Olloclip-app verbeterd voor iPad, macrofoto’s en autofocus

De olloclip-app is nu geoptimaliseerd voor iPad. Ook zitten er meer macrofuncties in en kun je de autofocus zelf regelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

olloclip-rood-2De iOS-app van Olloclip heeft een update gekregen, zodat hij nu ook geoptimaliseerd is voor de iPad. Een tijdje geleden werd de Olloclip 4-in-1 fotolens voor de iPad aangekondigd, die binnenkort ook in de winkels verkrijgbaar zal zijn. De lenzen zijn zonder speciale houder aan de iPad Air en iPad mini te bevestigen, zodat je als iPad-fotograaf ook breedbeeld- en macrofoto’s kunt maken.

De lens is geschikt voor elke foto- en video-app die je op de iPhone en iPad kunt gebruiken, maar de bijbehorende app geeft nog wat extra functies. De vernieuwde app heeft fotostabilisatie, waarbij je een reeks foto’s maakt en de beste automatisch wordt opgeslagen. Er zit in de app ook een nieuw menusysteem met snelkoppelingen, zodat je de meestgebruikte functies en instellingen snel kunt bereiken. Het instellingenmenu werkt voortaan met tabbladen, waardoor het overzichtelijker is. Met één tap krijg je toegang tot de laatst gemaakte foto, je kunt kiezen tussen snelle of langzame autofocus en kunt pinchen en zoomen tijdens het maken van video’s.

ipad-olloclip

De olloclip wordt vaak gekocht om mooie macrofoto’s te maken en ook op dat gebied is er iets nieuws: met picture-in-picture kun je inzoomen op het object en tegelijk hou je overzicht hoe de complete foto eruit komt te zien. Er zitten nog veel meer verbeteringen in deze vernieuwde app, zoals ondersteuning voor slowmotion-video’s. Scheelt weer wachten op iOS 8. In iOS komen er trouwens veel meer opties voor externe ontwikkelaars om de instellingen van de iPhone-camera te finetunen, dus er zullen dit najaar vast nog meer mooie verbeteringen voor de app volgen.

Wil je een olloclip kopen, dan kun je terecht bij de Apple Store, Dixons en MyCom. Een setje lenzen kost rond de 80 euro en voor de variant met case betaal je circa 120 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 21:42
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen fotografie, olloclip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.