iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: South Park, NLziet, CampingApp en meer

Deze week in de App Gemist veel televisie kijken op de iPhone en iPad. De Tour de France volgen, NLziet, WappZapp Plus en South Park.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

South Park iPhone iPad officele appOver een tijdje vraag je niet meer ‘Is er nog wat op tv?’, maar ‘Kan ik nog wat leuks op de iPhone/ iPad kijken?’ Er valt véél te kijken op iOS deze week. South Park heeft een applicatie waarin je alle afleveringen van de cartoonserie volledig gratis kan kijken. Met NLziet en WappZapp Plus zijn afgelopen week twee nieuwe streamingabonnementen ingegaan en we zetten dé manieren om de Tour de France te volgen op iOS, ook voor je op een rij.


LastPass iPhone iPadLastPass – LastPass, een van de bekendste applicaties om wachtwoorden voor websites in op te slaan en aan te maken, is voortaan zelfstandig op de iPhone en iPad te gebruiken. Een update zorgt ervoor dat je direct in de applicatie een account kan aanmaken bij de dienst. Die kan je vervolgens twee weken gratis proberen, met alle functionaliteit van een Premium-account.
Downloaden: LastPass (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Shoot iPhone GIFjes versturenShoot! – We gebruiken het woord ‘eindelijk’ niet zo vaak om de komst van een app te beschrijven, maar in het geval van Shoot! mag ie uit de kast. Shoot! is eindelijk een applicatie waarmee je doodeenvoudig eigen geanimeerde GIFjes maakt en verstuurt naar vrienden. Het goede nieuws is dat je er géén nieuwe berichtenapp voor nodig hebt. Shoot verstuurt je oneindig herhalende animaties gewoon via iMessage of e-mail.
Downloaden: Shoot! (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

WappZapp iPhone iPadWappZapp Plus – De betaalde filmdienst WappZapp Plus is vanaf deze week voor iedereen beschikbaar. De dienst met een applicatie voor iPhone en iPad heeft een assortiment aan films, documentaires en kinderprogramma’s die je voor 7,99 euro per maand kan bekijken. De video’s en films kunnen vanaf iOS op de Apple TV op je grote beeldscherm worden afgespeeld. De abonnementsdienst is twee weken gratis te proberen en daarna is WappZapp Plus per maand opzegbaar.
Downloaden: WappZapp (gratis, universeel, iOS 6.0+)

NLziet iPhone iPad streaming tvNLziet – De Nederlandse videodienst NLziet is ook officieel van start gegaan. NLziet is een initiatief van de publieke omroep, RTL en SBS, waarmee je met één abonnement van €7,95 per maand toegang krijgt tot alle video on demand-diensten van Nederlandse tv-zenders. Hierbij worden de vertrouwde websites van de omroepen gebruikt: NLziet bevindt zich bovenop diensten zoals NPO Plus, RTL XL en Kijk.
Downloaden: NLziet (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Ziggo MuziekZiggo BappZiggo heeft de iOS-applicatie Ziggo Bapp beschikbaar gesteld voor alle abonnees. De app stond al een tijd in de App Store, maar was tot deze week enkel te gebruiken door een kleine groep testgebruikers. Met Ziggo Bapp kun je vanaf de iPhone bellen met je vaste telefoonabonnement. De app maakt gebruik van een internetverbinding via Wi-Fi. Omdat je het nummer van je vaste telefoonnummer gebruikt, betaal je bij het gebruik van Ziggo Bapp geen mobiele belkosten.
Downloaden: Ziggo Bapp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

South Park iPhone iPad officele appSouth Park – Alle 250 afleveringen van South Park onder de knop. Zonder dat het een cent kost. Met de officiële South Park-app voor iPhone en iPad kan je alle afleveringen van de schunnige cartoon terugkijken. Van het prille begin met zwaaiende drollen en verkrachte kippen, tot seizoen 17 die afleveringen geheel ophangt aan actuele films en series als The Hobbit en Game of Thrones. De applicatie is te gebruiken in verschillende landen.
Downloaden: South Park (gratis, universeel, iOS 6.0+)

CampingApp Nederlands iPhoneCampingApp Nederlands – Er zijn verschillende Nederlandse campingapps die je prima in het buitenland kan gebruiken om op de bonnefooi een camping te vinden. ANWB Kamperen biedt vanaf dit jaar offline kaarten, ACSI Campings Europe heeft die al langer en is zelfs nog net iets uitgebreider en voor camperrijders is er de aparte applicatie CamperContact met offline kaarten. Maar bij allemaal krijg je die kaarten pas na in-app aankopen. CampingApp Nederlands van Campingnavigator doet dat anders. Die toont campings ook offline op de kaart, maar dan geheel gratis.
Downloaden: CampingApp Nederlands (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Soosr iPhone marketingSoosr – Sociale media-marketing is het nieuwe reclame maken. Een ludiek bericht dat tig keer gedeeld en geliket wordt, kan viral gaan tegen een fractie van de prijs van een televisiespot. De nieuwe Nederlandse iPhone-app Soosr speelt daarop in. Na aanmelding kan je je verbinden aan een merk, waarvoor je vervolgens reclame kan maken voor een product op Twitter of Facebook. Met een korting of cadeau als tegenprestatie.
Downloaden: Soosr – app-fans delen merk (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Essent SlimmeMeter iPhoneSlimmeMeter – Essent is begonnen met een proef die klanten inzicht in hun energiegebruik moet geven met behulp van een slimme meter en een bijbehorende app voor iPhone of Android. De applicatie is een proef onder 3000 gebruikers van de energieleverancier in Assen, Asten, Groningen, Den Bosch, Sittard, Waspik en Waalwijk. De applicatie SlimmeMeter biedt inzicht in het verbruik per dag, verbruiksgeschiedenis en bespaartips.
Downloaden: SlimmeMeter (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.