iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: Microsoft Pix, HERE WeGo, Rabo Bankieren en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Microsoft Pix, HERE WeGo en Rabo Bankieren.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom is een krachtige bewerkignsapp van Adobe en is al een hele tijd beschikbaar voor iOS. Er is echter nu ook een Apple TV-versie, zodat je je bewerkte foto’s kunt bekijken op het grote scherm. Een betaald Creative Cloud-account om al je foto’s te kunnen bekijken is echter wel een vereiste. Wil je niet meteen betalen, dan kun je ook 30 dagen gratis uitproberen. Lees ons artikel over Adobe Photoshop Lightroom.

A Curious Question

Vind je het lastig om een gesprek op gang te brengen? Probeer dan eens een merkwaardige vraag te stellen! Met de app A Curious Question is er altijd een manier om een leuk gesprek te beginnen. De app schotelt je één van de driehonderd vragen voor waar je vervolgens over kan praten met je gesprekspartner. Het zijn bijvoorbeeld vragen met feitjes, maar ook zogenaamde als-vragen. Lees ons artikel over A Curious Question.

HERE WeGo

Nokia’s oorspronkelijke navigatie-app HERE is deze week omgedoopt tot HERE WeGo. De app is een handige navigatie-app voor wandelroutes, fietsroutes en bevat ook OV-informatie. Je kunt met de app ook eenvoudig offline navigeren. In totaal bevat HERE WeGo kaarten van 132 landen. Lees ons artikel over HERE WeGo.

Rocket

De Mac-app Rocket maakt het een stuk eenvoudiger en sneller om de juiste emoji te tikken. Door een startcommando in te tikken, hoef je alleen maar de omschrijving van de emoji op te schrijven. De overeenkomstige emoji verschijnen daarna op beeld, waar je met een enkele muisklik vervolgens de juiste uit kiest. De app is gratis, maar met een in-app aankoop uit te breiden met ondersteuning voor gifs en memes. Lees ons artikel over Rocket.

Rocket voor de Mac is te downloaden vanaf de website van de maker.

Google Maps

De Google Maps-app is deze week bijgewerkt. Zo zijn er niet alleen nieuwe kaarten met een verbeterd uiterlijk, maar zijn er ook interessante buurten toegevoegd. Bovendien voeg je met een zoekactie een tussenstop toe tijdens het navigeren, waardoor je de navigatie niet hoeft af te sluiten om een andere tussenbestemming te kiezen. Lees ons artikel over Google Maps.

Microsoft Pix

Microsoft Pix heeft deze week een nieuwe camera-app uitgebracht die een stuk beter moet zijn dan de standaard Camera-app op de iPhone en iPad. In Microsoft Pix gaat een hoop kunstmatige intelligentie schuil. Zo maakt de app meerdere foto’s en combineert deze voor het beste resultaat. Ook bevat de app ondersteuning voor Live Image, een soort Live Photos-functie. Lees ons artikel over Microsoft Pix.

WhatsApp

Vond je de emoji in WhatsApp altijd maar aan de kleine kant? Dan moet je zeker de update van deze week installeren, want die zorgde ervoor dat losse emoji tot wel drie keer zo groot weergegeven worden. Bovendien kun je met deze versie makkelijk inzoomen tijdens het maken van een video door je vinger omhoog te slepen. Ook kun je meerdere chats eenvoudiger archiveren, verwijderen of markeren als gelezen. Lees ons artikel over WhatsApp.

Runkeeper

Hardlopen is leuk, maar hardlopen met en tegen je vrienden is natuurlijk nog veel leuker. Het kan met de nieuwe Rengroepen-functie van Runkeeper. Dankzij Rengroepen kun je uitdagingen opzetten en het opnemen tegen je vrienden. Deze functie houdt statistieken bij en je kunt kiezen uit meerdere soorten uitdagingen. Wie van jouw vrienden houdt zich het beste aan de afspraak? Lees ons artikel over Runkeeper.

Rabo Bankieren

Rabobank-klanten hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: de Rabobank-app heeft nu ook een Apple Watch-versie. Dat betekent dat je snel je saldo an je betaal- en spaarrekeningen kunt bekijken, rechtstreeks vanaf je pols. Ook biedt de app ondersteuning voor betaalalerts, zodat je een melding krijgt als er iets af- of bijgeschreven wordt. Lees ons artikel over Rabo Bankieren.

Nest

Ook gebruikers van een Nest-thermostaat kunnen nu een app op hun Apple Watch-erbij zetten, want deze week verscheen er weer een update voor de Nest-app. Los van de nieuwe Apple Watch-app voor het bedienen van je thermostaat, kun je in de iOS-app ook de nieuwe Vensters-functie gebruiken. Hierdoor zie je bijvoorbeeld direct alle camerabeelden op het startscherm van de Nest-app. Lees ons artikel over Nest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.