iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Sport1, N.O.V.A. 3, regionale omroepen en meer

Elke week blikt iPadclub terug op de afgelopen week aan de hand van de beste, leukste en nieuwste iPad-apps. Deze week onder andere live sportbeelden kijken met de Sport1-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

sport1 ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week zijn we verknocht aan het indrukwekkende 3D-schietspel N.O.V.A. 3, bekijken we sportbeelden terug met Sport1 en zijn er nieuwe apps van regionale omroepen uitgebracht.


AG Learn GarageBand in 30 Days iPadLearn Garageband in 30 Days – Garageband op de Mac kan op het eerste gezicht nogal overdonderen. Er is zóveel mogelijk met deze desktopsoftware, dat je niet weet waar je moet beginnen. De app Learn GarageBand in 30 Days gaat je helpen. Deze app (op het moment van schrijven nog gratis, maar inmiddels alweer €3,99) legt in 81 videolessen uit hoe je alle instrumenten en opties gebruikt. De Engelstalige lessen worden gegeven door audio-expert Joey Biagas en zijn in HD-kwaliteit.
Downloaden: Learn Garageband in 30 Days (€3,99)

AG TutoriALL iPadTutoriALL – TutoriALL is een nieuw verschenen iPad-app, waarmee je je eigen tutorials en handleidingen kunt maken. Wil je anderen bijvoorbeeld uitleggen hoe je een taart bakt of een muurtje metselt, dan kan dat met deze app. Je maakt voor elke stap een foto en voegt daar een tekst aan toe. Zet de foto’s op een rijtje in deze app en je heft een stap-voor-stap instructie gemaakt, die door anderen gemakkelijk te volgen is. In TutoriALL kun je ingewikkelde projecten met meerdere stappen uitleggen, of een simpele handleiding publiceren.
Downloaden: TutoriALL (gratis)

AG RTV Oost iPad iPhone iPod touchRTV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant – In het samenwerkingsverband tussen de regionale omroepen en app-ontwikkelaar Peperzaken, zijn er na RTV Noord alweer drie andere applicaties van regionale omroepen op de iPad uitgebracht. Even na de verschijning van de Groningse zender, doken de iPad-applicaties van Omroep Gelderland, RTV Oost en Omroep Brabant op in de App Store. De omroepen zijn tevreden met de reacties die ze krijgen van gebruikers.
Downloaden:

  • RTV Oost (gratis)
  • Omroep Gelderland (gratis)
  • Omroep Brabant (gratis)
  • AG Kick-Off iPadKick-Off – Kick-Off is een nieuwe app voor mensen die van voetbal houden en die nu al uitkijken naar het EK. De app geeft je voor €1,59 een boeiende historie van het voetballen, vanaf het ontstaan in China tot ver in de jaren zestig waar sterren als Pele de dienst uitmaakten. De app is geoptimaliseerd voor de iPad (1024×768) en de nieuwe iPad (2048×1536) en houdt daar automatisch rekening mee bij het downloaden. Na de aanvankelijke download van slechts 6 MB haalt de app de benodigde content op, zo’n 300 tot 400 MB.
    Downloaden: Kick-Off (€1,59)

    AG Peepometer iPadPeepometer – Ontwikkelaar AGLogic is een vreemde eend in de bijt onder de leveranciers van weersvoorspellingen. Op de Mac en iPhone bracht de ontwikkelaar met respectievelijk Swackett X en Swackett al toepassingen uit die visueel erg verschilden van gangbare weer-apps en dat is op de iPad niet anders. Peepometer heeft bijna alle weergegevens die je verwacht aan boord, maar het is het bijzondere uiterlijk dat de aandacht trekt. Er zijn maar liefst elf tabbladen met elk hun eigen informatie.
    Downloaden: Peepometer (€1,59)

    AG N.O.V.A. 3 iPadN.O.V.A. 3 – Gameloft heeft de nieuwe sci-fi shooter N.O.V.A 3 uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch. Hierin kruip je in de huid van Kal, die terugkeert naar aarde om zijn oorlog tegen een alienras voort te zetten. Naast een 10 levels tellende singleplayer-campagne heeft N.O.V.A. 3 ook een multiplayermodus, waarin je met twaalf spelers tegelijkertijd met en tegen elkaar kunt spelen. N.O.V.A. 3 is sterk gebaseerd op Halo, de bekende shooterreeks op de Xbox en Xbox 360.
    Downloaden: N.O.V.A. 3 (€5,49)

    AG Adobe Collage iPadAdobe Collage en Adobe Proto – Adobe heeft de apps Collage en Proto uitgebracht op de iPad. Voorheen waren Collage en Proto alleen op Android verkrijgbaar. Met Collage kun je een moodboard maken en met Proto maak je prototypes van websites en mobiele apps. Beide kosten €7,99. Adobe Collage geeft je de mogelijkheid om content uit Adobe Creative Suite te importeren, bestanden in PDF-, PSD- of AI-formaat en bestanden op te halen uit je Adobe Creative Cloud-account.
    Downloaden: Adobe Collage (€7,99) en Adobe Proto (€7,99)

    AG Perfectly Clear iPad HDPerfectly Clear – Perfectly Clear is ten iPhone- en iPad-app waarmee je je foto’s kunt verbeteren. De afbeelding hiernaast maakt het in één keer duidelijk: een grauwsluier of iets te donkere foto krijgt een oppepper, zodat de foto er ‘perfectly clear’ uit komt te zien. Een vlekkerige huid ziet er met deze app opeens een stuk egaler uit en de kleuren zijn sprekender geworden. In de week dat we over de applicatie schrijven, is hij tijdelijk een stuk goedkoper te downloaden.
    Downloaden: Perfectly Clear (€1,59)

    AG Sport1 iPadSport1 – Sport1 is vanaf nu ook als iPad-app beschikbaar en voor de iPhone zal binnenkort een nieuwe app volgen. Met de iPad-app van Sport1 kun je de tv-programma’s van de bekende sportzender onderweg bekijken. Je moet hiervoor wel een abonnement hebben of een losse wedstrijd kopen binnen de app. Vierentwintig uur per dag kun je sport kijken op je iPad. Maar er zit nog meer in de app: zo kun je bij livewedstrijd een tijdlijn te zien krijgen, die je waarschuwt wanneer er belangrijke gebeurtenissen zijn. Heb je een doelpunt gemist, dan kun je met een druk op de knop het spelmoment terugzien.
    Downloaden: Sport1 (gratis)

    Reacties: 0 reacties

    Reacties zijn gesloten voor dit artikel.