Nintendo-personages

‘Dit jaar eerste smartphone-games met Nintendo-karakters’

Nintendo gaat dit jaar de eerste smartphone-games met bekende Nintendo-personages uitbrengen, heeft de president van het bedrijf beloofd.

Kunnen we binnenkort Mario Kart en The Legend of Zelda op de iPhone spelen? De kans is dit jaar groter dan ooit, want Nintendo heeft aangekondigd dat ze nog dit jaar smartphone-apps met bekende personages gaan uitbrengen. Bovendien heeft Nintendo aangegeven dat de release van de eerste mobiele app Miitomo op schema staat voor de release in maart. Dat bevestigde Nintendo’s president Tatsumi Kimishima in een interview met de krant Mainichi Shimbun.

Nintendo-personages

Miitomo komt in maart

nintendo miiMiitomo wordt geen gewone game, maar zal meer een soort chatapp zijn waarmee je je Mii’s kun maken en aanpassen. Mii’s zijn de karakters die je op de Wii kunt maken om interactie met elkaar aan te gaan. Afgelopen oktober kondigde Nintendo aan dat ze Miitomo zouden gaan maken, nadat ze jarenlang bewust games voor smartphones hadden genegeerd. De app moest eigenlijk nog in de loop van 2015 verschijnen, maar werd uitgesteld naar maart 2016 zodat de makers het beter zouden kunnen promoten.

Games met Nintendo-personages

Maar iedere Nintendo-fan veel meer naar uitkijkt is een echte smartphone-game met Nintendo-personages. Ook die lijkt er te komen: het bedrijf wil nog dit jaar een smartphone-game uitbrengen met de bekende personages. Het interview waarin Nintendo-president Tatsumi Kimishima dit aankondigt is vertaald door Dr. Serkan Toto, CEO van een Japans bedrijf dat smartphonegames maakt. Nintendo zou experimenteren met nieuwe verdienmodellen. Ook zou er voortgang zitten in de uitbreiding naar de smartphonemarkt. Het plan is om de winst van Nintendo de komende jaren te viervoudigen naar zo’n 7,8 miljoen euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2016, 11:48
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.