Twitter-Bookmarks-icon

Review: Twitter Bookmarks laat je handige shortcuts voor Twitter maken

Als je veel mensen volgt op Twitter, weet je hoe moeilijk het is om individuele gebruikers op de voet te volgen. Twitter Bookmarks is gemaakt door een ex-medewerker van Twitter en laat jou een dashboard samenstellen met allerlei shortcuts, zodat je Twitter een stuk efficiënter bedient.

Twitter-Bookmarks-icon

Als je een fanatieke Twitter-gebruiker bent, zijn alle middelen welkom om het sociale netwerk zo snel en gemakkelijk mogelijk te verkennen. Twitter Bookmarks geeft jou een eigen dashboard waar je naar eigen smaak shortcuts en widgets weg kunt zetten. Wat zijn de mogelijkheden?


Twitter Bookmarks is eigenhandig in elkaar gezet door Chad Etzel, een ontwikkelaar die van maart 2013 tot mei 2014 aan de officiële Twitter-app gewerkt heeft. Door ‘interne redenen’ kreeg hij nooit de kans om een nieuwe Bookmark-functie uit te werken, maar nu hij voor zichzelf begonnen is, kan hij deze droom alsnog vervullen met zijn eigen iOS app.

Twitter-Bookmarks Twitter-Bookmarks

Bedoeld voor power-users

Twitter Bookmarks is duidelijk bedoeld voor de power-user, die een grote groep mensen volgt en dus een tijdlijn heeft die er iedere minuut weer heel anders uitziet. Hierdoor kan het lastig zijn om de tweets van je favoriete volgers te lezen, tenzij je de gebruiker opzoekt via de zoekbalk. Een flink karwei als je meerdere individuele twitteraars op wilt zoeken, dus komt Etzel met een oplossing: een app die jou een dashboard geeft om in te vullen met handige shortcuts.

Nadat je jouw Twitter-account met Twitter Bookmarks gekoppeld hebt, kun je direct beginnen met het instellen van knoppen. Zet bijvoorbeeld een knop weg die direct verwijst naar je favoriete Twitter-account, of naar een zoekterm die je regelmatig gebruikt om te zien wat mensen erover tweeten.

Bij het samenstellen van deze shortcuts heb je de keuze uit een directe link naar afzonderlijke gebruikers, een lijst, zoekterm of het samenstellen van een nieuwe tweet. Naast je eigen lijsten en volgers kun je ook handmatig een lijst van een andere gebruiker toevoegen. Tik een van de knoppen aan en Twitter Bookmarks verwijst je direct door naar de Twitter-app waar de betreffende pagina op te vinden is.

Twitter-Bookmarks Twitter-Bookmarks

In de instellingen van Twitter Bookmarks kun je aangeven of de app je doorverwijst naar de officiële Twitter-app, de webversie van Twitter of naar Tweetbot, de populaire alternatieve Twitter-app. Andere Twitter-apps van derden worden jammer genoeg niet ondersteund. Ook kun je gemakkelijk meerdere Twitter-accounts aan Twitter Bookmarks koppelen, die ieder een eigen dashboard krijgen.

Conclusie Twitter Bookmarks review

Twitter Bookmarks is een handig hulpmiddel voor mensen die Twitter intensief gebruiken, en geeft de gebruiker de vrijheid om zelf een dashboard samen te stellen met shortcuts. Handig om de tijdlijn van afzonderlijke gebruikers met een druk op de knop te openen, of om je favoriete zoektermen naast elkaar te zetten. De app verwijst echter alleen naar de officiële Twitter-app of Tweetbot, dus als je een andere Twitter-app gebruikt is Twitter Bookmarks een stuk minder handig. Het blauw-zwarte design van de app spreekt ons aan, maar een optie om andere thema’s te kiezen zou geen overbodige luxe zijn. Ondanks dat is Twitter Bookmarks een handig hulpmiddel om Twitter efficiënter te gebruiken en in een handomdraai de tijdlijn van je favoriete Twitter-gebruiker te openen.

Pluspunten

  • Stel zelf je dashboard met Twitter-shortcuts samen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Ondersteunt meerdere Twitter-accounts tegelijk

Minpunten

  • Verwijst alleen door naar Tweetbot en de officiële Twitter-app
  • Geen mogelijkheden om het uiterlijk van je dashboard aan te passen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2015, 19:16
Categorieën Productiviteit, Sociaal netwerken
Onderwerpen Siri Shortcuts, twitter
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.