iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Het Nieuwsblad, Farm Story 2, ViewRanger en meer

In de iPad App Gemist blikken we deze week terug op het nieuwe boerderijspel Farm Story 2, woorden leren met French Words en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Het Nieuwsblad De Genteraar vernieuwd iPadDe vakantieperiode is definitief achter de rug en voor ons ligt, traditiegetrouw, de drukste periode van het jaar als het op nieuwe releases aankomt. Deze week was voor de iPad nog een beetje weifelend, al blikken we ook nu in de App Gemist terug op een aantal leuke nieuwe iPad-apps. Het Vlaamse Het Nieuwsblad is totaal vernieuwd, we gaan de boer op met Farm Story 2 en kinderen leren gratis Frans in French Words.

Het Nieuwsblad – De Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden op de iPad. Het dagblad zegt zelf dat ze een heuse ‘tabletkrant’ heeft neergezet op Apple’s tablet, die verder gaat waar de papieren krant ophoudt. De krant is niet langer een veredeld PDF-document, maar een digitale variatie op de krant. Zo kan je extra foto’s en ook video’s bij artikelen verwachten of roep je extra achtergrondinformatie op. Als de vernieuwingen niet bevallen, kan je echter nog steeds een beroep doen op de oude PDF-versie.
Downloaden: Het Nieuwsblad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Sketch Mirror– Ontwerp-app Sketch voor de Mac heeft voortaan een bijbehorende iOS-applicatie. Door deze app te koppelen aan je Mac, kun je live previews zien van waar je op het moment aan werkt. Dit maakt het handig om bijvoorbeeld een ontwerp voor een iOS-app in één keer op het betreffende scherm te bekijken. De app laat je snel schakelen tussen meerdere ontwerppagina’s en kan worden gekoppeld aan meerdere iDevices. Hierdoor is het makkelijk om bijvoorbeeld ontwerpen op iPhone en iPad naast elkaar te leggen.
Downloaden: Sketch Mirror (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Wungi Piraten – Wungi Piraten is een vrolijke kindergame van Nederlandse makelij. Het is gemaakt door Peter Hofstede, die eerder development director van Spil Games was. Het idee voor de piratengame kwam van zijn kinderen. Zijn zoon van 4 jaar oud wilde een piratenspel spelen, maar wat hij wilde was niet verkrijgbaar. Daarom besloot Hofstede het maar zelf te maken. Hij schakelde de hulp is van het bedrijf Xform om tot het eindresultaat te komen. Wungi Piraten is gemaakt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.
Downloaden: Wungi Piraten (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

ViewRanger GPS & kaart – Een nieuwe interface en een nachtzicht-modus zodat je niet verblind wordt door het scherm als je ‘s nachts onderweg bent of een route uitstippelt. Het zijn twee van de wapenfeiten van de laatste update die ViewRanger GPS & kaarten heeft aangedaan op de iPad en iPhone. De applicatie met offline te gebruiken kaarten van allerlei bronnen, biedt al tijden een keur aan gratis te gebruiken en betaalde gebiedskaarten die steeds voor andere doeleinden ontworpen zijn, zoals wandelen of fietsen.
Downloaden: ViewRanger GPS & kaarten (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Farm Story 2 – Voordat Hay Day doorbrak en de harten van vele spelers voor zich won, was Farm Story al een populair spel waarin je een boerderij opbouwde en uitbouwde. Dat spelletje scoort nog altijd een gemiddelde score van 4,5 sterren in de App Store, maar toch vond ontwikkelaar TeamLava het tijd voor een nieuw deel. Farm Story 2 is uitgevoerd in 3D, heeft een leuke cartoonstijl en laat je goederen ruilen met vrienden die het spel ook spelen.
Downloaden: Farm Story 2 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Microsoft OneNote – Microsoft heeft versie 2.1 uitgebracht voor Microsoft OneNote voor iPhone en iPad. Deze twee los verkrijgbare apps waarschuwen als je de update wilt installeren: je moet eerst alle gegevens synchroniseren als je nog niet de sprong naar OneNote 2.0 had gemaakt. Zo niet, dan loop je kans om data kwijt te raken. De update-omschrijving voor iPhone en iPad is trouwens ook verschillend. Op de iPhone is de app een stuk kleiner van omvang geworden en is automatisch opsporen van lijsten toegevoegd. Op de iPad is die automatische lijstopsporing ook toegevoegd, maar er zitten nog twee vernieuwingen in: secties maken, hernoemen of verwijderen en het maken van nieuwe notitieboeken vanuit SkyDrive.
Downloaden: Microsoft OneNote voor iPad (gratis, iPad, iOS 6.0+)

French Words for Kids HD – Als je je kind meertalig wilt laten opgroeien, is ‘French Words for Kids HD’ een mooie oplossing. Kinderen leren hiermee de uitspraken en spelling van woorden in het Frans, maar pakken ook meteen Engels mee. Je moet luisteren naar de woorden in het Frans en Engels, waarna je ze moet opschrijven. Maar liefst 240 combinaties van plaatjes en woorden zitten erin, afgestemd op de fonetische moeilijkheid en rekening houdend met de Montessori-aanpak.
Downloaden: French Words for Kids HD (tijdelijk gratis, normaal €3,59, universeel, iOS 4.3+)

Lees ook de App Gemist op iPhoneclub, boordevol apps geoptimaliseerd voor de iPhone én iPad met onder andere: RTL XL, SBS 6, Boer Zoekt Vrouw en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.