iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Modernist Cuisine at Home, Football Manager Handheld 2014 en Quote 500

Deze week was er vooral veel nieuws over de iPad mini Retina, maar kwamen er ook een aantal goede iPad-apps uit. Je leest erover in deze App Gemist.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

modernist cuisine 2Het was de week van de meest vreemde introductie van een Apple-product ooit, die van de iPad mini Retina. iCulture wist als eerste in Nederland een exemplaar in handen te krijgen. Dat zorgde natuurlijk voor een heleboel nieuws op iPadclub, maar tussendoor kwamen er ook nog een paar goede iPad-apps uit. Zoals het exclusieve Modern Cuisine for Home, een app die niet goedkoop is, maar waarmee je wel een ware kookbijbel in handen hebt. Daarnaast bracht Football Manager, al jaren hét merk voor de serieuze en diepgaande voetbalmanagementgame, haar nieuwe 2014-editie deze week uit en kwam tijdschrift Quote met een nieuwe editie van de bekende Quote 500.


battlefieldBattlefield 4 Tablet Commander – De online shooter Battlefield 4, waarin je veldslagen tot en met 64 man kan spelen, is nu voorzien van de aangekondigde iPad-app Battlefield 4 Tablet Commander. Met de applicatie kan je live meespelen met teamgenoten die de game spelen op de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en later ook PlayStation 4 en Xbox One. Als iPad-commandant kijk je voortdurend naar de kaart van de game, waar je eenvoudig overzicht houdt op de verrichtingen van je teamgenoten en er invloed op kan uitoefenen.
Downloaden: Battlefield 4 Tablet Commander (gratis, iPad, iOS 6.1+)

cuisineModernist Cuisine at Home – Voor de échte kookliefhebbers is er goed nieuws: het beroemde boek Modernist Cuisine at Home is nu ook op de iPhone en iPad beschikbaar. Modernist Cuisine at Home is een afgeleide van het originele Modernist Cuisine boek: een uitgebreide encyclopedie in zes delen, gemaakt door voormalig Microsoft-man Nathan Myhrvold. Het werk bevat meer dan 2400 pagina’s. De Modernist Cuisine at Home app bevat 37 technische video’s, 416 recepten en 1683 foto’s. In de app verandert de hoeveelheid van de ingrediënten op de receptkaarten mee met het aantal mensen dat je invoert. De app is met €69,99 zeker niet goedkoop, maar wel goedkoper dan de papieren versie, die je voor €105 bij Bol.com kunt aanschaffen. Een boxset kost zelfs €299. Bovendien heeft de app meer recepten en foto’s dan het boek.
Downloaden: Modernist Cuisine at Home (€69,99, universeel, iOS 5.1+)

fmhFootball Manager 2014 – Football Manager, al jaren hét merk voor de serieuze en diepgaande voetbalmanagementgame, heeft haar nieuwe 2014-editie uitgebracht voor iPad en iPhone vandaag. Het spel heeft een totaal nieuw uiterlijk gekregen ten opzichte van de redelijk succesvolle voorganger, met menu’s waarin je makkelijker je weg vindt. De app maakt nu gebruik van iCloud-opslag zodat je op de iPhone verder kan gaan waar je op de iPad gebleven bent – en andersom. Maar de grootste vernieuwing in Football Manager Handheld 2014 is de My Club Mode. Daarin stamp je een eigen voetbalclub uit de grond.
Downloaden: Football Manager Handheld 2014 (€8,99, universeel, iOS 4.3+)

quoteQuote 500 2013 – De Quote 500 van 2013 is nu te downloaden als iPad-app. Hét nummer dat het magazine Quote elk jaar weer in de spotlights plaatst, heeft een eigen iPad-applicatie gekregen van uitgever Hearst Magazines. De zeventiende editie van het overzicht van de 500 rijkste mensen in Nederland, is op de iPad voorzien van links en video’s die je natuurlijk niet in het papieren exemplaar treft. De applicatie is gratis te downloaden, maar je betaalt 14,99 euro om de Quote 500 daadwerkelijk te lezen.
Downloaden: Quote 500 2013 (gratis, €14,99 in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

resume starResume Star – Resume Star is een eenvoudige app om je Curriculum Vitae te maken, delen en versturen. De simpele app is erg handig en heeft een bijzonder verdienmodel. Zo is de app in principe gratis, maar hopen de ontwikkelaars op een donatie wanneer gebruikers een baan hebben gekregen. De app geeft een aantal voorbeeld-CV’s, die je kunt bekijken voordat je aan een eigen CV begint, of bewerken en omvormen als je dat makkelijker vindt. Bij ieder CV heb je de mogelijkheid om een motivatiebrief toe te voegen. Als je klaar bent kun je jouw documenten printen of exporteren als PDF.
Downloaden: Resume Star (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.