iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: iTV Shows 3, Dropbox, FastTrack 5 en meer

In deze App Gemist lees je over het nieuwe iTV 3, het compleet vernieuwde Dropbox en nieuwe spellen als Clumsy Ninja en Hatch.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Hatch Corvus iPhoneWe komen er een beetje geleefd uit, zoveel grote nieuwe apps en belangrijke app-updates zijn er deze week uitgekomen voor iPhone en iPod touch. Het regent nog steeds updates die applicaties voorzien van een iOS 7-uiterlijk, maar bij bijna alle grote toepassingen brengt de update meer dan een nieuwe interface. Ook kwamen er fraaie nieuwe apps uit, waarmee je onder andere vluchten kan volgen, televisieseries kan bijhouden en digitale beestjes kan vertroetelen.

tinderTinder – De aangekondigde iOS 7-update van de razend populaire iPhone-app Tinder is uitgekomen. Versie 3.0 van de applicatie voorziet in een iOS 7-design en geeft wat meer ruimte aan de foto’s van andere gebruikers, die nu wat meer centraal in beeld staan. Ook het menu en de chatpagina zijn op de schop genomen en de applicatie is nu Nederlandstalig. De opvallendste verandering is dat de functie om vrienden met elkaar te koppelen volledig is verdwenen in de applicatie.
Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

dropboxDropbox – Dropbox heeft voortaan niet langer een blauw icoontje met een wit logo. Vanaf de nieuwe update is het precies andersom. Dropbox is witter gemaakt voor de iPhone en iPad. Het is de meest opvallende verandering van Dropbox 3.0, de versie die de app de aangekondigde iOS 7-interface geeft. Het is niet de enige verandering. Je kan voortaan video’s opslaan van Dropbox naar je fotoalbum, bestanden delen via AirDrop en de snelheid van de app is er flink op vooruit gegaan.
Downloaden: Dropbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

woordWoordenboek Pro – De succesvolle gratis Nederlandse woordenboek-app Muiswerk Woordenboek is ondanks 100.000 downloads al bijna twee jaar niet meer bijgewerkt. En toch stond ontwikkelaar Muiswerk Educatief niet stil. Precies twee jaar na de uitgave van de gratis versie is nu een betaalde variant uitgekomen. Woordenboek Pro van Muiswerk bevat het dubbele aantal woorden en laat je foto’s toevoegen aan een woord. De app is ook handig voor Sinterklaas: je kan nu zoeken op de uitgang van een woord, zodat je kan zoeken naar rijmwoorden.
Downloaden: Woordenboek Pro (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

flightFlightTrack 5.0 – Een oudgediende applicatie op het gebied van vluchten volgen is terug van weggeweest. FlightTrack heeft zichzelf opnieuw uitgevonden met FlightTrack 5. Een totaal nieuwe applicatie die vanaf de grond af aan is ontworpen voor iOS 7. De app laat nog steeds op de kaart zien waar vliegtuigen zich bevinden en geeft ook nog steeds pushberichten rondom vertrek- en aankomsttijden, maar dat is de basis. Je maakt complete reizen met vrienden en kan die allemaal in de gaten houden in de app.
Downloaden: FlightTrack 5 (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

ninjaClumsy Ninja – De ‘virtuele speelgoed-app’ Clumsy Ninja is eindelijk uitgekomen in de Nederlandse en Belgische App Store, voor zowel de iPhone als iPad en iPod touch. Ontwikkelaar NaturalMotion, bekend van CSR Racing, presenteerde het spel vorig jaar september op een Apple-presentatie om de kracht van de nieuwste iPod touch te promoten, maar sindsdien werd er niks van vernomen. Nadat de applicatie eerst uitkwam in Singapore, is hij nu eindelijk ook te spelen op onze iDevices.
Downloaden: Clumsy Ninja (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 5.0+)

itv 3iTV Shows 3 – Het wemelt van de iPhone-apps waarmee je je voortgang in je favoriete series kan volgen en waarin je ziet wanneer de volgende aflevering van een serie wordt uitgezonden. Maar iTV Shows heeft altijd een aparte positie gehad binnen het arsenaal. Het maakt niet uit over welke serie-app we schrijven: altijd wordt iTV Shows als het betere alternatief genoemd. Nu is de totaal nieuwe opvolger iTV Shows 3 voor iPhone en iPad uitgekomen. Met iOS 7-design, pushberichten voor nieuwe afleveringen, trakt.tv-synchronisatie en statistieken van je eigen kijkgedrag.
Downloaden: iTV Shows 3 (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

paypalPayPal – De officiële iPhone-app van de online betaaldienst PayPal heeft zich een iOS 7-uiterlijk aangemeten na de laatste update. De interface is afgestapt van zijn bruin-grijstinten en is nu strak blauw en wit, zoals veel iPhone-apps na aanpassingen voor iOS 7. Het uiterlijk is niet de enige verandering van de applicatie. De gratis iPhone-app maakt het nu ook mogelijk om geld vanaf je aparte PayPal-rekening over te maken naar je bank.
Downloaden: PayPal (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

shufflerShuffler.fm – De Nederlandse muziekapp Shuffler.fm heeft een fikse update gekregen. Zo heeft de de app waarmee je muziek kunt beluisteren en ontdekken een nieuw ontwerp en nieuwe mogelijkheden om te zoeken. Het nieuwe ontwerp geeft de app – die er eigenlijk al behoorlijk modern uitzag- een nog strakker ontwerp, met plattere knoppen en een hoekiger uiterlijk. Door de nieuwe zoekmogelijkheden kun je voortaan ook op nummers, artiesten, websites en personen zoeken. Shuffler.fm werd al snel naar het verschijnen omgedoopt tot een beter uitgevoerde versie van muziek-app Pandora (VS only) en is ideaal om op een visuele manier muziek te ontdekken, met veel beeld en video.
Downloaden: Shuffler.fm (gratis, universeel, iOS 5.0+)

hatchHatch – Dat het bijna twintig jaar na de originele Tamagotchi nog steeds leuk is om virtuele monstertjes te verzorgen, bewijst het enorme succes van de iPhone-app Pou wel. Het driehoekje dat om je aandacht vraagt en waarmee je spelletjes speelt staat al maanden torenhoog in de App Store. Ontwikkelaar Realmac, bekend van de todo-app Clear, vond het tijd voor een fraaiere Tamagotchi-app. Het resultaat Hatch blijft trouw aan de originele opzet. En dus voer je eten en ruim je poep op.
Downloaden: Hatch (€1,79, iPhone, iOS 6.1+)

pasnlPasNL – PasNL is een app die alle losse klantenpasjes in je portemonnee wil vervangen. In de app kun je de pas die je wilt toevoegen selecteren, de barcode scannen en daarna de juiste gegevens invoeren. Nu kun je voortaan bij het afrekenen je iPhone laten zien, om op die manier de barcode van een pasje te laten scannen. Veel klantenkaarten – zoals die van de ANWB, Makro, Gamma, en Albert Heijn – zijn al in de app opgenomen, maar het is ook mogelijk om andere passen aan de app toe te voegen.
Downloaden: PasNL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

retRET Alert – De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET heeft een eigen iPhone-app RET Alert uitgebracht die vertragingen in de gaten houdt. De gratis applicatie verstuurt pushberichten als een van de OV-punten die je gebruikt, wordt geteisterd door een vertraging of een andere onvoorziene situatie die van invloed is op je reis. Niet alleen stel je zelf de haltes en stations in die je gebruikt; je geeft ook aan wanneer je gebruik maakt van de plekken.
Downloaden: RET Alert (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

twitterTwitter – Twitter heeft dinsdagnacht een update voor de officiële Twitter-applicatie uitgebracht waarmee zoeken eenvoudiger moet worden. De app ondersteunt voortaan zoekfilters, waarmee je veelzijdiger zou moeten kunnen zoeken. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe fotofilter dat foto’s in een raster- of lijstweergave toont. Deze update bouwt dan ook voort op de recente metamorfose die de app onderging waarin beeld een grotere rol speelt. Ook in deze app: een nieuw opstartscherm (zie hieronder) en betere inlogverficatie.
Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

vriendenZoek mijn vriendenApple heeft de app Zoek mijn vrienden een update gegeven. Het was een van de laatste apps die nog was voorzien van een oud uiterlijk met realistische elementen, zoals leerstiksels. Zoek mijn vrienden is aangepast aan iOS 7 met meer witruimte en cirkelvormige foto’s van vrienden. De Zoek mijn vrienden-app, die in het Engels bekend staat als Find my Friends, laat zien waar vrienden zich bevinden.
Downloaden: Zoek mijn vrienden (gratis, universeel, iOS 7.0+)

lampLIFX – Nog voordat Philips de Hue-lampen op de markt bracht die je vanaf verschillende iPhone-apps kan aansturen, was LIFX een doorslaand succes op de crowdfunding-site Kickstarter. De makers beloofden als eerst lampen op de markt te brengen die je kan aansturen vanaf je telefoon, en hoewel het project 100.000 dollar wilde sparen om gefinancierd te worden, investeerden gebruikers maar liefst 1,3 miljoen dollar in zes dagen! Nu is dan de iPhone-app uitgekomen om de slimme lampen mee te bedienen.
Downloaden: LIFX (gratis, LIFX-lampen vereist, iOS 6.0+)

koningKoning Voetbal – Welke keeper was betrokken in een wietplantage-zaak? Wie was de vaste aangever voor de goals van Dennis Bergkamp bij Ajax? Welk automerk is shirtsponsor en eigenaar van Vfl Wolfsburg? Een grote hoeveelheid vragen over landelijk en internationaal voetbal wachten je op in Koning Voetbal, een iPhone-app van RTL en elektronicaketen BCC. In de applicatie test je niet alleen je eigen kennisniveau, maar meet je je krachten online tegen andere spelers.
Downloaden: Koning Voetbal (gratis, universeel, iOS 5.0+)

traktorFarming Simulator 14 – Als je denkt dat er uit het besturen van een tractor geen game te halen is, heb je het mis. De Farming Simulator-serie is al even over de Duitse landsgrenzen ontsnapt. Farming Simulator 12 was ook in Nederland al een succesje en het recent uitgekomen Construction Simulator 2014 scoort zelfs nog beter in de App Store. Farming Simulator 14 kan het succes nog eens vergroten, met zelfs een multiplayer waarin twee spelers samen het land kunnen ploegen.
Downloaden: Farming Simulator 14 (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

gettyGetty Images Moment – Een van de grootste spelers op het gebied van stockfoto’s heeft een iPhone-app uitgebracht waarbij je zelf foto’s kan versturen naar de site. Getty Images Moment heet de applicatie van Getty Images, waarin je in het hoofdmenu steeds ziet in welke tijdloze categorie de website naar foto’s zoekt. Wie staat te springen om mee te doen, zal nog even geduld moeten hebben. Getty Images laat niet meteen iedereen toe tot de app.
Downloaden: Getty Images Moment (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

gpsGPS Navigatie – Ontwikkelaar Skobbler, bekend van applicaties met goedkope en offline te gebruiken kaarten, heeft de navigatie-app GPS Navigatie in het nieuw gestoken. Een grote update trekt de opzet en interface van de applicatie gelijk met de kaarten-variant ForeverMap 2. De iPhone- en iPad-app ziet er veel moderner en overzichtelijker door uit. Alle functies zijn weggestopt in een groot schuifmenu links, waar je ook eerder gedownloadde kaarten opnieuw downloadt. Bovendien moet de betrouwbaarheid van de routes toenemen. GPS Navigatie analyseert voortaan anoniem het rijgedrag van gebruikers.
Downloaden: GPS Navigatie (skobbler) (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

eftelingEfteling – Na het zomerseizoen maar aan de vooravond van de Winter Efteling heeft het waarschijnlijk bekendste pretpark van Nederland een eigen iPhone-app uitgebracht. Na de eerdere iPhone-apps Efteling Post en Sprookjesboom is het voor het eerst een applicatie over en voor het pretpark zelf. De app Efteling beschikt over een kaart van het park en je vindt er een overzicht van dingen die je op een dag kan doen.
Downloaden: Efteling (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.