A7-chip iPhone 5s gemaakt door Samsung

Samsung produceert de A7-chip in de iPhone 5s. Dit blijkt uit een uitgebreide teardown van Chipworks. Het is onduidelijk of TSMC meehelpt.

A7 ChipworksDe A7-chip in de iPhone 5s is gewoon gefabriceerd door Samsung. Dit ontdekte Chipworks tijdens een teardown van de nieuwe iPhone, waarbij ook de A7 uit elkaar werd gehaald om gebruikte onderdelen en serienummers te identificeren. Er was wat twijfel over Samsung’s verwikkeling bij de iPhone 5s, omdat vroege geruchten er op wezen dat Apple de productie wel eens kon verschuiven van Samsung naar TSMC. Desondanks wees iOS 7-code er op dat er Samsung-hardware in de nieuwe iPhone zit.

Chipworks had het volgende over de A7-chip te zeggen:

We have confirmed through early analysis that the device is fabricated at Samsung’s Foundry and have confirmed the process type and node in the next section. External die, package photo, top metal die photo and package markings shown below.

Samsung en Apple strijden geregeld met elkaar in patentzaken, maar in China werken de bedrijven vaak samen. Samsung produceert al jaren chips die in de iPhone en iPad worden gebruikt. Zou Apple wisselen naar TSMC, dan zou Samsung kampen met flink verminderde productie.

De ontdekte Samsung-chip betekent dat het Koreaanse bedrijf nog steeds aan de iPhone meewerkt, maar dit sluit de verwikkeling van TSMC niet uit. Er zou ook sprake kunnen zijn van een samenwerking, waarbij Samsung een deel van de chips produceert en TSMC de rest fabriceert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2013, 10:00
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen a7, iPhone 5s, samsung, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.