Golfinity

Golfinity: oneindig golfspel van makers Tiny Tower

De makers van Tiny Tower hebben een nieuwe game: Golfinity. Hierin moet je tot in de oneindigheid golfen op willekeurig gegenereerde banen.

GolfinityDe App Store staat vol met games die oneindig doorgaan. In bijna al deze spellen doe je echter alleen maar hetzelfde: rennen. Het nieuwe Golfinity pakt het wat dat betreft net wat anders aan. Ook dit spel kent geen einde, maar laat je continu golfen. De game is gemaakt door NimbleBit, makers van onder andere Tiny Tower.

Golfinity blijft nieuwe golfbanen genereren, waarbij je over de bal moet swipen om hem een bepaalde kant op te schieten. Hoe ver je van de bal af je iPhone-scherm loslaat bepaalt hoe hard je de slag maakt.

Er is in Golfinity geen game over-moment te bekennen: de game geeft je als doel om binnen drie slagen de hole te bereiken, maar als dit niet lukt mag je gewoon doorgaan. Dit heeft alleen een negatief effect op de score bovenin beeld. Golfinity houdt in Game Center bij in gemiddeld hoeveel slagen je een hole bereikt, een score die je vervolgens met je vrienden kunt vergelijken.

Na een paar potjes in Golfinity vraag je wel al snel af: hoe lang blijft dit leuk? Oneindige renspellen zijn vaak goed speelbaar omdat je na een bepaalde periode ‘game over’ gaat en helemaal opnieuw moet beginnen. De lol zit hem dan in het verbeteren van je vorige potjes. Je kunt Golfinity blijven spelen zolang je maar wil, maar zodra een hole niet helemaal goed gaat ben je al snel geneigd de game nooit meer op te starten. Een slechte speelsessie heeft namelijk een permanent effect op je highscore, omdat dit een gemiddelde is van je prestaties op iedere golfbaan.

Desert Golfing

Hoewel Golfinity aanvoelt als een origineel spelconcept, is dit eigenlijk niet het eerste oneindige golfspel. De tweedimensionale game Desert Golfing doet ongeveer hetzelfde en is al enige tijd een culthit onder indiegamers. Golfinity voelt echter net wat gevarieerder per hole. Na verloop van tijd zitten er namelijk bewegende platformen, verdwijnende levels en andere creatieve onderdelen in levels. Bij Desert Golfing speel je in een gewone woestijnomgeving waarin alleen de structuur van het land wijzigt.

Golfinity

Conclusie Golfinity review

Het is moeilijk om een conclusie aan Golfinity te plakken. Dit is namelijk een spel dat je speelt om heel andere redenen dan bijvoorbeeld een oneindige rengame zoals Temple Run 2. Iedere keer als je dit spel opstart ben je bezig om je grote score te verbeteren, maar een reden daarvoor naast het verslaan van je vrienden is er eigenlijk niet. Je moet in Golfinity echt op zoek naar een eigen reden om iedere keer weer door te spelen. Heb je die reden gevonden, dan is dit een spel wat een aardige tijd op je iPhone blijft staan.

Pluspunten

  • Goede physics zorgen ervoor dat bal realistisch door levels schiet.
  • Na een tijdje leuke variaties die holes spannend maken.

Minpunten

  • Niet voor iedereen weggelegd.
  • Kan na een tijdje doelloos voelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2014, 12:06
Categorie Games
Onderwerp tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.