VVV’s. De apps zijn bedoeld voor mensen die al op het eiland zijn en bevatten aanvankelijk alleen informatie in het Nederlands. Duitse en een Engelse versies en Android-varianten staan nog op de planning. Neem bijvoorbeeld WadsApp Texel: die vertelt welke lokale producten er zijn, welke sterke verhalen de bevolking vertelt en waar je een fiets kunt huren.
Downloaden: WadsApp Texel (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: WadsApp Terschelling (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Radium
Radium – De radio-app Radium bestaat sinds afgelopen zomer. Toen vonden we ‘m al erg mooi, maar met de nieuwe versie die vannacht in de App Store is verschenen, gaat het ooh- en aah-gehalte nog wat verder omhoog. Radium laat qua design zien hoe Apple’s Muziek-app eigenlijk had moeten zijn: de hele interface past zich aan bij het album dat je draait. De de technisch geïnteresseerden: de ontwikkelaars gingen aan de slag met de Tint Color-eigenschap (hier meer info) voor om ervoor te zorgen dat de schermkleur automatisch doorloopt.
Downloaden: Radium (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 7.0+)

AG DrawquestDrawQuest – Er verschenen de afgelopen tijd zoveel leuke nieuwe iOS-apps dat we niet aan allemaal toekwamen. DrawQuest bijvoorbeeld, de grappige tekenapp die nu ook op alle iDevices met iOS 7 te gebruiken is. DrawQuest maakte de update naar 3.0 en is nu een universele app, dus geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad. Voorheen was de app alleen op de iPad te gebruiken. In DrawQuest krijg je elke dag een opdracht om te tekenen. De ene keer is het een draak, de andere keer een kerstboom of een sneeuwpoppetje. Nadat je klaar bent met de opdracht kun je kijken hoe anderen de opdracht hebben uitgevoerd.
Downloaden: DrawQuest (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG Final Fantasy IV The After YearsFinal Fantasy IV: The After Years – Als je denkt dat het verhaal van Final Fantasy IV een gesloten boek was na het originele spel op de Super Nintendo in 1991, dan heeft Square-Enix een verrassing voor je. Als een donderslag bij heldere hemel heeft de uitgever Final Fantasy IV: The After Years uitgebracht voor iPhone en iPad, nadat het deel eerder uitkwam als download op de Nintendo Wii. In het spel pak je tien verhalen van hoofdpersonages op. Conform de serie is het natuurlijk een vrijbrief voor veel karakterontwikkeling en veel beurtelingse gevechten.
Downloaden: Final Fantasy IV: The After Years (€14,49, universeel, iOS 4.3+)

AG TVVlaanderenTVVlaanderen – De Belgische televisieaanbieder TV Vlaanderen heeft een iPhone- en iPad-app gekregen waarmee het mogelijk is om programma’s op te nemen. Je kiest voor de opnamefunctie in de iOS-app TVVlaanderen en geeft daarmee de opdracht aan je TV Vlaanderen-decoder die bij je thuis staat. Daarnaast kan de applicatie als afstandsbediening dienen voor je decoder en is het een programmagids waarmee je het zenderaanbod tot veertien dagen in de toekomst kan raadplegen.
Downloaden: TVVlaanderen (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG DeezerDeezer – Het was de enige streaming muziekdienst op iPhone zonder menu aan de linkerkant, maar daar is verandering in gekomen. Deezer heeft een grote update gekregen naar versie 4.8 voor de iPhone en iPad. Daarin is niet alleen het menu naar de linkerkant van de applicatie verplaatst, maar is elke pagina opnieuw ingedeeld. Met de nieuwe functie ‘Luister dit’ heeft Deezer een nieuwsfeed van muziek gekregen die sterk doet denken aan Ontdekken van Spotify.
Downloaden: Deezer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG SwizzleSwizzle – Het is van bovenaf geregeld dat je simpel moet kunnen uitschrijven van nieuwsbrieven en mailings in je inbox. Bij elke e-mail die je ontvangt, hoor je onderin die mail een knop te vinden waarmee je je in één keer kan uitschrijven voor het ontvangen van dat type e-mail. Maar het kan eenvoudiger. Swizzle Inbox Organizer is een nieuwe, gratis iPhone en iPad-app die de commerciële verzenders in je inbox in een lijst zet zodat je er makkelijk voor kan uitschrijven.
Downloaden: Swizzle Inbox Organizer (gratis, universeel, iOS 6.1+)

AG PlayStation AppPlayStation App – De PlayStation App die hand in hand gaat met de PlayStation 4, is nu ook in Nederland en België te downloaden. De release van de applicatie loopt vooruit op verkoop van de PlayStation 4 in onze landen, vanaf 29 november. In de app zie je welke vrienden op de spelcomputer online zijn en kan je onderling berichten versturen. Ook zie je een nieuwsfeed van de laatste activiteit van jou en vrienden en kan je alvast shoppen in de PlayStation Store, waarna je bij thuiskomt meteen met je nieuwe aankopen aan de gang kan.
Downloaden: PlayStation App (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Week Calendar 7Week Calendar 7 – De wereldwijd succesvolle Nederlandse agenda-app Week Calendar voor de iPhone is voorzien van de langverwachte metamorfose voor iOS 7. Die introduceert niet alleen een nog witter uiterlijk in de app, maar zorgt ook voor een nachtthema waardoor je ook een zwarte achtergrond in de app voorhanden hebt. Week Calendar 7 gaat echter niet alleen gehuld in strakkere kleuren, maar kreeg ook inhoudelijke verbeteringen die de app makkelijker maken in alledaags gebruik.
Downloaden: Week Calendar (€1,99, iPhone, iOS)

AG OKDOTHISOKDOTHIS – Zo af en toe komt er een bijzondere app langs die het over een andere boeg gooit. OKDOTHIS is zo’n app. Het draait om foto’s, het draait om delen, maar niet zoals je in eerste instantie verwacht. In de app geven gebruikers elkaar foto-ideeën, die zijzelf en anderen op een creatieve manier kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld de opdracht “maak een foto met perfecte symmetrie”, waardoor anderen worden gedwongen om goed om zich heen te kijken en een mooie foto te maken. Misschien wel van iets wat ze normaal niet eens was opgevallen.
Downloaden: OKDOTHIS (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

AG MEGAMEGAApple heeft de iOS-app van de online opslagdienst Mega goedgekeurd. De app werd begin november met een paar maanden vertraging ingediend bij Apple, aldus oprichter Kim Dotcom. Maar er trad onverwachte vertraging op. Nu is de iPhone-app eindelijk verkrijgbaar in de App Store. Er waren al wel alternatieve apps zoals PortableMega, maar daarvoor moest je betalen. De nu verschenen app geeft je toegang tot de 50GB gratis online opslagruimte die je bij de Nieuw-Zeelandse aanbieder krijgt.
Downloaden: MEGA (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Ommetjes NijmegenOmmetjes Nijmegen – Ommetjes Nijmegen is een nieuwe app met wandelingen in Nijmegen. De app is gebaseerd op het ‘Ommetjes-concept’, waarbij er ieder jaar nieuwe wandelingen worden ontwikkeld die geïnteresseerden kunnen downloaden of bij een wijkcentrum kunnen ophalen. Buurtbewoners mogen bijdrages aan de wandelingen leveren, zodat ze meer bij hun eigen wijk betrokken kunnen raken. De Ommetjes App heeft 28 wijkwandelingen met ieder 8 herkenningspunten. De wandelingen duren ongeveer 45 minuten en lopen langs culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden.
Downloaden: Ommetjes Nijmegen (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Pod WranglerPod Wrangler – Podcast-app Pod Wrangler heeft in een nieuwe update een speciale On-the-Go-modus geïntroduceerd, waardoor het makkelijker is om de app te bedienen als je niet veel naar het scherm kunt kijken. De beschrijvende tekst op het scherm terwijl je een podcast afspeelt wordt vervangen door grote bedieningsknoppen, waarmee je makkelijk kunt afspelen, pauzeren en voor- of achteruit kunt spoelen. Gebruik je een iPhone 5s, dan zal Pod Wrangler met behulp van de M7-chip zien of je aan het sporten bent en On-the-Go activeren. De app past zich hierdoor op slimme wijze automatisch aan op wat je aan het doen bent.
Downloaden: Pod Wrangler (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Trein SnelsteTrein – 100% snelste – Er is een nieuwe treintijden app in de App Store verschenen, onder de naam Trein – 100% snelste. Dat klinkt niet zo catchy, maar het beschrijft wel meteen waarmee de app zich wil onderscheiden: snelheid. De overzichtelijke app is rustig vormgegeven, met een witte interface en rood en blauw als enige kleuren. In de app kun je favoriete stations invullen waarvoor je de vertrektijden wil zien, treinreizen plannen en storingen bekijken. Extra functies zijn beschikbaar via een in-app aankoop van €1,99.
Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, in-app aankoop van €1,99, iPhone, iOS 7.0+)

AG Papa Pear SagaPapa Pear Saga – Candy Crush Saga is misschien wel het meest gespeelde spel van 2013 en ook Pet Rescue Saga is momenteel een van de meest opbrengende games voor de iPhone en iPad. Nu heeft ontwikkelaar King.com weer een nieuw spel wereldwijd uitgebracht voor iPhone en iPad dat de App Store wil veroveren. Duidelijk is dat het nieuwe Papa Pear Saga niet de originaliteitsprijs wint. Het spel hanteert precies hetzelfde principe als Peggle van Bejeweled-maker PopCap: schiet ballen en laat ze zo veel mogelijk voorwerpen kapot stuiteren voordat ze uit beeld raken.
Downloaden: Papa Pear Saga (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

AG FIFA Official AppFIFA Official App – De wereldvoetbalbond FIFA heeft een eigen, officiële app uitgebracht op de iPhone. In de applicatie lees je niet alleen algemeen voetbalnieuws en over de projecten van de bond, maar kan je ook de FIFA-wereldranglijst van voetballanden bijhouden. In de World Match Centre van FIFA Official App volg je daarnaast de livestanden van voetbalwedstrijden van over de hele wereld. Natuurlijk bereidt de app je ook voor op het WK voetbal in Brazilië volgend jaar, met bijvoorbeeld een timer naar de officiële loting van de poules en wedstrijden.
Downloaden: FIFA Official App (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Diptic VideoDiptic Video – Voordat elke zolderkamerhobbyist iPhone-apps voor fotolijstjes maakte, deed Diptic het al. De iPhone-app uit de zomer van 2010 werd een van de gerenommeerde namen voor applicaties waarin je verschillende foto’s kan samenvoegen in een lijst. Nu werd het voor ontwikkelaar Peak Systems tijd voor de volgende stap. Diptic Video is precies wat je ervan verwacht. Je maakt videocollages, bestaande uit verschillende video’s in één lijstje.
Downloaden: Diptic Video (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

AG Notefile 2.0Notefile – Notefile, een snelle en populaire notitie-app, heeft een fikse update gehad. Zo heeft de app nu ondersteuning voor de 64 bit-processor van de iPhone 5s, de iPad Air en de iPad mini Retina, wat de app sneller in het gebruik maakt. Ook kun je nu notities delen via AirDrop en is het ontwerp van de app aangepast aan iOS 7. Het kenmerkende bruine papier is echter gebleven, waarmee Notefile een uitzondering op de ‘wit-witter-witst trend’ van veel apps met updates voor iOS 7 vormt. Notefile is beschikbaar als een Mac app, Dashboard-widget en een universele app voor iPhone en iPad.
Downloaden: Notefile (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

AG CheckedChecked – Timemanagement, projectmanagement, taakbeheer of gedeelde takenlijsten. Je kan het zo ingewikkeld maken als je het zelf wilt met apps, maar soms wil je gewoon simpel wat taken verdelen en niets meer. Je kan dan aankloppen bij Wunderlist, maar ook daar vul je nog allerlei velden in om daadwerkelijk taken te verdelen. Checked voor iPhone en iPad is een app die uitkomst biedt. De app draait maar om één ding: een zo simpel mogelijke taakverdeling.
Downloaden: Checked (gratis, €0,89 voor volledige functionaliteit, universeel, iOS 5.0+)

Lees ook de iCulture speelt voor veel meer games die afgelopen week uitkwamen!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.