iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: RTL XL, Veronica Magazine, Droomboek en meer

Deze week in de iPhone App Gemist allerlei vernieuwde tv-apps: Boer Zoekt Vrouw, RTL XL, Veronica, Net5, SBS6 en De Slimste Mens ter Wereld.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RTL XL uitzending gemist iPad iPhone desktopDe eerste week van september is de week in het jaar waarin het nieuwe televisieseizoen van start gaat en zag je deze week terug in de App Store. RTL XL maakt furore met een persoonlijke afspeellijst waarbij je meldingen krijgt als er nieuwe uitzending gemist-afleveringen voor je klaarstaan en ook SBS, Veronica, Net 5 en Veronica Magazine werden voorzien van uitzending gemist-functies. Buiten de vernieuwingen op tv-gebied, zijn er deze week nog veel meer leuke iPhone-apps uitgebracht waar we in de App Gemist op terugblikken.

CanOpener – De audiofiel kan zijn hart ophalen op de iPhone in de laatste week. Vorige week verscheen Radium, een fraaie muziek-app met een uitgebreide equalizer waarmee je hoge, midden en lage tonen zelf kan bijschaven. CanOpener doet er nog een schep bovenop. De applicatie van ontwikkelaar Good Hertz heeft als doel muziek door de koptelefoon meer te laten klinken als muziek door een uitgebreide speakerset, zodat je ‘het hoort zoals het gecomponeerd is’.
Downloaden: CanOpener (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Prefit – Hoewel inmiddels weinig sportscholen nog wurgcontracten hebben waardoor je opeens een jaar ergens aan vastzit, is telkens naar dezelfde sportschool gaan niet voor iedereen de beste oplossing. Als je een druk schema hebt of veel onderweg bent, wil je misschien je tijd wel verdelen over twee of drie sportscholen, bijvoorbeeld dicht bij je werk of de school van je kinderen. Met Prefit voor iPhone kun je fitnessen zonder abonnement. Met de app van Nationaal Gezondheidsplan kun je lessen reserveren bij een sportschool die is aangesloten bij de dienst. Werkgevers die de voordelen zien van sportende werknemers kunnen zich aanmelden bij de dienst, waarna werknemers de app kunnen gebruiken. Ook ondersteunen sommige verzekeraars Prefit.
Downloaden: Prefit (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

SBS6 – Het gaat fraai hand in hand met de opening van het nieuwe televisieseizoen, zoals de start in september na de zomervakantie wordt genoemd. Vorig jaar op 3 september introduceerde SBS6 de SBS6+ app, een applicatie die diende als tweede scherm voor bij het televisie kijken. Precies een jaar later zorgt een update ervoor dat die toepassing als sneeuw voor de zon is verdwenen. SBS6+ is SBS6 geworden, het uiterlijk ging totaal op de schop en je hebt nu uitzending gemist. In dit artikel staan ook links naar Veronica en Net 5 voor iPhone en iPad, die ook zijn voorzien van uitzending gemist.
Downloaden: SBS6 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Boer Zoekt Vrouw – We hebben het vandaag al eens eerder gemeld in een artikel: het nieuwe televisieseizoen vangt aan in de eerste week van september. Dat zie je terug in de App Store, want behalve een compleet vernieuwde SBS6-app voor iPhone en iPad, is ook de iPhone-app van Boer zoekt Vrouw klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. In de applicatie kan je alvast de eerste beelden van Boer zoekt Vrouw Internationaal bekijken. Inmiddels is al duidelijk dat Yvon Jaspers kennis maakt met een boer uit Denemarken en Tanzania.
Downloaden: Boer zoekt Vrouw (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

RTL XL – De ingang van het nieuwe televisieseizoen gaat gepaard met grote releases op de iPhone en iPad. Zo speelt de NOS Journaal-app nu in op smart-tv’s en gisteren meldden we al dat de applicaties van SBS6, Veronica en Net5 volledig zijn vernieuwd en voorzien zijn van een uitzending gemist-functie. RTL XL doet er een schep bovenop. Een flinke. Met RTL XL kan je niet alleen afleveringen van gisteren of eergisteren terugkijken, maar kan je in complete archieven duiken. Zo kan je bijvoorbeeld een duik nemen in alle seizoenen van Goede Tijden, Slechte Tijden, Voetbal International en Expeditie Robinson!
Downloaden: RTL XL (gratis, universeel, iOS 5.0+)

De Slimste Mens ter Wereld – In Nederland was het quizprogramma De Slimste Mens vooral succesvol tijdens de vakantie, maar in Vlaanderen zetten ze er pas vol op in bij de opening van het nieuwe televisieseizoen. De Vlaamse zender Vier heeft De Slimste Mens ter Wereld uitgebracht, de opvolger van de al eerder uitgebrachte applicatie De Snelste Quiz ter Wereld. De nieuwe applicatie heeft nu dezelfde naam als het televisieprogramma. Hij zal Nederlandse spelers bekend voorkomen.
Downloaden: De Slimste Mens ter Wereld (gratis, iPhone, iOS 5.0+, Belgische App Store)

Human – Je hoeft er eigenlijk geen cijfertjes bij te pakken om te beamen dat de meeste mensen te weinig bewegen. De nieuwe dienst Human en de app voor iPhone willen dat verbeteren. Het doel is dat mensen elke dag minstens 30 minuten beweging krijgen en daardoor ‘gezonder en gelukkiger worden’. Human is een initiatief van Nederlanders Renato Valdés Olmos, eerder CEO van CardCloud/My Name is E en Paul Veugen van het Amsterdamse Usabilla. Volgens de makers heeft iedereen minstens een half uur beweging per dag nodig en is dat makkelijk voor elkaar te krijgen. Als je die ‘Daily 30′ hebt gehaald, krijg je een High Five van de app.
Downloaden: Human (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AVG PrivacyFix – Durf je één extra app toegang te geven tot Facebook? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen voordat je AVG PrivacyFix installeert. Het bedrijf dat vooral bekend is van haar antivirussoftware op desktop heeft nu een iPhone-app uitgebracht waarmee je je privacy op Facebook kan controleren en eenvoudig kan verbeteren. De applicatie kan eveneens helpen bij Google en een instelling op de iPhone.
Downloaden: AVG PrivacyFix (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Documents To Go – Documents To Go, een van de weinige apps op iPhone en iPad die goed overweg kan met Microsoft Office-documenten, is fors vernieuwd. De applicatie heeft een nieuwe interface gekregen die meer functies wegstopt in de navigatiebalk bovenin beeld. Daardoor heb je meer ruimte voor het bewerken van Microsoft Word en Microsoft Excel documenten. Ook is de weergave van Powerpoint-presentaties behoorlijk verbeterd in Documents To Go 5.0 – en zo is de lijst van verbeteringen van de app langer.
Downloaden: Documents To Go Standard (€8,99, universeel, iOS 5.0+)

Veronica Magazine TV-Gids – Niet alleen de applicaties van de omroepen zelf zijn aangepakt voor het nieuwe televisieseizoen. Nadat SBS6, Veronica en Net 5 deze week al uitzending gemist introduceerden in hun iPhone-apps en RTL XL het mogelijk maakt je favoriete programma’s te volgen vanuit de app, is ook Veronica Magazine TV-Gids voor iPhone hevig vernieuwd. Je kan nu live kijken naar zenders van de Nederlandse publieke omroep en bij weer andere zenders beschik je over uitzending gemist.
Downloaden: Veronica Magazine TV-Gids (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Context – Er is een gat in de markt tussen WhatsApp Messenger en Snapchat. Daar gokt ontwikkelaar Ben Cera in ieder geval op met zijn nieuwe berichten-app Context. Of kan je Context beter een foto-app noemen? De grap is dat het allebei is. Je begint met een tekstbericht schrijven naar een of meerdere personen, maar onmiddellijk daarna wordt een foto gemaakt met de camera of de front-facing camera. Die vormt meteen de achtergrond van het bericht dat je stuurt. Zo is elk bericht dus een fotobericht.
Downloaden: Context – Photo Texting (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Wordfolio – Kan je wel wat hulp gebruiken bij het onthouden van woorden in een andere taal? Je kan natuurlijk een taalcursus op de iPhone en iPad beginnen naast je huidige schoolwerk, maar dat levert wel erg veel extra werk op. Wordfolio is een veel handigere manier. De nieuwe iPhone-app reikt een alternatief aan voor woordenlijsten die je op papier aanlegt. Je voert de woorden met hun vertaling in op de iPhone. Daarna kan je met de app nagaan of je een woord al kent.
Downloaden: Wordfolio (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 6.0+)

ooVoo – Het is al weer een tijdje geleden dat ooVoo werd besproken bij iCulture, maar na de nieuwe update is meteen duidelijk waar de ontwikkelaars al die tijd mee bezig waren: een nieuwe interface en een berg nieuwe functies en verbeterde eigenschappen. ooVoo kun je omschrijven als een zeer uitgebreide communicatie-app, waarmee je makkelijk groepsgesprekken kunt voeren. Na de update heeft de app naast Picture Messaging – met elkaar kletsen via plaatjes – nu Video Messaging. Naast live gesprekken met beeld kun je elkaar dus ook snelle videoberichtjes sturen. Door deze en andere nieuwe functies kan ooVoo een prima alternatief zijn voor Google Hangouts.
Downloaden: ooVoo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Droomboek – Het was makkelijk om te vergeten met alle commotie om het Koningslied, maar bij de aanstelling van Willem-Alexander als onze koning werden ‘we’ ook gevraagd om onze dromen voor Nederland uit te spreken. Die zijn gebundeld in het Droomboek dat nu voor de iPhone en iPad is uitgekomen. Je veegt door allerlei wensen en tekeningen heen in verschillende categorieën: Groen, Elke Dag, Samen, Lach, Wereld, Beweging, Kunst en Kansen.
Downloaden: Droomboek (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.