iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Facebook Messenger, VVV NL en Omfietswijngids 2014

In deze App Gemist veel belangrijke updates, zoals die van iBooks en iTunes U. Als nieuwe apps komen Oceanhorn en Destroymail aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

moves bellenDeze week verschenen er vooral grote updates, en weinig nieuwe apps. Zo kregen Moves, LinkedIn Pulse, 24.me een noemenswaardige make-over. Ook Apple’s eigen iBooks en iTunes U kregen nieuwe app-iconen en volledig opnieuw ontworpen interfaces. Nu zijn alleen Apple’s Zoek mijn vrienden en Keynote Remote nog niet aangepast voor iOS 7. Leuke nieuwkomers zijn Quest Master en de nieuwe VVV NL app, waarmee je eenvoudig toerist in eigen land kunt spelen. Ook van eigen bodem: de Omfietswijngids 2014 en de Uitgaven app, een app waarmee je de inkomsten en uitgaven van jezelf of het huishouden bijhoudt.


wijngidsOmfietswijngids 2014 – Uitgeverij Podium zette vorig jaar kwaad bloed. De handige Nederlandse Supermarktwijngids 2012 voor de iPhone werd vorig jaar opgevolgd jaar door de duurdere Omfietswijngids 2013, maar die app ontbeerde de belangrijke zoekfunctie waarmee je direct bij het schap van de supermarkt kon opzoeken of een wijn goed was. Podium heeft nu geluisterd naar de kritiek. De nieuwste editie van Nicolaas Klei’s Omfietswijngids is goedkoper, heeft een fris iOS 7-design, indexeert niet alleen de topwijnen meer en brengt de zoekfunctie terug. Toch is niet alles koek en ei.
Downloaden: Omfietswijngids 2014 (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

ibooksiBooks en iTunes U – Nieuwe app-iconen en volledig opnieuw ontworpen interfaces. Dat brengen de nieuwe updates voor iBooks en iTunes U zonet voor de iPhone en iPad. Beide pictogrammen zijn voortaan knaloranje en vallen ongetwijfeld op op je homescreen. In beide applicaties vind je bovendien niet langer een boekenkast Althans: de letterlijke boekenkast. Je vindt geen houtstructuur meer in de apps, maar aan de indeling is niet gesleuteld. De veranderingen van iBooks zijn vermoedelijk wat ingrijpender dan die voor de studieboeken-app iTunes U. Nu zijn alleen Zoek mijn vrienden en Keynote Remote nog niet aangepast voor iOS 7.
Downloaden: iBooks (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: iTunes U (gratis, universeel, iOS 7.0+)

linkedin pulseLinkedIn Pulse – Nieuwsapp Pulse werd begin dit jaar voor 90 miljoen dollar overgenomen door LinkedIn. Nu heeft Pulse een grote update gehad, waarbij de appnaam is veranderd in LinkedIn Pulse. LinkedIn Today, de eigen nieuwsdienst van LinkedIn, wordt zowel op de desktop als mobiel vervangen door LinkedIn Pulse. In de vernieuwde app kunnen Pulse-gebruikers voortaan inloggen met hun LinkedIn-account, waardoor het nieuws kan worden afgestemd op basis van de contacten en professionele interesses van je LinkedIn-account. Door de update is ook de vormgeving van LinkedIn Pulse volledig vernieuwd, met grotere afbeeldingen en een andere bediening.
Downloaden: LinkedIn Pulse (gratis, universeel, iOS 7.0+)

movesMoves – Bewegingstracker Moves heeft een fikse update gekregen, met een nieuw ontwerp en een nieuwe prijs. De app kost nu €1,79 terwijl hij eerst gratis was. Bestaande gebruikers kunnen echter gratis upgraden. Ook heeft de app nu ondersteuning voor de M7-processor in de iPhone 5s en verbruikt de app volgens de ontwikkelaars 40 procent minder batterij. Moves is een iPhone-applicatie die op de achtergrond blijft draaien en bijhoudt wat je allemaal doet: wandelen, hardlopen, fietsen of autorijden. Door je gps-locatie te tracken en hoe snel je van punt A naar punt B beweegt kan de app inschatten of er sprake was van lichaamsbeweging (lopen of fietsen) of een ritje met auto, trein of bus. De app berekent hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometers je hebt afgelegd.
Downloaden: Moves (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

tilt to liveTilt to Live 2 – Tilt to Live 2 is uitgekomen en daarmee heeft een van de populairste highscore-spelletjes uit de vroegere dagen van de App Store een opvolger gekregen. Net als in de originele Tilt to Live, kantel je nog steeds de iPhone of iPad om een pijltje in beeld te besturen. Daarmee ontwijk je nog steeds vijandelijke vormen en schakel je ze uit met power-ups die je pakt. Maar er zijn ook dingen veranderd. Tilt to Live 2: Redonkulous is kleurrijker, afwisselender en schotelt je pittige baasgevechten voor.
Downloaden: Tilt to Live 2: Redonkulous (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

oceanhornOceanhorn – Nintendo geeft geen games uit voor de iPhone en iPad, maar dat wil niet zeggen dat een The Legend of Zelda-achtige ervaring je wordt onthouden op iOS. Verschillende ontwikkelaars brachten al een eerbetoon uit aan het avonturenspel waarin je bossen, woestijnen en kerkers doorkruist bewapend met zwaard en schild. Na de platformgame Swordigo en het recente puzzelspel Ittle Dew is nu het langverwachte Oceanhorn uitgebracht. Een volwaardig avonturenspel voor iPhone en iPad met een volwaardig prijskaartje van 7,99 euro. Maar hoe goed is Oceanhorn?
Downloaden: Oceanhorn (€7,99, universeel, iOS 5.0+)

fb messengerFacebook Messenger – Facebook heeft vannacht een compleet vernieuwde app voor Facebook Messenger uitgebracht. De app is te gebruiken om chatberichten uit te wisselen op de iPhone en iPod touch. Het nieuwe uiterlijk sluit goed aan op iOS 7 en op een soortgelijke redesign van de Android-app van een paar weken geleden. Maar Facebook Messenger 3.0 brengt meer met zich mee dan een nieuw design. Je kunt voortaan ook zien welke vrienden de app gebruiken, zodat je ze makkelijker een berichtje kunt sturen. Ook kun je voortaan berichten naar anderen sturen, ook als ze geen Facebook-vriend zijn. Je hoeft alleen het mobiele nummer van iemand te weten om te kunnen chatten.
Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

shots of meShots of Me – Na Ashton Kutcher – die in apps als Skype en Path investeerde- mengt nog een celebrity zich in het app-circuit: Justin Bieber. De jonge popster is medefinancier van de nieuwe selfie-app Shots of Me, die vandaag in de App Store verscheen. Bijzonder aan de app is het feit dat je alleen foto’s met de camera aan de voorkant van je iPhone kunt maken, en dat je foto’s die je eerder hebt gemaakt niet kunt uploaden. Daarnaast kun je alleen op selfies van vrienden reageren via privéberichten, een functie die volgens de ontwikkelaars op de waardering van Justin Bieber kan rekenen: daardoor moet het in eerste instantie een app zonder “drama” worden.
Downloaden: Shots of Me (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

vvv nlVVV NL – Weinig mensen zullen bij een dagje uit nog op zoek gaan naar het VVV-kantoor, nu zoveel informatie op je telefoon beschikbaar is. Logisch dus, dat de VVV met de tijd meegaat en een eigen app met toeristische informatie heeft uitgebracht. De nieuwe VVV NL-app geeft je tips en toeristische informatie op basis van jouw huidige locatie, van evenementen en bezienswaardigheden tot winkels en rstaurants. De informatie in de app is afkomstig van de VVV’s in Nederland, die op hun beurt weer zijn aangesloten op de landelijke toeristische databank.
Downloaden: VVV NL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

uitgavenUitgaven – Apps waarmee je de inkomsten en uitgaven van jezelf of het huishouden bijhoudt zijn talrijk op de iPhone en iPad, maar we lichten de aardige Nederlandse spelers in de markt graag uit. Uitgaven van Sjoerd Loewe is voorzien van een rustige, iOS 7-achtige uitstraling en doet de harde belofte je informatie niet op online servers op te slaan. Je geeft de informatie over je huishoudboekje dus niet zomaar weg. Een nieuwe update naar versie 1.1 maakt van Uitgaven een volwassenere app.
Downloaden: Uitgaven (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

keezyKeezy – Zo nu en dan komt er een iPhone-app uit die ogenblikkelijk een grijns op je gezicht tovert. Keezy heeft die eigenschap. Het is een gratis te downloaden applicatie die uit niks meer bestaat dan acht kleurrijke knoppen. Elk van die knoppen is een recorder: houd hem ingedrukt en het geluid dat je opneemt, wordt vervolgens opgeslagen achter die knop zodat je hem later weer kan beluisteren met een druk erop. Zo kan je heel eenvoudig je eigen (muzikale) soundboard maken.
Downloaden: Keezy (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

destroymailDestroyMail – Spamfilter goed ingesteld, maar krijg je toch nog stapels mail die je absoluut niet hoeft te lezen? De nieuwe iPhone-app DestroyMail wil het leuk maken om hardhandig af te rekenen met de troep in je inbox. Vat de app vooral niet te serieus op: je veegt een mailtje opzij en knalt hem weg met een raket en luide explosie. Gaat dat je niet snel genoeg, dan selecteer je gewoon meerdere meerdere mails die vervolgens in een explosief spervuur worden verwijderd.
Downloaden: DestroyMail (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

quest masterQuest Master – Wie graag een quiz op de iPhone speelt waarin wat meer van je wordt verwacht dan kennis over voetballogo’s en popliedjes, hoeft het niet langer te houden bij De Slimste Mens en Wetenschap in Beeld Quiz Battle. Er is een nieuwe iPhone-app waarvoor je een beroep moet doen op je algemene kennis op allerlei lastige kennisgebieden. Onder andere geschiedenis, maatschappij, techniek, psychologie, wetenschap en natuur komen langs in Quest Master, de online speelbare quizgame van het toegankelijke wetenschappelijke magazine Quest.
Downloaden: Quest Master (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

2424.me – 24.me, een takenlijst-app die al een tijdje populair is in de Verenigde Staten, heeft een forse update gehad. Zo heeft de app naast takenlijsten nu ook een ingebouwde agenda, die jouw afspraken voor vandaag, morgen en de komende week laat zien. De kalender integreert met Google Calendar, Outlook exchange en Yahoo Calendar. Na de laatste update synchroniseert de app bovendien met Apple’s officiële Agenda en Herinneringen apps en taken die je in Outlook hebt aangemaakt.
Downloaden: 24.me (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.