clover-logo

Clover-app levert afspraakjes op bestelling

Clover is een datingapp met afspraakje op bestelling: geef aan wanneer je tijd hebt en Clover regelt een passende date.

clover-logoHet probleem met apps zoals Tinder is dat veel mensen door de foto’s bladeren, als een soort Hot or Not. Ze hebben eigenlijk geen plannen om af te spreken, maar zien het meer als een soort vleeskeuring. Clover is een nieuwe datingapp die je precies andersom probeert aan te pakken: een geef aan wanneer jij tijd hebt en de app probeert iemand voor je te regelen, die op hetzelfde moment ook tijd heeft. Het moet volgens CEO Isaac Raichyk zo makkelijk zijn als het bestellen van pizza of een taxi.

Qua insteek zit de app ergens halverwege tussen vrijblijvende apps zoals Tinder en apps waarmee mensen op zoek zijn naar een serieuze relatie, zoals Lexa of Parship. Een algoritme bepaalt in hoeverre je overeenkomsten hebt met een bepaalde persoon. Het doel is om iemand te ontmoeten, op een moment dat beide personen uitkomt.

clover-appAanvankelijk ging Clover van start als de zoveelste dating-app, vergelijkbaar met Tinder of Plenty. Met de nieuwe insteek proberen ze zich echt te onderscheiden: een date op bestelling. Om te voorkomen dat mensen ook hier zonder echte intenties door het aanbod bladeren, kies je eerst een datum op de kalender. De app stelt daarna een aantal mensen voor die op hetzelfde moment tijd en zin hebben om af te spreken. Er komt geen menselijke tussenpersoon aan te pas.

Clover verdient geld met eenmalige betaalopties. Het wijzigen van je naam kost bijvoorbeeld €0,89. Ook moet je na een week gaan betalen voor de premium-functies: €8,99 per maand. Je krijgt dan toegang tot geavanceerde zoekfilters, leesbevestiging, uitgebreidere profielen en verbeterde chatfunctie. Binnen de app is ook een systeem met muntjes aanwezig, waarbij je voor 50 muntjes €4,49 betaalt, oplopend tot bundels van 1000 muntjes, die net geen 50 euro kosten.

De gratis functies geven je de mogelijkheid om al af te spreken met mensen, waarbij je filtert op lichaamslengte, etniciteit, seksuele voorkeur en dergelijke. Je kunt ook gratis chatten en een onbeperkt aantal berichten uitwisselen. Om alle kanten van je persoonlijkheid goed naar voren te kunnen brengen kun je tot 100 profielfoto’s plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2014, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.