App Gemist: The Elements in Action, Aliens & Rockets en meer

In App Gemist lopen we alle besproken apps nog even langs. Met deze week The Elements in Action, MULE Returns en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

kwastenOntwikkelaars brachten deze week weer een fijne reeks aan iPad-apps uit, waarvan we uiteraard de leukste, interessante en beste applicaties hier op iCulture bespraken. In App Gemist zetten we ze allemaal nog even voor je op een rij, zodat je kunt zien welke apps je wellicht hebt gemist. En we hadden dit week een hoop interessante apps tussen het aanbod zitten, waaronder de iOS-remake van M.U.L.E, het Nederlandse Aliens & Rockets en de Wasgij puzzel-apps. En dan hadden we het ook nog iPad-updates voor Spotify en Procreate.

Elements in ActionThe Elements in Action – Bijna iedereen kent wel de app The Elements, een prachtige iPad-app waarmee je de chemische elementen beter leert kennen. Apple gebruikte de app meermaals in promoties, om te laten zien dat de iPad ook heel geschikt is voor educatieve toepassingen. Nu is er ook een tweede app, met een iets andere insteek. The Elements in Action laat je kennismaken met de elementen dankzij videoclips en bijbehorende beschrijvingen.
Downloaden: The Elements in Action €3,99, universeel, iOS 7.0+)

MULE ReturnsMULE Returns – Het in 1983 uitgebrachte strategiespel M.U.L.E. heeft een remake gekregen op de iPad en iPhone met de naam MULE Returns. Het origineel was één van de eerste strategiegames, verscheen origineel voor de Atari 400 en Atari 800 en staat nog steeds bekend als één van de grondleggers voor hedendaagse strategische spellen. De iOS-versie belooft de basis van het origineel te behouden, maar steekt het gehele principe in een gloednieuw jasje. Zo zijn de ruwe pixels van het origineel omgeruild voor schattige cartoonwezentjes.
Downloaden: MULE Returns (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Procreate 2Procreate 2 – Tekenapp Procreate heeft een fikse update gehad, waarbij zowel het icoontje als het ontwerp van de app onder handen zijn genomen. Daarnaast biedt Procreate nu ondersteuning voor Apple’s 64-bits A7-processor, waardoor hij een stuk sneller in omgang moet zijn. Wellicht is dat ook wel de reden voor de nieuwe filters en effecten die flink wat extra gebruik maken van de grafische rekenkracht van de iPad. De interface van Procreate ziet er er nog steeds erg stijlvol uit, met donkere kleuren en transparante menu’s, waardoor de kleuren in de app goed uitkomen.
Downloaden: Procreate – Sketch, paint, create (€5,49, iPad, iOS 7.0+)

Aliens & Rockets
Aliens & Rockets – Innovatio, de Groningse appontwikkelaar achter het populaire iPad-spelletje Achtung, heeft zichzelf hervonden. Aliens & Rockets lijkt in elk opzicht op Achtung, maar de nieuwe Nederlandse game gaat een stapje dieper. Nog steeds kunnen maximaal vier spelers op één iPad hun raket met lijntje er achteraan besturen, maar nu verongeluk je niet meer onherroepelijk als je het lijntje van een ander raakt. Power-ups zorgen voor het nieuwe venijn om de chaos mee te overwinnen.
Downloaden: Aliens & Rockets (gratis ter introductie, iPad, iOS 6.0+)

OfficeSuite ProfessionalOfficeSuite Professional – Het bewerken van Microsoft Word en Microsoft Excel-bestanden is een stuk handiger geworden in OfficeSuite Professional voor iPhone en iPad. Het niet-officiële alternatief voor Office Mobile heeft een grote update naar versie 3.0 gehad die meer introduceert dan alleen een nieuw iOS 7-ontwerp. De applicatie ziet er moderner uit en heeft lekker duidelijke knoppen voor tekstbewerkingen gekregen, maar is daarnaast ook voorzien van betere integratie met andere apps en vertaald naar het Nederlands. Bovendien betaal je tijdelijk slechts 89 cent.
Downloaden: OfficeSuite Professional (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Wasgij
Wasgij Puzzle App – Het puzzelkleed kan weer op tafel met de winterperiode voor de deur. Of… blijft een groot gedeelte van het tafelblad dit jaar onbenut? De bekende puzzelmaker Jumbo heeft de Wasgij Puzzle App uitgebracht speciaal voor de iPad. Daarin kan je vier puzzels spelen na het downloaden van de applicatie en krijg je er nog eens een gratis als je de app deelt op Facebook. Het bijzondere van de Wasgij-puzzels is gebleven: je maakt niet het voorbeeldplaatje na, maar puzzelt de reactie erop in elkaar.
Downloaden: Wasgij Puzzle App (€0,89 met 4 puzzels, 3 soorten Wasgij-puzzels en Facebook-ranglijsten, iPad, iOS 4.3+)
Downloaden: Wasgij Puzzle Lite (gratis probeerversie met 2 puzzels, iPad, iOS 4.3+)

SpotifySpotify – De iOS-applicatie van muziek streaming-dienst Spotify wisselt functionaliteiten uit tussen functies van de app op de iPad en iPhone na de laatste update. Versie 0.9.1 zorgt ervoor dat de iPad-app nu ook voorzien is van de nieuwe sectie Bladeren in plaats van Nieuws. De nieuwe afdeling vanuit het hoofdmenu is voorzien van allerlei mogelijkheden. Je vindt er nog ouderwets nieuwe muziekreleases, maar beluistert ook toplijsten en vindt er afspeellijsten in allerlei genres en categorieën muziek.
Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:56

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.