iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Interact, Peach, Twyp en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Twyp, Peach, VLC voor de Apple TV en Feeday.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Peach

De nieuwe app Peach was vorig weekend ineens de hit. Peach is een sociaal netwerk waarbij je gebruikmaakt van allerlei commando’s. Peach is bedacht door Dom Hoffman, de oprichter van Vine. Je post in Peach allerlei statusupdates en maakt daarbij gebruik van grappige icoontjes om te laten zien waar je op dat moment mee bezig bent. Je kunt niet zomaar mensen volgen, want je moet elkaar wel als vriend accepteren. Wij reviewden Peach om te kijken of de app ook na de eerste hype nog de moeite zou zijn. Lees onze review over Peach.

Interact

Interact is een nieuwe contacten-app waarmee je sneller berichten kunt sturen naar meerdere mensen tegelijk. Met Interact kun je personen in groepen indelen, zodat je afzonderlijke groepen kunt maken voor familie, vrienden en collega’s. Vanuit deze groepen stuur je ze in een keer een bericht of e-mail of je selecteert alleen enkele van de contacten. Lees ons artikel over Interact.

Babuzo

Op zoek naar een babysitter? De Vlaamse babysitter-app is nu ook beschikbaar in Nederland. Woon je in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag en kun je wel een oppasser gebruiken, dan kun je Babuzo raadplegen om op zoek te gaan naar een beschikbare babysitter in de buurt. Via een kalender kun je zien of je favoriete babysitter nog beschikbaar is. De babysitters bepalen zelf hun prijs, waardoor je als gebruiker de keuze hebt uit verschillende prijsklassen. Lees ons artikel over Babuzo.

Twyp

Ben je een avond wezen stappen maar weet je de IBAN-nummers van je vrienden niet om de kosten te delen? In zulke gevallen kan Twyp van ING een uitkomst zijn. Met deze app heb je een soort virtuele portemonnee bij je, waarmee je geld over kunt maken naar vrienden. Dit gaat niet via hun normale IBAN-nummers, maar via je telefoonnummer. Je contacten integreren met Twyp, waardoor je meteen geld over kunt maken naar je vrienden. Ontvang je van iemand geld op je Twyp-account, dan stort je dit zelf over naar je eigen bankrekening. Twyp werkt met iedere bank en is vrij te gebruiken. Lees ons artikel over Twyp.

Feeday

Erger je je kapot aan de Instagram-app en wil je sneller de nieuwste Instagram-posts bekijken? Misschien is Feeday dan een optie, want met die app zie je de nieuwste Instagram-posts in een widget in je Berichtencentrum. Zo hoef je nooit meer de Instagram-app te openen en check je altijd de nieuwste posts. Ook werkt de app op de Apple Watch, handig voor een snelle blik op de Instagram-posts. Lees ons artikel over Feeday.

Merged!

Als je op zoek bent naar een leuk spelletje om de tijd mee door te komen, dan is Merged! het overwegen waard. In de game leg je tegels in een vierkant speelveld en zodra er drie of meer met hetzelfde nummer tegen elkaar aanliggen, speel je ze weg. Vervolgens vormen de weggespeelde tegels een nieuwe tegel met het opeenvolgende nummer. Het spel is uitermate geschikt voor korte potjes tussen de bedrijven door. Lees onze review over Merged!.

VLC

Ben je een VLC-gebruiker en heb je de nieuwste Apple TV, dan is er goed nieuws. VLC is vanaf deze week ook beschikbaar op de 4e generatie Apple TV. Hierdoor kun je allerlei mediacontent draadloos streamen vanaf je computer naar je televisie. De app slaat de video’s ook lokaal op zodat je ze later nog makkelijk terug kunt kijken. Lees ons artikel over VLC.

Pocket Mortys

Als je een fan bent van de Pokémon-games en ook graag naar Rick and Morty kijkt, dan is Pocket Mortys de game waar je al die tijd naar op zoek geweest bent. De game heeft veel weg van de gameplay van de Pokémon-games die je kent van de Game Boy, Nintendo DS en Nintendo 3DS. De grafische stijl van de game past perfect bij de cartoonserie. Er is wel één nadeel: de game slurpt je batterij in een rap tempo leeg. Lees onze review van Pocket Mortys.

Just Maggy

Ben je een fervent tijdschriften-lezer? Deze week werd Maggy gelanceerd, een nieuwe dienst waarmee je voor een vast bedrag per maand de nieuwste tijdschriften kunt lezen. In totaal biedt Maggy dertig verschillende publicaties aan, zoals Cosmopolitan, Elle en Esquire. Om de artikelen te lezen is de bijbehorende app nodig met de toepasselijke naam Just Maggy. Deze is gek genoeg alleen gemaakt voor de iPhone, terwijl je tijdschriften misschien juist liever op een iPad wil lezen. Lees ons artikel over Maggy.

1Password

De wachtwoordenbeheer-app 1Password heeft zowel op iOS als op de Mac een update gekregen. Voor de Mac werd versie 6 geïntroduceerd, waardoor je door alle kluizen tegelijk kan zoeken naar wachtwoorden. Ook nieuw is de wachtwoordgenerator, terwijl de iOS-versie nu is voorzien van 3D Touch en een speciale Wachttoren-functie. Deze Wachttoren houdt mogelijke kwetsbaarheden in de gaten en geeft daarvoor een waarschuwing. Lees onze artikelen over 1Password 6 voor de Mac en 1Password voor iOS.

Rabo Bankieren

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de Rabobank haar mobiel bankieren-app van een update voorzien. De app zou er niet alleen stabieler op worden, maar met deze nieuwe update is het ook mogelijk geworden om te zoeken naar af- en bijschrijvingen. Je kunt zowel zoeken op naam als op bedrag en de app toont resultaten tot 15 maanden terug. Lees ons artikel over Rabo Bankieren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2016, 13:31
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.