iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: RTL Nieuws, MagZine, Boxer en meer

Een update voor iCulture, de nieuwe mailapps Dispatch en Boxer, schrijven met Vesper van Apple-blogger John Gruber en veel meer nieuwe apps!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Boxer Taskbox Mail headerIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week voelen we de twee nieuwe mailapps Boxer en Dispatch stevig aan de tand, gaan we aan de haal met de nieuwe notitie-app Vesper, timers-apps, het totaal vernieuwde RTL en nog veel meer.

AG Soundtracking iPhoneSoundtracking – SoundTracking is de app waarmee je een soundtrack van je leven vastlegt. In de nieuwste update is de functie ‘Song of the Day’ toegevoegd. Elke dag krijg je een nieuw muzieknummer te horen, gekozen voor het SoundTracking-team. Het kan een bekende artiest zijn, maar ook een nieuw talent waar nog niemand van heeft gehoord. Het hele nummer is te beluisteren binnen de app, gratis. Bevalt ‘ie, dan kun je het nummer ook delen met je vrienden, de bijbehorende muziekvideo bekijken of het hele album kopen.
Downloaden: SoundTracking (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Clear Timer iPhoneClear Timer – Van bejaarde tot peuter: iedereen weet hoe je een iPod moet bedienen. Nog voordat iedereen zich verbaasde over het geweldige gebruiksgemak van de iPad, had Apple met de iPod al laten zien dat ze intuïtieve bediening in de vingers hebben. De nieuw verschenen app Clear Timer heeft daarom ook voor een draaiwiel gekozen. De principes van Dieter Rams, die ook enorme invloed hebben gehad op het design van Apple, waren voor de Clear Timer-programmeurs ook een enorme inspiratiebron. Maar voordat we deze app uitroepen tot het achtste wereldwonder: het is gewoon een timer-app, eentje die alleen slim in elkaar zit en door mensen is bedacht die er écht over hebben nagedacht.
Downloaden: Clear Timer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG MagZine iPhoneMagZine – De onafhankelijke Nederlandse tijdschriftenkiosk MagZine is niet langer alleen beschikbaar voor de iPad. Een update van de applicatie maakt de app ook geschikt voor de iPhone. Daarmee zijn een hoop Nederlandse magazines geschikt voor de telefoon. In totaal biedt de kiosk meer dan 350 tijdschriften. Vaak tegen betaling, maar soms ook gratis. Quest, Happinez, Computer Idee, 4WD Magazine, Quote500, Zoom.nl, Groei&Bloe, Women’s Health, MacWorld: je vindt ze er allemaal.
Downloaden: MagZine (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Stilly iPhoneStilly – Stilly voor iPhone trekt onze aandacht omdat het net weer even iets anders doet, ook al doet het denken aan apps als Loopcam, Echograph en Gifture. Stilly maakt een foto die lijkt te blijven hangen tussen twee opeenvolgende momenten. Door een kleureffect toe te voegen en snel tussen de twee beelden te wisselen, ontstaat een onrustig en vaak grappig beeld. De geanimeerde foto kun je bijvoorbeeld meteen doorsturen via iMessage of op Tumblr plaatsen. Op dit sociale netwerk zijn inmiddels heel wat Stilly’s te vinden, zoals de foto’s worden genoemd.
Downloaden: Stilly (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG Mileways iPhoneMileways – Een timeline van vrienden, familie en andere bekenden die de hele wereld over vliegen. Het is weer eens wat anders dan nostalgische foto’s of willekeurige berichten. Het is ook precies wat de nieuwe iPhone-app Mileways biedt. Nadat je ingelogd bent met Facebook, houd je anderen op de hoogte van je reis door in te checken op luchthavens of vluchten, en van tevoren kan je alvast likes en reacties vergaren en uitwisselen met mensen die op reis gaan. Je spaart zelfs virtuele airmiles waarmee je kortingen kan krijgen op randzaken als airport-shopping en hotels.
Downloaden: Mileways (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG AminoRemote iPhoneAminoRemote – Abonnees van interactieve televisie (IPTV) van Lijbrandt, XMS, Concepts ICT, Solcon, Ons Brabant, Ons Nuenen, KickXL, Tweak, Vodafone, Ons Eindhoven, Scarlet, Fype en Fieber, kunnen een beroep doen op een nieuwe iPhone-app waarmee ze de zenders kunnen bedienen. Althans: als je ook nog beschikt over een Amino-reciever zoals de Aminet A140 bijvoorbeeld. AminoRemote is een Nederlandse applicatie van Timon van Rooijen waarmee je meteen een televisiegids voorhanden hebt en zenders naar eigen gelieve kan indelen om snel te vinden en te drukken.
Downloaden: AminoRemote (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Dispatch iPhoneDispatch – Hee, alweer een nieuwe mail-app voor de iPhone die ervoor wil zorgen dat je actie onderneemt met je mail. Dat was de insteek al van Taskbox, Seed Mail, LightMail en was precies de bedoeling die Mailbox groot maakte en later nog zorgde voor de release van Triage. Dispatch voegt zich in die rij. ‘Action-based e-mail’ luidt de slogan van de applicatie, en dat is meteen een excuus voor allerlei functies die in ieder geval nièt in de toepassing zitten, lijkt het. Het wil niet zeggen dat Dispatch niks in zijn mars heeft.
Downloaden: Dispatch: Action-Based Email (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

AG RTL Nieuws iPhoneRTL Nieuws – De vorige applicatie van RTL Nieuws verscheen pas halverwege december vorig jaar. We roemden hem om zijn grote hoeveelheid content, strakke uiterlijk en werking. Maar dat heeft de zender er niet van weerhouden het nu compleet anders aan te pakken. De iPhone-app van RTL Nieuws mobile is totaal opnieuw ontworpen, en de update valt gelijk met bijgewerkte versies op de iPad, Android en een vernieuwde website. Het toverwoord is ‘Nieuwswall’.
Downloaden: RTL Nieuws (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Mijn Simyo iPhoneMijn Simyo – Telecomprovider Simyo heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Met Mijn Simyo kunnen gebruikers van de dienst die zich toelegt op simonly-abonnementen, zien hoeveel sms’jes, belminuten en MB’s er verbruikt zijn op maandbasis. Het geldt alleen voor abonnees van de provider, niet voor prepaid-klanten. Mijn Simyo laat je eerst inloggen voordat je inzicht hebt in de informatie van de applicatie. De toepassing kan eigenlijk niet eenvoudiger dan hij nu is opgezet.
Downloaden: Mijn Simyo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG HydraWise iPhoneHydraWise – De temperatuur, de haard en de lampen – steeds meer zaken in en om het huis stuur je aan met de iPhone in combinatie met tussenapparatuur die verbinding met je telefoon legt via internet. Tuinsproeiers doen ook mee met deze trend. HydraWise Irrigation is een sproeisysteem voor thuis- en zakelijk gebruik en geeft je het weer van lokale weerstations door. Daar anticipeer je op en zo kan je inplannen en aangeven wanneer je het land wil besproeien. Dat kan zowel via een website als via de gratis iPhone-app.
Downloaden: HydraWise Irrigation (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG inBrabant iPhoneinBrabant – Brabanders die zich sporadisch vervelen in de avond, verzamel. inBrabant is een net bijgewerkte en gratis iPhone-app die mensen in de provincie bedient met een uitgaansagenda gebaseerd op woonplaats. De applicatie van Vrijetijdshuis Brabant maakt onder andere gebruik van de databases van UitinBrabant.nl, RoutesinBrabant.nl, VVVBrabant.nl en combineert de films die vanavond in de bios draaien met allerlei theatervoorstellingen, evenementen en andere bezienswaardigheden. Routes worden nog toegevoegd.
Downloaden: inBrabant (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Workout 7 Minute iPhoneWorkout (7 Minute) – Workout is een nieuwe fitnessapp die het totaal anders aanpakt: intensieve sessies van 7 minuten, in plaats van jezelf drie kwartier afbeulen. De oefeningen worden niet uitgelegd door fitte fotomodellen, maar door grappige pixelpoppetjes. Elke oefening duurt 30 seconden, gevolgd door 10 seconden rust. Wil je langer sporten, dan kun je het aantal herhalingen opvoeren en een workout van 14, 21 of 28 minuten doen. Workout verscheen eind mei en heeft nu de eerste update gehad. Er is een voice-over toegevoegd die aankondigt dat er een nieuwe oefening aankomt. Je kunt kiezen uit twee personal trainers: Arnold en Kate.
Downloaden: Workout (7 Minute) (€1,79, iphone, iOS 6.1+)

AG Boxer iPhoneBoxer – “Maar waarom zou ik een andere mailapp gebruiken dan de standaard app op de iPhone?” Die vraagt komt elke keer terug in de reacties. Bij Gmail, bij Taskbox Mail, bij Seed Mail, bij LightMail, bij Triage, bij Mailbox en gisteren ook nog bij Dispatch. Taskbox Mail is in versie 3.0 veranderd in Boxer en we geven meteen maar antwoord op de openingsvraag. De app biedt sjablonen voor snelle repliek, Dropbox-integratie, de mogelijkheid een mailtje snel te delegeren en… een like-knop.
Downloaden: Boxer (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Camera Noir iPhoneCamera Noir – Zwart-wit fotografie is een bijzondere tak van sport. Een kleurloze foto komt vaak pas tot zijn recht met een veel zwaarder contrast dan kleurenfoto’s en daarom volstaat een zwart-wit filter op een kleurenfoto achteraf ook vaak niet. Analog Camera van Realmac Software bracht onlangs met ‘Inky’ nog een bijzonder goed filter, maar wie écht gericht zwart-wit foto’s wil maken, mag een blik werpen op Camera Noir. Een app die zich specifiek richt op kleurloze fotografie.
Downloaden: Camera Noir (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG TimeWheel iPhoneTimeWheel – TimeWheel, een eierwekkerachtige app die je helpt bij het sporten, is na de iPad nu ook beschikbaar voor de iPhone en iPod touch. Handig voor fitnessfanaten die buitenshuis sporten en de iPad liever thuis laten. TimeWheel is gespecialiseerd in High Intensity Interval Training (HIIT), een heftige maar populaire vorm van fitness, die we ook terugzien in de nieuwe fitnessapp Workout. Een belangrijk verschil: TimeWheel is vooral een strak ontworpen sportklok, en Workout meer een personal trainer, met pixelpoppetjes die de oefeningen voordoen.
Downloaden: TimeWheel (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

AG Double Music Player iPhoneDouble Music Player – Eén paar iPhone-oordopjes gebruiken om samen naar hetzelfde nummer te luisteren kan natuurlijk al een tijdje, maar zodra je allebei een andere track wil opzetten kom je in de problemen. De iPhone-app Double Music Player maakt het mogelijk met ieder oordopje een ander nummer af te spelen. Met twee aparte mediaspelers in de app kun je los van elkaar een nieuw nummer en het volume aanpassen.
Downloaden: Double Music Player (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG Tudlo DisasterTudlo Disaster – In de App Store lijkt Tudlo Disaster een nuttige app. De toepassing biedt stappenplannen voor wat je moet doen als er een ramp of ongeluk heeft plaatsgevonden. Je ziet wat je moet doen vóór, tijdens en na een aardbeving, overstroming, brand, storm, auto-ongeluk, een terroristische daad, hitte of een wereldwijd om zich heen slaand virus. Per stap beschreven in het Engels. Maar Tudlo Disaster heeft ook een minder nobele kant: het is een soort Instagram voor mensen die graag ongelukken en rampen spotten.
Downloaden: Tudlo Disaster and Emergency (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Penxy iPhonePenxy – Vanaf de eerste moment dat de lerares van de middelbare school het probeerde, tot bij die presentatie van vorige week: bij werken met presentaties en beamers gaat altijd wel iets mis. Penxy is misschien wel een handige iPhone-app om de volgende keer achter de hand te houden. Of: om misschien wel als nieuwe standaard presentatietool te gebruiken. Je stuurt Powerpoint en Keynote-presentaties of PDF-bestanden naar de applicatie en kan ze vervolgens op een groot scherm laten zien.
Downloaden: Penxy for iPhone (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Vesper iPhoneVesper – Als een van de prominente bloggers over Apple-nieuws en -opinie een app maakt, is het moeilijk een andere kant op te kijken. John Gruber sloeg samen met Brent Simmons en Dave Wiskus de handen ineen voor een app in een genre dat bepaald niet ondervertegenwoordigd is in de App Store: notities. Vesper kost een lieve duit in vergelijking met de concurrentie: 4,49 euro. De troefkaart is dat de tags die je aan artikelen hecht, meteen de categorieën vormen in de app. Het simplistische uiterlijk moet de verkopen verder stuwen.
Downloaden: Vesper (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

AG LineApp iPhoneLineApp – Steeds meer festivals en evenementen krijgen hun eigen iPhone-app en vaak vinden ze zelf het wiel opnieuw uit. De een heeft geen handige kaart, de andere mist beschrijvingen van artiesten die optreden. LineApp is een nieuwe iPhone-applicatie van Dreamix Studio, de Nederlandse ontwikkelaar achter de aardige fotoalbum-app Album App. Die pakt het anders aan: de grote festivals worden verzameld in deze gratis app, en voor 89 cent per festival stel je zelf simpel je programma van favoriete optredens samen. Vervolgens krijg je van LineApp steeds tien minuten voor een optreden een pushbericht.
Downloaden: LineApp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG AT5 iPhoneAT5 – De AT5-app heeft een geheel nieuwe indeling gekregen. In januari bracht de Amsterdamse televisiezender voor het eerst een eigen app uit. De nieuwsberichten werden daarbij met grote foto’s gepresenteerd waar de koppen overheen zijn geplaatst. Na de update heeft het berichtenoverzicht een iets rustiger uiterlijk met een foto, een tijdstip en een onderschrift. Ook is er een slidemenu toegevoegd, dat je vanaf de zijkant in beeld kunt vegen. In dit schuifmenu vind je de categorieën van de nieuwsberichten en andere functies zoals weers- en verkeersinformatie.
Downloaden: AT5 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG VSCO Cam iPhoneVSCO Cam – “The Standard of Mobile Photography” is de weinig bescheiden openingszin van VSCO Cam in de App Store. Het is de opvolger van de gelijknamige kleurenfilter-app die we halverwege vorig jaar bespraken, en is afkomstig van een in San Francisco gebaseerd bedrijf gespecialiseerd in filters voor professionele fotografie. De nieuwe applicatie ziet er nog strakker uit, heeft onafhankelijke bediening van de scherpte en belichting op een foto en kleurenfilters die gespecialiseerd zijn in vaalheid.
Downloaden: VSCO Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG iCulture app iPhoneiCulture 1.3 – De iCulture-app heeft een update gekregen, waarbij we opnieuw hebben gekeken naar feedback van gebruikers. In deze app-update hebben we ons bijna volledig gefocust op het verbeteren van de snelheid van de app. Een kleine groep gebruikers had last van een zeer hardnekkig en lastig te traceren bug, waardoor de app trager reageerde dan je van een nieuwsapp mag verwachten. Dankzij hulp van een aantal betrokken gebruikers en het enorme geduld van onze appontwikkelaar Sharewire hebben we het probleem na lang zoeken eindelijk kunnen traceren én oplossen.
Downloaden: iCulture (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.