iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: veel iOS 7-updates, Diagnosehulp, Clear en meer

Veel iPhone-apps zijn aangepast voor iOS 7 en we zetten ze op rij in App Gemist. Ook kan je in Rabo Bankieren betalen zonder Rabo Reader.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear for iOS 7 pictogramHet opzienbarend anders uitziende iOS 7 dat deze week werd uitgebracht, zette een grote stapel bekende apps op zijn kop. Twitter is volledig flat, Facebook ging terug naar menuknoppen onderin in plaats van de zijkant, Evernote veranderde onherkenbaar en er werden veel vernieuwde apps als nieuwe app uitgebracht: Clear, OmniFocus en Todo bijvoorbeeld. Ook in een week waarin alles lijkt te draaien om iOS 7 en twee nieuwe iPhones, zijn er dus genoeg apps om op terug te blikken.

Diagnosehulp – Heb ik… voetschimmel? Aambeien? Kanker? Het zijn geen vragen die je graag aan anderen stelt buiten een arts. Maar het zijn wel vragen die je gerust aan een iPhone-app vraagt, zonder consequenties vanuit die app. De Nederlandse applicatie Diagnosehulp van ontwikkelaar MixCom Media Group helpt je om een ziekte op te sporen. De toepassing telt vragenlijsten voor 263 verschillende ziektes. In de zoekbalk vul je een begrip in waarvan je denkt last te hebben. Een aantal vragen moet je dan helpen een diagnose te formuleren.
Downloaden: Diagnosehulp (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Boxer Lite – Een alternatief proberen voor de standaard mailapp op de iPhone is misschien niet heel verleidelijk als dat proberen 5,49 euro kost. Daarom heeft Boxer een gratis versie uitgebracht van haar mailapp die met onder andere Gmail en Hotmail werkt. Boxer Lite beperkt je tot één account en de ondersteuning voor Exchange is eruit weggesneden, maar zo kan je wel zonder kosten mailen met de applicatie met de snelle antwoordmogelijkheid en de veegbewegingen om je mails te archiveren of te verwijderen.
In tegenstelling tot wat de app beweert, krijgen we een Hotmail-adres niet aan de praat in Boxer Lite. De applicatie verzoekt meteen de volledige app te kopen. Gmail werkt wel.
Downloaden: Boxer Lite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Amount – De iPhone-app Amount van Marco Torretta werkt net even anders dan andere applicaties in deze categorie. Je kiest namelijk niet eerst de eenheid die je wilt omrekenen, maar vult de waarde in. Bijvoorbeeld centimeters. De app schotelt daarna een lijst voor hoeveel meter, inch, voet en nog veel meer afstanden dat aantal centimeters is. Amount doet het sinds de laatste update met een kleurtint en een rekenmachine bij het opstarten. Toch kan de app nog net iets handiger als je vaak dezelfde waarden omrekent.
Downloaden: Amount (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

SpringSprong – Kinderen voor Kinderen heeft een app voor iPhone uitgebracht waarin dansen centraal staat. Beter gezegd: dansen op de muziek. De gratis app heet SpringSprong en bevat muziek van Kinderen voor Kinderen. Nadat het liedje is gaan spelen komen er icoontjes over de gekleurde banen naar beneden. Zijn ze op het paarse vlak beland, dan is het de bedoeling dat je met de iPhone in de hand een sprong maakt. Je smartphone merkt of je op tijd springt en geeft je een punt bij een juiste timing. Maar het gaat niet alleen om sprongen op het juiste moment.
Downloaden: SpringSprong (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

BrainSnack – Als je nog steeds wakker ligt van een van de puzzels in The Room, of jezelf al de slimste vindt in De Slimste Mens, is BrainSnack misschien niet voor je weggelegd. Het nieuwe puzzelspel van de Belgische ontwikkelaar Cosmic Helpdesk doet een serieus beroep op je denkvermogen. Het spel biedt allerlei uitdagingen die zowel je linker als rechter hersenhelft aanspreken. Met het halen van uitdagingen krijg je credits die je weer kan besteden aan tips bij andere puzzels.
Downloaden: BrainSnack (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Rabo Bankieren – De Rabobank heeft de meest gewilde functie geïntroduceerd in haar mobiele betalingsapp Rabo Bankieren. Vanaf nu kan je instellen dat je betaalt zonder tussenkomst van de Random Reader, het pinapparaatje dat tot nu toe verplicht tussen transacties zat. Je kan een bedrag instellen van maximaal 250 euro per week om over te maken zonder de Random Reader. Het is optioneel: als je graag nog wel het apparaatje gebruikt, kun je de app ook nog mét gebruiken.
Downloaden: Rabo Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+)

ARtours – Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft zijn eigen app: ARtours voor de iPhone. Volgens de maker worden in de app de nieuwste technologieën gebruikt om de collectie van het Stedelijk Museum te laten zien. Ook komen de verhalen achter de werken en de kunstenaars aan bod en wordt er zelfs buiten het museum het een en ander verteld. In dat laatste geval neemt kunsthistoricus en hoogleraar Timo de Rijk je bijvoorbeeld mee op een tocht door de straten van Amsterdam. De gratis app bevat audio, video, foto’s, teksten en opdrachten om al deze informatie bij de museumbezoeker te doen belanden. De titel van de app is ontleend aan Augmented Reality (AR).
Downloaden: ARtours (gratis, iPhone, iPod touch 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Clear – De todo-app Clear is uitgekomen als nieuwe app speciaal voor iOS 7. Clear voor iOS 7 is meteen een universele app geworden, geoptimaliseerd voor de iPhone en nu ook iPad. Het is de opvolger onze favoriete applicatie van 2012, die niet is aangepast voor iOS 7 en uit de App Store is gehaald. Je betaalt dus opnieuw als je de nieuwe applicatie wilt hebben. Behalve een bijzondere iPad-interface biedt de vernieuwde takenlijst ook een uitstraling die wat meer op Apple’s iOS 7 moet aansluiten.
Downloaden: Clear (€2,99 ter introductie, daarna €4,49, universeel, iOS 7.0+)

iPhone-apps bijgewerkt voor iOS 7: Facebook, Twitter, Chrome en veel meer – Het aantal applicaties dat is voorzien van een update vanwege de release van iOS 7 is bijna niet te overzien. Apple zette vanaf gisteren de deuren open voor app-updates die speciaal waren ingericht voor de nieuwe firmware en dat leverde een stortregen aan vernieuwde applicaties op. De grootste apps en meest ingrijpende veranderingen hebben we in aparte artikelen behandeld. In dit overzicht vind je een lijst met andere apps die zijn bijgewerkt.
Directe link: iPhone-apps bijgewerkt voor iOS 7: Facebook, Twitter, Chrome en veel meer

Quickoffice – Eigenaar Google heeft de app Quickoffice beschikbaar gemaakt voor iedereen. Met de applicatie kan je gratis Microsoft Office-documenten maken en bewerken op de iPhone en iPad. De toepassing verschilt wezenlijk van Google Drive. Daarin kan je weliswaar schrijven en spreadsheets maken, maar Quickoffice kan echt overweg met de bestandstypes van Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint.
Downloaden: Quickoffice (gratis, universeel, iOS 5.0+)

OmniFocus 2 – OmniFocus 2 is de compleet vernieuwde versie van de populaire zakelijke OmniFocus app. Het nieuwe uiterlijk is volledig in lijn met iOS 7 en is een verademing na het gedateerde uiterlijk die de app voorheen had. De vernieuwde app was voor veel gebruikers een complete verrassing, omdat de app vooral bekend stond als een krachtige en geavanceerde takenlijst-applicatie met weinig leuke of mooie fratsen. Naast het nieuwe logo is de meest opvallende verandering de algemene lay-out. De tabel-weergave en de balk met tabbladen zijn vervangen door een frisse interface waarbij ieder onderdeel een andere kleur heeft gekregen.
Downloaden: OmniFocus 2 for iPhone (€17,99, iPhone, iOS 7.0+)

Amsterdam&ik – Amsterdamse nieuwszender AT5 wil dat Amsterdammers zelf gaan bijdragen aan het lokale nieuws. Met de nieuwe Amsterdam&ik app kunnen bewoners van onze hoofdstad vragen beantwoorden over onderwerpen die spelen in hun stad. Op die manier maken ze deel uit van een anoniem panel. De app is bedoeld als aanvulling op het tv-programma ‘De Stelling van Amsterdam’, maar kan voor AT5 ook een bron van nieuwsgaring worden. Met de app kan de stadszender op eenvoudige wijze informatie over de stad en haar bewoners verzamelen.
Downloaden: Amsterdam&ik (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Todo 7 en Todo Cloud 7 – Ontwikkelaar Appigo heeft zijn twee bekende takenlijst-apps compleet vernieuwd voor iOS 7. De oude Todo app heet nu Todo 7, en Todo Pro gaat voortaan door het leven als Todo Cloud 7. Die ’7′ in beide namen komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De nieuwe apps zijn ontworpen om optimaal van de nieuwste functies in iOS 7 te profiteren, en synchroniseren informatie bijvoorbeeld op de achtergrond. Waar de ‘gewone’ Todo 7 geschikt is voor het organiseren van persoonlijke taken en projecten, is Todo Cloud 7 een app waarmee je daarnaast ook aan projecten kunt samenwerken. Beide apps werken via de Getting Things Done (GTD) methode, waarmee je taken en opdrachten eenvoudig kunt organiseren door lijsten, projecten en subtaken aan te maken.
Downloaden: Todo 7 (€4,49, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Todo Cloud 7 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Diptic DPQ – Diptic PDQ is het nieuwe zusje van Diptic, een van de populairste fotocollage-apps. PDQ staat voor ‘Pretty Dang Quick‘ en dat is precies waarmee deze universele app zich wil onderscheiden. De strak vormgegeven app werkt met 35 simpele en vaste collage lay-outs en is erg gemakkelijk te bedienen. Je kiest foto’s uit je filmrol of maakt ze op het moment zelf, en selecteert de gewenste collage. Daarna is het alleen nog een kwestie van perfectioneren, eventueel een filter uitkiezen en delen met vrienden.
Downloaden: Diptic PDQ (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.