iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: NOS, Weeronline HD, Agricola en meer

De iPad is twee prachtige Nederlandse apps rijker: NOS heeft haar nieuwsapp uitgebracht en Weeronline HD, met buienradar en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Weeronline HD iPad screensElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is de iPad twee prachtige Nederlandse apps rijker: NOS heeft haar nieuwsapp uitgebracht en in Weeronline HD bepaal je zelf welke informatie je van het weer wilt zien.

Tabletop Speed – Dekko, een start-up uit San Francisco, is bezig een platform voor augmented reality-apps te maken. De eerste titel is er inmiddels: Tabletop Speed is een racegame waarbij je virtuele autootjes over de tafel laat scheuren. Nu de game ook in multiplayer-modus te spelen is, is het pas echt interessant geworden. Je maakt eerst een foto van de tafel in 3D en kunt vervolgens met meerdere autootjes gaan racen. Tabletop Speed is leuk om te spelen, maar geeft ook de huidige stand van de techniek aan.
Downloaden: Tabletop Speed (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Weeronline HD – De bekende weersvoorspelling-website Weeronline is voorzien van een applicatie op Apple’s tablet. De iPad-app Weeronline HD is getekend door ontwikkelaar Touchwonders, die eerder de fraaie toepassing Hoe Leuk Is NL voor Zoover maakte. Voorheen had Weeronline op de iPhone een niet al te bijzondere interface, maar de iPad-app is iets speciaals. Dat is een dashboard met widgets die je zelf instelt, zoals een buienkaart of het barbecueweer in je woonplaats. Zo bepaal je zelf hoe de weerapp er uitziet.
Downloaden: Weeronline HD (gratis, iPad, iOS 5.1+)

NOS – De publieke nieuwsomroep NOS heeft haar nieuwsapp nu ook voor de iPad uitgebracht. De applicatie voor Apple’s tablet is een update van de iPhone-app, en doet daar qua interface en werking ook sterk aan denken. Je kan horizontaal vegen tussen de drie secties in de applicatie: uitzendingen terugkijken en Politiek 24 en Nieuws 24 bekijken maken de eerste pagina, sport vind je helemaal rechts en de middelste sectie waar je de app op binnenkomt, bevat het nieuws.
Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Agricola – Liefhebbers van digitale bordspellen keken er al langer naar uit: de release van Agricola op iPad en iPhone. Het spel draait om een middeleeuwse familie en hun boerderij. De app is inmiddels verkrijgbaar in de App Store. De kleurrijke geanimeerde beelden en de duidelijke uitleg maken het spel aantrekkelijk voor een breed publiek, al is Agricola duidelijk ook geschikt voor ervaren spelers die van een flinke uitdaging houden.
Downloaden: Agricola (€5,99, universeel, iOS 4.3+)

KAYAK – De Scandinavische updatetekst in de Nederlandse App Store nemen we reisapplicatie Kayak maar even niet kwalijk. Want de toepassing waarmee je reizen, vluchten en hotels boekt en overzichtelijk bij elkaar brengt, heeft een flinke update gekregen voor de iPhone en vooral de iPad. Op de iPad kom je nu namelijk in aanmerking voor pushberichten voor goedkope acties. Voer een bestemming in en je ontvangt een melding als je er goedkoop heen kan, of ergens voordelig gebruik van kan maken.
Downloaden: KAYAK (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Dots – Eind mei verscheen de bolletjesgame Dots op de iPad, nadat er eerder al een iPhone-versie was verschenen. De veelgeprezen game kreeg toen ook een multiplayer-speelwijze. Minpuntje van de game: het speelbord vulde maar een klein deel van het iPad-scherm, zoals op de foto hiernaast te zien is. Daar is nu verandering in gekomen met de update van vandaag. De bolletjes zijn nu in anderhalf, twee- of driemaal zo grote weergave weg te tikken.
Downloaden: Dots (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.