iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Microsoft Office 365, Bancontact, UPC Service en meer

Microsoft Office Mobile for Office 365 komt eraan op de iPhone, met DuckDuckGo zoek je veilig voor PRISM, Twizzi.be en meer nieuwe iOS-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Calendar iPhone agenda headerIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week is Microsoft Office Mobile for Office 365 alvast uitgebracht in de Amerikaanse App Store, kunnen Belgen eenvoudig geld overmaken met Bancontact, is Evomail de volgende strakke mailapp en nog meer.

AG Pocket Calendar iPhonePocket Calendar – Je had al een agenda-app op de iPhone op het moment dat je het apparaat voor het eerst aanzette, en vermoedelijk zijn daar in de loop van tijd nog heel veel agenda-apps bij gekomen. Om even te proberen, of misschien wel om als nieuwe standaardkalender te gebruiken. Pocket Calendar is een nieuwe iPhone-app die qua gevoel dicht tegen de agenda-app op iOS ligt, maar wel enkel vernuft toevoegt. Een afspraak toevoegen en navigeren naar een andere maand gaat net wat sneller en leuker dan in het voorgeïnstalleerde alternatief.
Downloaden: Pocket Calendar (€0,89 ter introductie, daarna €1,79, iPhone, iOS 5.1+)

AG Evomail iPhoneEvomail – Wat heeft de Mail-app van Apple in iOS 7 gemeen met Mailbox, Boxer, Seed Mail Triage en Dispatch? Simpel: e-mail zo snel mogelijk afhandelen via veegbewegingen, zelfs zonder een e-mail zelf te lezen. Gewoon, rechtstreeks vanuit de inbox. Je zou zeggen dat de markt van mailapps daarmee in het afgelopen half jaar wel is overspoeld. Maar opgedroogd is hij niet: Evomail van ontwikkelaar Jonathan George is na de introductie op de iPad nu ook beschikbaar voor de iPhone. De applicatie heeft pushberichten, profielfoto’s bij elke mail en natuurlijk swipes. Hij is voorlopig alleen geschikt voor Gmail.
Downloaden: Evomail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Kakhiel 2.0 iPhoneKakhiel – Bejaarden die elkaar te kijk zetten met woorden: het is niet langer voorbehouden aan fotostrip-artiest Kakhiel. Met de ingang van Kakhiel 2.0 voor de iPhone is de applicatie een sociaal netwerkje geworden. Iedereen kan foto’s uploaden en vullen met tekstballonnen, waarna andere gebruikers er een sterrenbeoordeling op kunnen geven. Als je niet alleen maar grapjes over piemels en kale mannen wil zien, kan je ook de foto’s van Kakhiel zelf er nog op naslaan.
Downloaden: KAKHIEL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Bancontact Mister Cash iPhoneBancontact/ Mister Cash – Bancontact/Mister Cash heeft een eigen applicatie uitgebracht waarmee bankpashouders in België tot 125 euro mobiel aan elkaar kunnen betalen. De applicatie verkeert nu nog in een proefperiode, maar moet in 2014 voor iedereen beschikbaar worden. Het principe is simpel en ludiek: de persoon die geld moet ontvangen, typt een bedrag tot 125 euro in op zijn beeldscherm en ziet daarna een QR-code. Die scant de betaler met zijn iPhone. Die voert na het scannen zijn pincode in en vervolgens wordt het bedrag overgemaakt.
Downloaden: Bancontact for iPhone (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Twizzi.be iPhoneTwizzi – De grote Belgische website Twizzi.be, waarmee je op zoek kan gaan naar een vakman of je zelf kan aanmelden als vakman, heeft een officiële iPhone-app gekregen. De applicatie is erop gericht dat je zo snel mogelijk offertes kan ontvangen voor de klus die je hebt. Je selecteert een of meerdere foto’s en beschrijft dan de opdracht en je locatie zo gedetailleerd mogelijk. Vakmannen en bedrijfjes kunnen zich vervolgens vastbijten in de klus en je een offerte sturen. In de app zie je wie het goedkoopst is en kies je wie klus krijgt.
Downloaden: Twizzi (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG ModeMusthaves iPhoneModeMusthaves – Met de nieuwe app van ModeMusthaves kunnen fans voortaan altijd en overal webwinkelen. Het populaire ModeMusthaves zat al op Vine, Instagram en Facebook; een app leek een logische volgende stap. Het shopgedeelte van de app heeft dezelfde indeling als de website en bestaat uit de categorieën Nieuw!, Musthaves, Accessoires, Kleding, Schoenen, Tassen, Trends en Welcome back, voor items die uitverkocht zijn. Door die categorieën kun je gericht zoeken, maar eigenlijk zijn het er nogal veel voor de grootte van het assortiment. Een beetje naar beneden scrollen in Musthaves en je ziet het gehele aanbod.
Downloaden: ModeMusthaves (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

officelogoMicrosoft Office Mobile for Office 365 – Microsoft heeft Office Mobile for Office 365 beschikbaar gesteld in de Amerikaanse App Store. De gratis iOS-app is Nederlandstalig maakt het mogelijk om Office-documenten op de iPhone te bewerken, maar er is wel een Office 365-abonnement voor nodig. De app toont een chronologische lijst met de documenten die je het laatst hebt bewerkt. Het kan daarbij gaan om Word-, Excel- of PowerPoint-documenten. De documenten zijn meteen vanuit de app te openen en te bewerken. Office Mobile for Office 365 is vanaf volgende week ook wereldwijd beschikbaar, aldus Microsoft. De app zal dan in 29 talen beschikbaar zijn.
Downloaden: Office Mobile for Office 365 (gratis, abonnement en Amerikaans Apple ID vereist, iPhone, iOS 6.1+)

AG UPC Service iPhoneUPC Service – Breedbandprovider UPC heeft een iPhone-app uitgebracht die klanten met een kabelaansluiting of telefone-abonnement op weg moet helpen bij storingen. De applicatie UPC Service zet contactmogelijkheden op een rij, maar laat ook zien welke storingen al bij UPC bekend zijn. Er is een sectie met veelgestelde vragen en bovendien zijn er instructievideo’s voorhanden.
Downloaden: UPC Service (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG DuckDuckGo iPhoneDuckDuckGo Search – Onthullingen over het PRISM-programma en het feit dat de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA grote hoeveelheden data vastlegt, heeft tot ongerustheid onder burgers geleid. Is het echt waar dat elke zoekactie in Google wordt vastgelegd? Of moet je dan wel een verdachte handeling uitvoeren, zoals het intikken van ‘bom maken’? Wie het zekere voor het onzekere wil nemen gaat op zoek naar alternatieven. De onzekerheid van burgers blijkt gunstig uit te pakken voor DuckDuckGo, een kleine zoekmachine die zich al jarenlang afzet tegen Google. “Google tracks you. We don’t” is de slogan van het bedrijf. Sinds de oprichting in 2008 benadrukken ze dat ze alleen zoekresultaten geven en de data niet doorspelen aan de overheid. 26% meer dan de week ervoor. De bijbehorende iOS-app DuckDuckGo Search is geschikt voor iPhone en iPad.
Downloaden: DuckDuckGo Search (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.