iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Allerhande, Boxer en Easy Annotate

In deze App Gemist lees je over de prachtige Allerhande Koken app en het Nederlandse Easy Annotate, een bijzondere app om notities op PDF's te maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

missisippiNa een paar weken van iPad-app schaarste – wat waarschijnlijk alles te maken had met de nieuwe iPad mini Retina – kwamen er deze week eindelijk weer een aantal goede nieuwe apps uit. Van eigen bodem kwamen het bijzondere Easy Annotate, Alzheimer Assistent en de prachtige nieuwe Allerhande Koken app, waarover we een uitgebreide review schreven. Daarnaast werd de populaire mail-app Boxer geoptimaliseerd voor de iPad en kwam de Makr app uit, waarmee je zelf uitnodigingen, wenskaarten, visitekaartjes, stickers en ander grafisch drukwerk kunt maken.

boxerBoxer – De mailapplicatie Boxer is niet langer voorbehouden aan bezitters van een iPhone of iPod touch. De app is na de laatste update universeel en ook geoptimaliseerd voor de iPad. Boxer was onder de naam Taskbox Mail een van de eerste iPhone-apps die de inbox van je e-mail behandelde als een takenlijst. Ook in de iPad-app kan je elke mail direct archiveren of terug laten komen op een tijdstip dat het je beter uitkomt. Ook zijn er mogelijkheden om mails juist heel snel af te handelen.
Downloaden: Boxer (€0,89 ter introductie, daarna €5,49, universeel, iOS 6.0+)

allerhandeAllerhande Koken – De nieuwe Allerhande app voor iPad is uit. Niet het welbekende Allerhande Magazine, maar de fraai vormgegeven kook-app Allerhande Koken waarmee Albert Heijn je inspiratie voor recepten wil laten opdoen. Daarnaast moet Allerhande Koken een handige kookhulp tijdens het koken zelf zijn. Door kookvideo’s, stembediening en duidelijke foto’s van iedere receptstap worden recepten zo eenvoudig mogelijk weergegeven. Daarmee wordt de kans dat je tijdens een recept denkt: ‘wat bedoelen ze daarmee?’ of ‘hoort dit wel deze substantie te zijn?’ tot een minimum beperkt. In de app staan niet alle recepten die ooit in de Allerhande zijn verschenen, maar een selectie van populaire recepten die zijn opgedeeld in thematische bundels als “Herfst” en “Top 10 taart”. Ieder recept is voorzien van prachtige foto’s.
Downloaden: Allerhande Koken (gratis, iPad, iOS 7.0+)

easy annotateEasy Annotate – Een applicatie uitbrengen die echt iets toevoegt in een genre dat al uitgebreid is vertegenwoordigd op de iPad. Het is de Nederlandse ontwikkelaar Make Me Blue gelukt. Easy Annotate is als zovelen een iPad-app waarin je aantekeningen op PDF-documenten kan maken, zonder dat je de inhoud van het PDF-document aanpast. De toepassing heeft echter een killer feature die vooral handig kan zijn voor aantekeningen in het onderwijs. Je kan twee documenten naast elkaar open hebben staan en daarin links van het ene document naar het andere leggen. Ook op andere vlakken maakt de app indruk.
Downloaden: Easy Annotate (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

alzheimerAlzheimer Assistent – De nieuw verschenen iPad-app Alzheimer Assistent is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie. De app bevat tekst en video’s over ruim zestig onderwerpen, zoals herkennen van symptomen, omgaan met veelvoorkomende situaties en ingrijpen als thuis wonen niet meer lukt. Alzheimer Assistent is gemaakt door Alzheimer Nederland en zal gaandeweg worden uitgebreid met nog meer tips van mantelzorgers en zorgmedewerkers.
Downloaden: Alzheimer Assistent (gratis, iPad, iOS 5.1+)

makrMakr – Makr is een iPad-app waarmee je zelf uitnodigingen, wenskaarten, visitekaartjes, stickers en ander grafisch drukwerk kunt maken. Helemaal zelf, zonder dat je een designer nodig hebt. Je kiest uit een aantal sjablonen uit categorieën zoals zakelijk, feestjes, trouwen, baby, feestdagen of huis. Daarna pas je het op je eigen wensen aan en downloadt een PDF in hoge resolutie, die je op de printer thuis afdrukt.
Downloaden: Makr (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:29
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.